![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Czy lałbyś do baku auta "chszczone" paliwo ?
![]() |
![]() |
#18 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
prawda to niestraszenie;>
![]() |
#19 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kiedys, pisalem o tym na forum, pierwszego dnia padly dwa Coedgeny 350W, nastepnego trzy Coedgeny po 300 i 350W.
Zabraklo nam zasilaczy w magazynku. Najlepiej bylo w tym miesiacu jakos ![]() Wlozylismy megabajta, spalil sie po pol godzinie, wlozylismy jakiegos 400watowca, polecial wentylator ale zasilka chodzila przez dwa dni (nikt sie nie polapal) ale jak przywiezlismy 400 Chiefa to sie wydalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Z zasilaczem jest ten problem, że jeśli padnie, to zwykle poda za wysokie napięcie na wyjście (jeżeli jest prosty i tani) co może wiązać się z padem płyty głównej, dysków, napędów, itp - jednym słowem tak jak nie należy oszczędzać na monitorze ze względu na oczy, tak samo nie należy przesadzać z zasilaczem, z powodu całego kompa.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
a ja w poniedziałek odpowiem czy warto ! Sam bym się nie odważył doradzać , a do mojego kolegi (prowadzi serwis od kilkunastu lat + sam produkuje zasilacze dla kilku markowych firm w Polsce) mogę się coś dowiedzieć dopiero w poniedziałek !
![]() |
![]() |
#24 |
Użyszkodnik
![]() |
Najtańszy zasilacz nowy z PFC ale noname w Komputroniku to koszt bodajże 66zł. Nie wiem czy się opłaci naprawiać stary...
A Allegro ja osobiście omijam szerokim łukiem, i polecam innym to samo.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
hmm, a jak już tak jesteście przy codegonie to qmpel ma 350W, i coś od czterech dni ma przebicie na obudowe, tzn kopie po dotknięciu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użyszkodnik
![]() |
@gallus
Na szybko to wyłączyć kompa i odwrócić wtyczkę zasilania (o ile dasz radę) co spowoduje odwrócenie biegunów sieci faza-zero i już obudowa nie powinna "kopać". Następnie rozejrzałbym się za innym zasilaczem. Swoją drogą komp kiedyś musiał być uziemiony, apelowały o tym wszelkie ulotki. Dziś jakoś nikt o tym nie pamięta.
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() aby nie trzeba było nowgo kopa kupować ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
komp musi byc uziemiony - monitor takze - wystarczy listwa z bolcem i gniazdko z bolcem - skutki przebic bywaja smiertelne i nic nie znaczy to, ze zdazaja sie bardzo rzadko, skoro zabezpieczyc sie mozna w tak banalny sposob
naprawa zasilacza to lekka porazka - zeby zrobic to dobrze trzeba sie napracowac, za co naprawiajacy sobie napewno policzy, zwlaszcza zasilacza marki 'bez-marki' czyli codegen [choc EPS i MEgabajt sa jeszcze gorsze] zasilacz tak jak monitor [ja dodalem jeszcze klawiature] - MUSI byc najlepszy dostepny - od tego zalezy komfort pracy, zdrowie i inne *******ki kup najtanszy [na szczescie mocnego nie potrzebujesz] zasilacz firmowy, lub niefiromowy o dobrej renomie [poczytaj sobie tweaka co za takie uchodzi] - bo inaczej stracisz wiecej niz zaoszczedzisz tak btw - chieftec 420 kosztuje ..280 zeta, a nie ~170 - tyle placi sie za chiefa 360wat z pasywnym pfc ze starej serii [ktory to i tak jest 100 razy lepszy niz 500w zasilacz codegena] i jeszcze jedno - serdeczne kondolencje dla rodzin domoroslych elektronikow naprawiajacych zasilacz lub co gorsza usprawniajacych zasilacz bez stosownej wiedzy - to sie podkreca troche trudniej niz komputer i jak cos nie wyjdzie to nie ma 'reset cmos' - wiec dzieci, nie grzebcie w zasilaczach 8 ) [czy juz mowilem ze nienawidze tego emotikona?]
![]() |
![]() |
#30 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Tak sobie czytam te opinie i nie wiem co myśleć. Jakieś dwa miesiące temu też poleciał mi zasilacz. Na szczęście tylko zasilacz i do tego na gwarancji. W sklepie wymienili mi na nowy i jest to CODEGEN 300X 300W ATX 2.03 /P4/. Na moją uwagę, że Codegeny mają bardzo kiepskie recenzje sprzedawca odpowiedział, że owszem tak jest ale ja dostaję zasilacz z przyklejoną ***8222;czerwoną kartką***8221;. Te zasilacza są podobno dobre i działają bez problemowo. Jak na razie działa (odpukać) i to nawet dosyć cicho.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|