Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.09.2002, 20:34   #1
reszcz
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.05.2002
reszcz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Stałe Łącze Isdn

Panowie postanowiliśmy z kumplami mięć stałe łacze jest to prywatna incjatywa jeżeli macie jakieś doświadczenie bylbyśmy wdzieczni za pomoć i propozycjie działa tylko TPSA. Na jkich zasada i wymagania.
reszcz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.09.2002, 22:48   #2
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Stałe Łącze Isdn

Cytat:
reszcz napisa***322;(a)
Panowie postanowiliśmy z kumplami mięć stałe łacze jest to prywatna incjatywa jeżeli macie jakieś doświadczenie bylbyśmy wdzieczni za pomoć i propozycjie działa tylko TPSA. Na jkich zasada i wymagania.
Ja mam ISDN -64 kb/s lub 128 kb/s.Z tym,że jeśli 128-to-tak qrwa!!! płaciszpodwójnie! I nie jest to stałe łącze,tylko modem cyfrowy.
Łącze stałe to SDI-ale nie wszędzie da się to założyć-u mnie np.sie nie da.I jestem skazany na modem,albo jakieś satelity,ale to ponoc drogi gips.
O ISDN /program Octopus/ i SDI -poczytasz na stronie chyba www.tpsa.pl
Przy ISDN za 400 lub 600 zł /ja mam z promocji 399 +cyfrowy porządny modem +skrzynka -łącze ISDN-są co chwila warto się podpytać na poczcie
otrzymujesz dwa numery cyfrowe-o ile masz cyfrową centralę i możesz necić i rozmawiać.Chyba,że jedziesz na 128-kwestia wyboru opcji-wtedy nie rozmawiasz i płacisz za oba numery,tzn podwójni.
Chodzi spoko jak Ci to Ktoś madry skonfiguruje,bo pocztowi fachowcy nie potrafią nawet dobrze podpiąć modemu.
Pozdrawiam.
PS
Płacisz za impulsy na zasadach ogólnych,a za drugi numer płacisz grosze.Jak nie możesz SDI,to warto ISDN
brzuszki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2002, 00:25   #3
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Stałe Łącze Isdn

Cytat:
reszcz napisa***322;(a)
O ile mi wiadomo tpsa zestawia stałe łacza, ale na DSL i SDI.
Z ISDN wycofali się jakiś czas temu. Oczywiście zakładają linie telefoniczne oparte na ISDN z możliwością połączenia z internetem, ale do nr. ogólnodostępowego lub w ramach pakietów tak jak na linii analogowej.
Możecie zamontować zwykłe SDI (dla użytkowników indywidualnych), ale to nie jest zestawienie stałego łacza które cechuje się gwarancją przepustowości, poziomem transmisji i stłego czasu połączenia.
Co prawada w ofercie dla firm możliwe jest stałe łacze na SDI, tylko pewnie cena i opłaty nie są małe.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2002, 09:10   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ostatnio mialem sygnaly od znajomych ze jest mozliwosc jakiegos pakietu promocyjnego na ISDN z nielimitowanym dostepem do internetu i za ponoc przyzwoite pieniadze (cos ok 100zl/mc). Byloby to moze i nieglupie w twoich warunkach, ale popatrz za szczegolami na stronie tepsy albo do nich zadzwon i popytaj.
Stary 30.09.2002, 19:01   #5
MinX
Freedom Fighter

Data rejestracji: 23.05.2001
MinX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli jest was kilku to może pomyślcie o łączu dzierżawionym, lub np. Neostradzie 512/128 za 179 zł/mc. Wszystkie informacje są na stronie tepsy.
MinX jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2002, 22:02   #6
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam ISDN 2, czyli 128 kbitów/s, za nielimitowany dostęp płacę ok 100 zł. Ale to oczywiście u innego operatora czyli Dialogu.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2002, 23:40   #7
mapsajm
odeszły MAJSTER

Data rejestracji: 24.02.2002
mapsajm niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: Stałe Łącze Isdn

Cytat:
brzuszki napisa***322;(a)

Przy ISDN otrzymujesz dwa numery cyfrowe-o ile masz cyfrową centralę i możesz necić i rozmawiać.
mała poprawka. otrzymujesz jeden numer (chyba, że weżmiesz abonament o 5zł droższy i otrzymasz trzy) i dwa cyfrowe kanały o przepustowości 64kb/s każdy. daje ci to możliwość jesdnoczesnego prowadzenia rozmowy i surfowania - coś jak mnie w tej chwili

Ostatnio zmieniany przez mapsajm : 01.10.2002 o godz. 23:42
mapsajm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: