Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.04.2007, 21:10   #1
facet z litkiem
Bywalec

Data rejestracji: 03.02.2005
facet z litkiem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdźcie sobie zasilacze!

Różne cuda mi się działy z zasilaczem (Modecom Feel 300ATX). W końcu komputer był tak niestabilny, że zdecydowałem się zasilacz wymienić. Nie na żaden super-lux, ale na przyzwoity Amacrox Warrior 400W. Wszystkie problemy zniknęły, ale oprócz tego nastąpiła wyraźnie zauważalna i regularna poprawa jakości nagrywanych płyt.

W konfiguracji oprócz zasilacza nic się sprzętowo ani programowo nie zmieniło. Dalej ten sam Litek 1693S i ten sam - poprzednio wykorzystany mniej więcej do połowy - szpindel z 50 Verbatimami z Yudena, których moja nagrywarka raczej "nie lubi".

Natomiast jakość nagrywanych płyt wyraźnie wzrosła, np. ilość błędów PI jest regularnie mniejsza o 50-60 procent.

Pamiętajcie! Jeżeli nagrywarka nagrywa wam płyty "w kratkę" i czasami nie bardzo wiadomo dlaczego niektóre z nich psuje, to jedną z ewentualnych przyczyn może być także niestabilny zasilacz niskiej jakości. Warto zawsze i to brać pod uwagę.
facet z litkiem jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: