Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Spalilem nagrywarke? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/spalilem-nagrywarke-17705/)

kizio 28.02.2003 21:08

najpierw RafalJ później Małysz i co mie jeszcze dzisiaj/jutro zaskoczy????

RafalJ 28.02.2003 21:23

hehe
chcialem uzupelnic, ze kabelki przekladalem na czesci ktora sie odczepia (tak, ten kabel sklada sie u mnie z 2 czesci), choc i to nie zmienia faktu, ze takie skrzyzowanie kabli to po prostu porazka roku.

Czy przypadkiem nagrywarka nie ma jakichs bezpiecznikow?

-Sid-The-Rat=> 28.02.2003 21:26

nie ma - normaleni przed czyms takim broni wlasnei ta wyprofilowana jak czolg wtyczka...

RafalJ 28.02.2003 22:00

Wiem:idea: Posle siostre, a zgodnie z powszechnie panujaca opinia, ze dziewczyny nie maja pojecia o komputerach nikt nie bedzie sie jej wypytywal :D

Torwald 28.02.2003 22:20

Taktyka niezla, przyznaje...:D :D
Jak sie jeszcze ladnie usmiechnie i rozlozy bezradnie rece...dostaniesz nowa nagrywarke na 101%^_^ Moze nawet lepsza...

bas 28.02.2003 22:28

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Taktyka niezla, przyznaje...:D :D
Jak sie jeszcze ladnie usmiechnie i rozlozy bezradnie rece...dostaniesz nowa nagrywarke na 101%^_^ Moze nawet lepsza...

Jak masz łądną siostrę to zgadzam się z Torwaldem.

RafalJ 28.02.2003 22:35

Sposob jak najbardziej brany na powaznie:) Trzeba tylko pare szczgolow ustalic (zapytac o zgode :)).

emer74 28.02.2003 22:44

moj znajomy niedawno tak podlaczyl nagrywarke ze po wlaczeniu poszedl tylko dym z zasilacza! Sam nie wie jak to zrobil, zasilacz o dziwo nadal sprawny , a z nagrywarka poszedl do servisu i po prostu powiedzial ze NIE DZIALA, nawet tacki nie chce wysunac (nawet spinacz nie pomogl). Dioda sie zapala i nic po za tym.Final byl taki ze po 3 tygodniach dostal nowy, szybszy model, i jakby bylo malo to jeszcze 2 lata gwarancji. I nie bylo zadnych pytan, dociekan,itp. Niektorzy to maja fart...

Laser 28.02.2003 23:06

Cytat:

RafalJ napisa***322;(a)
Musialem wyjac kabelki z wtyczki, no a pozniej wlozylem je odwrotnie.

Zapomnialem jeszcze dodac, ze naped chyba nie jest tak do konca martwy 8-), bo po podlaczeniu swieci sie pomaranczowa dioda.

Witam !

Mozesz uznac naped za martwy - moja pierwsza nagrywarka tak własnie skonczyła zywot !

RICOH MP7163 nagrywal sobie spokojnie cd nagle zwis - restartuje kompa - nagrywaki nie widac w biosie pali sie tylko dioda cały czas.

Po 3 tygodniach nowy sprzet dostałem.

Tyle ze nic nie kombinowalem z kablekami - nagra padła sama - nie było zadnego dymu, inskier itp;)

Sniper 28.02.2003 23:09

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
jakim cudem podłączyłes odwrotnie zasilanie...przecież wtyczka jest tak wyprofilowana że odwrotnie się nie da...hmmm czego to polak nie potrafi...:D :D
A znqasz ten kawał o policjantach i 3 otworach w kształcie gwiazdki, koła oraz kwadratu - oraz 3 klockach o tych samych kształtach ????

Laser 28.02.2003 23:14

Witam !

Nie ma rzeczy nie mozliwych;p

PS: czy udalo sie jush założyc chełm na lewą strone ???;p

PS2: Sori za odejscie od tematu:P

Smartek 01.03.2003 10:15

Oj, ostatnio czytalem gdzies artykul jak specjalnie spalic nagrywarke (jak konczy sie gwarancja) tak, zeby nikt sie nie skapnal, a potem dostac nowa, bo przeciez po 2 latach nie dadza Ci tego samego modelu :P. Wiec radze isc zareklamowac z ta siostra ;).

Odbiegajac od nagrywarek to kiedys mialem fajna przygoge z zasilaczem od kompa, kuzyn siedzial przy kompie (nie moim naszczescie :P) i nagle takie duuuze bum, jakby piroun strzelil w domu ;), patrzymy a tam z tylu dym i smierdzialo tak, ze szok.... i co ? Spalilo sie samo :], ale komputer juz mial na karku 4 latka chyba..., ale to bylo widowiskowe ;).

ps - dodam, ze podczas siedzenia wtedy na kompie byla na zewnatrz burza, wiec moze przez burze? :P

jasut 02.03.2003 04:20

Cytat:

RafalJ napisa***322;(a)
Nie, wszystko wyglada elegancko. Tylko pozostal jeszcze ten smrod spalenizny.
To idź w zaparte, jak nie pujdziesz to na pewno Ci nie wymienią. A z tą siostrą to doskonały pomysł, tylko niech ubierze jakieś mini i ufarbuje włosy na blond^_^ ^_^ ^_^

echoo 02.03.2003 06:08

To może w następnym topicu opiszę jak wcisnąłem HDD do FDD i zapytam dlaczego nie działa :D :D :D
A pozatym kwiaty polne chłopu, nie zegarek ^_^ ^_^ ^_^

Nol 02.03.2003 13:23

Cytat:

RafalJ napisa***322;(a)
Wiem:idea: Posle siostre
:D Polak potrafi, ups, Polka... :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:10.