![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
a ja w poniedziałek odpowiem czy warto ! Sam bym się nie odważył doradzać , a do mojego kolegi (prowadzi serwis od kilkunastu lat + sam produkuje zasilacze dla kilku markowych firm w Polsce) mogę się coś dowiedzieć dopiero w poniedziałek !
![]() |
![]() |
#3 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Najtańszy zasilacz nowy z PFC ale noname w Komputroniku to koszt bodajże 66zł. Nie wiem czy się opłaci naprawiać stary...
A Allegro ja osobiście omijam szerokim łukiem, i polecam innym to samo.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
hmm, a jak już tak jesteście przy codegonie to qmpel ma 350W, i coś od czterech dni ma przebicie na obudowe, tzn kopie po dotknięciu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() aby nie trzeba było nowgo kopa kupować ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
@gallus
Na szybko to wyłączyć kompa i odwrócić wtyczkę zasilania (o ile dasz radę) co spowoduje odwrócenie biegunów sieci faza-zero i już obudowa nie powinna "kopać". Następnie rozejrzałbym się za innym zasilaczem. Swoją drogą komp kiedyś musiał być uziemiony, apelowały o tym wszelkie ulotki. Dziś jakoś nikt o tym nie pamięta.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
komp musi byc uziemiony - monitor takze - wystarczy listwa z bolcem i gniazdko z bolcem - skutki przebic bywaja smiertelne i nic nie znaczy to, ze zdazaja sie bardzo rzadko, skoro zabezpieczyc sie mozna w tak banalny sposob
naprawa zasilacza to lekka porazka - zeby zrobic to dobrze trzeba sie napracowac, za co naprawiajacy sobie napewno policzy, zwlaszcza zasilacza marki 'bez-marki' czyli codegen [choc EPS i MEgabajt sa jeszcze gorsze] zasilacz tak jak monitor [ja dodalem jeszcze klawiature] - MUSI byc najlepszy dostepny - od tego zalezy komfort pracy, zdrowie i inne *******ki kup najtanszy [na szczescie mocnego nie potrzebujesz] zasilacz firmowy, lub niefiromowy o dobrej renomie [poczytaj sobie tweaka co za takie uchodzi] - bo inaczej stracisz wiecej niz zaoszczedzisz tak btw - chieftec 420 kosztuje ..280 zeta, a nie ~170 - tyle placi sie za chiefa 360wat z pasywnym pfc ze starej serii [ktory to i tak jest 100 razy lepszy niz 500w zasilacz codegena] i jeszcze jedno - serdeczne kondolencje dla rodzin domoroslych elektronikow naprawiajacych zasilacz lub co gorsza usprawniajacych zasilacz bez stosownej wiedzy - to sie podkreca troche trudniej niz komputer i jak cos nie wyjdzie to nie ma 'reset cmos' - wiec dzieci, nie grzebcie w zasilaczach 8 ) [czy juz mowilem ze nienawidze tego emotikona?]
![]() |
![]() |
#9 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Te z "zielona kartka" Coedgeny oczywiscie - tylko sie pala (czasami zywym plomieniem).
![]() Te z "czerwona kartka" dostarczaja dodatkowych emocji. Wybuchy, snopy iskier, ew. czarny walacy z zasilacza dym. ![]() I to cala roznica ![]() Te 300 W - potrafia i dymic i iskrzyc jednoczesnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Komandor
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Komandor
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Orm!
Jezeli masz naprawde duzo peryferii na USB, a duzo to wiecej niz dwa (a wiem to z doswiadczenia, mimo ze, na IBM w swoich ThinkPadach daje az 8 gniazd USB), warto zainwestowac w huba USB z wlasnym zasilaniem. Takiego np. 4 gniazdowego. Coedgen 400 W nie jest taki zly (pocieszam cie ![]() Sumarycznie jakies 300-350W maximum. Moze nawet 250-350 zaleznie od potrzeb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Komandor
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak swoja droga straszny ze mnie Dreamer ![]()
![]() |
![]() |
|
|