![]() |
A u mnie w bloku na szczęśćie też jeszcze mróz. :D
|
U mnie w lesie cały czas trzyma lekki mróz, samochód cały zamrożony. :]
|
Ilość załączników: 1
U mnie odwilż na całego :taktak: -9*C i napierdala śnieg
|
Wczoraj wieczorem pojechałem tramwajem z Pragi Północ na Pragę Południe i z kolegą przeszliśmy się parę kilometrów, rozmawiając. Siarczysty, suchy mróz.
Wróciłem pod 1,5 godziny na Północ, a tu odwilż wyraźnie czuć :) Niesamowite. Zeszłej zimy parę razy trafiłem takie zjawisko na linii Ochota - Zacisze, wracając nocami z Ochoty. W ogóle nie pierwszy raz wydaje mi się, że na Pradze często jest cieplej, niż po lewej stronie. Może to dlatego, że Praga leży niżej. A może złudzenie. |
Prawda - chociaż mieszkam 100-150 km dalej od frontu (on idzie mniej więcej w kierunku NE) też czuję odwilż nosem - nadciąga mocno wilgotne powietrze :taktak:
O 3 rano, o ile tylko zacznie padać, jadę na przejażdżkę - porobię trochę zimowych zdjęć na wypadek, gdyby śnieg miał jutro stopnieć :P |
W tej chwili w Poznaniu tylko -0.1, spada ciśnienie. Jutro jeszcze "na zakład", później zasuwam do teściowej na Wigilię.
|
Wystarczy wyjść przed dom i powąchać powietrze. idzie mała odwilż. Ale nie cieszmy się, będzie naprawdę źle.
|
W nocy ma napi...ć śnieg...
|
Wszyscy mnie tymi plusami Celsjuszami straszą, a dzisiaj tyle śniegu napadało... :ysz:
Pięknie biało ma być a nie chlapu chlap kuźwa. |
U mnie -14. Skoro jutro ma być +2, to gdyby tu było lato, spodziewałbym się przy tej różnicy temperatur burz że ho ho... A tak, być może (jak przewidują) sypnie/popada porządnie, a jutro wieczorem będziemy mieli niezłą gołoledź :P
|
Mak już z masłem... ale, odpukać, trzecie ciasto zaczęło rosnąć... :D
|
Kluski z makiem zrób. :tak!:
Jeśli masz mało czasu, to nawet i bez klusek - zamiast nich weź makaron świderki. :idea: |
-14.
Dwa ciasta wywalone na śmietnik. Ścierwo nie chciało rosnąc... :ysz: Może te drożdże z Biednej jakieś ch...we. Zaraz trzecie i ostatnie podejście. Z innych drożdży. Jak nie wyjdzie, to w tym roku bez makowca. Sam mak będziemy wpie...ć. |
No to u mnie wiatru brak, ogródka też, bo jest pod śniegiem, kominek się pali, ruscy na tym cierpią, żarcie chyba całe zrobione (testowałem karpia w galarecie).
Ogólnie może być. |
Teraz +9, nieźle.
W nocy też było ciepło, ale wiało jak diabli, stacja pogodowa zarejestrowała 99km/h o 2:30. Sporo zniszczeń w ogrodzie. :smutny: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:35. |