![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: W jakiej temperaturze utrzymuje sie Twoj procek ?? | |||
x<30*C |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 4.44% |
30*C-40*C |
40 | 29.63% |
40*C-50*C |
54 | 40.00% |
50*C-60*C |
27 | 20.00% |
60*C<x |
8 | 5.93% |
Wszystkich głosów: 135. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@BD ja jestem skazany narazie na hałas.
to co Wymieniłeś przekracza ze trzy razy wartość mojego kompa ![]() ale nic ![]() ceny spadają ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Natomiast jak pojawi sie jakas ciekawa alternatywa to z cala pewnoscia znowu zaczne namietnie wyciszac. Zreszta mam juz upatrzone kluczowe elementy dla nowego komputera: - Procesor - Obudowa - tyle, ze wersja bez okna - Zasilacz Ten zestaw w polaczeniu z dobra plyta glowna (bez wentylatorow), pasywnie chlodzona karta graficzna, cichymi dyskami i napedami optycznymi zapewni niemal cisze idealna. NIe nalezy sie przejmowac wentylatorami na dole obudowy (2x120 mm) bo ich nie slychac a przy tym zapewniaja chlodzenie kluczowych elmentow komputera. Dodatkowo rozplanowanie obudowy zapewnia oddzielnie zasilcza, dyskow i napedow optycznych od reszty komputera co rowniez ma wplyw na temperature.
![]() |
![]() |
#78 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
@BD
Które to niby Seagate są ciche? W poprzedniej mojej wersji (jak na razie ta z sygnaturki) mogłem wyłączyć wszystkie wiatraki przez dłuższy czas nie było nic słychać (w nocy, w zupełnej ciszy wchodząc do pokoju z kompem nie dało się na słuch określić, czy komp chodzi, czy nie), a w trybie cichym (możliwość pracy przy pełnym obciążeniu non stop) w szumie dnia trudno było określić, czy komp chodzi. Poprawiłem jednak chłodzenie, zwiększyłem wydajność - ale ciągle nie mogę się doczekać oferty sensownego bloku na 2HDD, więc jak na razie w trybie cichym dyski wyraźnie słychać (a to Samsungi SATA - zdecydowanie cichsze od Seagateów). Żadnych mat - to tylko podnosi temperaturę w obudowie.
![]() |
#79 | ||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Mam jeszcze 1 dysk 120 GB tez seagate ale on jest wyraznie glosniejszy od tych 80. Co do dyskow Seagate mozna jeszcze je wyciszyc za pomoca softu producenta. Bylo swego czasu cos pozwalalo zmniejszych nieznacznie wydajnosc dyskow ale w zamian znacznie je wyciszalo. Nie pamietam teraz nazwy tego programiku. Cytat:
- 3 dyski, - 2 nagrywarki - 1 dvd-rom - karta chlodzona pasywnie (w tej chwili ATI) - karta dzwiekowa - tuner tv - plyta z dodatkowa karta stabilizujaca zasilanie (niestety grzeje sie mocno)
![]() |
![]() |
#80 | |||
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
Cytat:
Ten soft spowalnia tylko głowice znacznie zwiększając czasy dostępu. Nie ma najmniejszego wpływu na gwizd łożysk. Seagate robi dosyć głośnie i gorące dyski (i dlatego z nich zrezygnowałem). Cytat:
Cytat:
Jak pisałem - za pieniądze porównywalne z ceną samego zasilacza czy obudowy, którą chcesz wybrać,można ZUPEŁNIE (do 0dB na 1-2 godziny i przerwa na schłodzenie wody, albo do dwudziestu kilku dB, tyle, ile najcichszy 12cm wiatrak wytwarza hałasu na nagrzewnicy, w pełnym obciążeniu non stop) wyciszyć kompa. Ale to nie o tym tamat, zatem z mojej strony EOT.
![]() |
![]() |
#81 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Mój procek - Duron 1.6GHz - na chwilę obecną 49°C - komp chodzi 24/7
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#83 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.11.2004
![]() |
Athlon 1700+ ( Ja cały czas mam otwartą obudowe bo podkręcałem 1700@2200 )
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
chodzi cichutko, cichuteńko, co bardzo mnie raduje w nocy,gdy rodzinka śpi, a wentylatorki nawet podkręcone na maxa są cichsze niż umieszczone w budzie.
![]() |
![]() |
#85 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nom, cpc sux, srednica wezy 5mm chyba.. do tego brak chlodnicy [w tym tanszym zestawie], budowa bloku dupna itd.
![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wybaczcie, za post pod postem.. :-)
dokopalem sie speedfana.. i zrobilem screena ![]() komp jest normalnie uzywany - przegladarka, gg, winamp.. temp jak na screenie ![]() bardzo mi sie podoba jak jest tak malo :-) dodam, ze komp bezglosny [wodne + zasilacz TAGAN 480W - bezglosny], 2 wentyle na chlodnicy puszczone na 5V - bezglosne... wentyli polozone "na luzie", nie przystaja dobrze do finow chlodnicy, bez shrouda i nie zajmuja calej jej powierzchni [dwa pozostale wylaczone], wiec moze byc lepiej - zamierzam zrobic shrouda i walnac jeden duzy [120mm], moze zbije do 32*C/33*C ? pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() do tego 2 wiatraki 1000obr/minute z obu stron do tego 1-2 wiatraki w obudowie na 1000obr/min kazdy mysle ze tym sposobem zleci mi halas ktory teraz generuje miedziany potwor z wiatrakiem zfanmateowanym na 3000obr, oraz jego kolega ktory wyciaga powietrze z obudowy ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.11.2004
![]() |
Jak chcesz wyciszyc kompa to proponuje chłodzenie wodne - efekt jest zabujczy ,lecz cena również
![]() Zerknij tutaj , może znajdziesz coś ciekawego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |