Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Spam (https://forum.cdrinfo.pl/f5/spam-35855/)

andrzejj9 07.12.2011 10:59

A zgodnie z logiką jest to idiotyczne, bo również dostaję tego coraz więcej. Coraz częściej również 'przypadkiem' z dodatkiem kilku przykładowych ofert.

Przypomina mi to trochę przepis o zakazie zwiększania natężenia dźwięku podczas emisji reklam w telewizji...

Bartez 07.12.2011 07:15

Zgodnie z prawem to nie jest spam a jedynie zapytanie o chec otrzymania oferty. Niektorzy to naginaja i najpierw przedstawiaja oferte (czyli spam), a pozniej dodaja do tego te regulke.

Berion 07.12.2011 01:16

Ostatnio dostaję maile z ofertą różnych śmieci, a w nich:

Cytat:

Szanując Państwa prywatność, oraz mając na uwadze przepisy Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, zwracam się z zapytaniem o możliwość przesłania drogą mailową naszej oferty dotyczącej sprzedaży (...)

Powyższa wiadomość ma charakter zapytania i nie stanowi oferty handlowej w myśl Kodeksu Cywilnego.
Przesłana została zgodnie z Ustawą o świadczeniu Usług Drogą Elektroniczną z 18 lipca 2002 (Dz. U. Nr 144,poz.1204), oraz dyrektywą UOKiK. "Dopuszczalne jest przesłanie na adres e-mail pytania czy adresat zgadza się na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowej".
Przepraszamy niezainteresowanych odbiorców niniejszego zapytania.
Jak to się ma do niezamawianej oferty reklamowej? Przyznam, że nie sprawdzałem czy rzeczywiście taka ustawa istnieje (mogli w końcu dla niepoznaki wpisać sobie jakieś numerki, które mądrze brzmią ;]). Coraz więcej listów utrzymanych w podobnym tonie od różnych spamerów, stąd moje zaciekawienie (jakiś nowy kruczek prawny?).

Zetoxa 28.01.2011 10:46

no chciał, ale antyspamer dzielnie go pokonał k***a

Reputka 28.01.2011 10:42

Skoro Rycho z taką pewnością to napisał, to niechybnie znaczy, że zaspamował Ci skrzynkę :sciana:

Zetoxa 27.01.2011 19:59

ależ mam :ysz:

rycho 27.01.2011 19:54

Już nie masz.

Zetoxa 27.01.2011 19:40

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1141811)
Mało spamu przychodzi na najmniej używane skrzynki. :P

Dawno temu założyłem sobie (między innymi) na gazeta.pl - odkąd przeszli na gmailową aplikację, dodałem do spamu ich własne maile reklamowe - zaglądam raz na kilka miesięcy - w spamie reklamy, skrzynia czysta. :]

też tak mam :spoko:

ed hunter 27.01.2011 19:05

Na Zielonej Irlandii nigdy nie dostałem spamu. :taktak: ... Nigdy nic nie dostałem chyba, bo nikomu nie podawałem. :rotfl:

joujoujou 27.01.2011 15:12

Mało spamu przychodzi na najmniej używane skrzynki. :P

Dawno temu założyłem sobie (między innymi) na gazeta.pl - odkąd przeszli na gmailową aplikację, dodałem do spamu ich własne maile reklamowe - zaglądam raz na kilka miesięcy - w spamie reklamy, skrzynia czysta. :]

icemac 27.01.2011 11:34

ja tam śmiem twierdzić, że mało spamu się na skrzynki interii dostaje, choć tych reklam to nie da się do spamu do spamu dodać ...

Patrix 25.01.2011 23:10

To nie wina interii tylko jakiegoś młota co ten spam słał.
Polecam jednak to wymoderować...

- Deckard - 25.01.2011 21:32

normalnie poczta w Interii jest przeza***ista, fajnego maila dostałem z zaproszeniem do pewnej stronki torrentowej .. adresatów co nie miara ;) poniżej treść maila :)

Cytat:

tu było w p i z d u adresów
żniwiarka jakaś chyba ;)

BD 17.06.2004 18:54

Mallow - no i bylo proste - prawda?

mallow 17.06.2004 17:18

No i pieknie, wszystko skonfigurowane, jakos sobie poradzialem. Po pleny zestaw TheBat + zestaw antyspamowy + bonusy mozna sie do mnie zglaszac. Teraz zobaczymy jak se to wszytko bedzie radzilo
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:01.