![]() |
Ilość załączników: 1
Witam!
dla zorga: |
"Polak potrafi" - mi kiedyś coś nie działało, rozkręciłem obudowę, zobaczyłem jakiś kabelek luzem, wcisnąłem go do czegoś nie pamietam czego, poleciał dym, to szybko wylonczylem kompa, troche sie to cos przypaliło, ale i tak komp działa jak działał:)
|
Ahoj!
Final sprawy: dostalem liteon'ka 48246 :jupi: za ta 24, bez zadnych pytan no i jeszcze 2 latka gwarancji + box&stuff. Co prawda trwalo to az 3 tygodnie (a nie 2 jak bylo w umowie (( ), ale moge im to wybaczyc;) Oczywiscie nie moge w tym momencie nie wspomniec o mojej wspanialej siostrze, bez ktorej sprawa mogla by sie zupelnie inaczej potoczyc...:uscisk: Nagrywarka dziala juz pelna para, tylko feurio cos nie chce jej zobaczyc (stara wersja nie znajaca modelu 48, aspi ???). Ps. Sposob 'kabelkowy' moze sie przydac jak sie konczy juz gwarancja... || [Juz zadnych zabaw z kabelkami...] |
mozesz podac w jakim to bylo sklepie/serwisie? tez mam ladna siostre i mozliwe ze trzeba bedzie keidys skozystac z tego patentu (zeby nie bylo problemow adres i namiary tego serwisu poslij an priv)
z gory dziekuje nie pytam o to co powiedziala im twoja siostra, po prostu nie pytam :) |
Cytat:
A ja poprosze o namiary na Twoją siostre Rafal* moze sie kiedys przydac;) * - oczywiscie w 100% zartuje;) Pozatym ciesze sie ze udało Ci sie dojsc swojego - w takim samym czasie jak mi kiedys z RICOHEM;) |
Cytat:
|
Re: Spalilem nagrywarke?
Cytat:
Hehehehehe.... Ja tez cos takiego zrobilem :D:D:D:D:D Powiem Ci tak - serwis trwal okolo 1,5 misiaca!! A dlatego bo nie wiedzieli co jest przyczyna... mysleli z poczatku ze to wina wgrania nowego firmware... ale pozniej okazalo sie ze firmware jest stare wiec nie wiedzieli co moglo spowodowac zwalenie napedu... Troche to trwalo i trwalo az wkoncu nowy napedzik do mnie wrucil!! Siosta to dobra sprawa tylko ze ja takiej nie posiadam :) |
Wicie co ? Patent jest niezly ;)
Tylko jak beda mieli tyle "dziwnych" awarii i nagrywarek oddawanych przez kobiety...wnioski nasuwaja sie same ^_^ |
Re: Spalilem nagrywarke?
Cytat:
Naprawa takiej nagrywarki w praktyce sprowadza sie do wymiany calej plyty z elektronika, a w przypadku braku takowej do wymiany nagrywarki. Mysle, ze o ile beda mieli elektronike to dostaniesz, jesli trzeba bedzie dac inna nagrywarke to opinia na podstawie ekspertyzy moze byc surowsza i szanse spadna. Jeszcze raz podkreslam - nie probuj zgrywac idioty bo tak tez Cie potraktuja i na 100% nie zostaniesz potraktowany "gwarancyjnie". P.S. Swoja droga na drugi raz naucz sie chociaz podstaw budowy PC zanim zabierzesz sie do grzebania w zasilaczu czy tez wtyczkach zasilajacych. Wiem ze brzmi to jak zrzedzenie ale doprawdy, nie wiedzac ze zolty kabelek = 12 a czerwony 5, tudziez ze masz tam dwie czarne masy i ze lepiej ich nie zamieniac, nie powinienes kombinowac. P.S.2 Wlasnie zauwazylem ze sprawa juz dawno zostala zalatwiona a ja tu pisze i pisze i pisze... eh :blee: Moje gratulacje :jupi: |
Cytat:
|
Może to nie była wina kabelków tylko nagrywarka była odrazu skopana:idea:
|
Darmowa gwarancja raczej ci nie przysługuje...
Dam ci radę: kup sobie nowy napęd... |
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:25. |