![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie nie mallowex - jak dziala lacze satelitarne wiem, i wtedy bym sie raczej nie dopytywal. To ma byc normalne lacze radiowe, 1Mb na okolo 30 - 36 osob i minimalne transfer 10KB/s (zakladaja zapewne i calkiem slusznie, ze wszyscy na raz nie beda na internecie siedziec).
Natomiast do esema - moj mail to andrzejj9@*****.pl Normalnie bym stwierdzil, ze 3MB to za duzo, ale ze odbierac juz moge to powinno to dosc szybko pojsc ![]() Natomiast co do ustawiania anteny na oko to masz racje, bo dokladnie tak zostala ustawiona. Mowisz, ze nalezaloby ja ustawic dokladniej? (ale jak?). A to, ze odbiera sie calkiem niezle nie swiadczy o tym, ze jednak jest "wycelowana" w miare dobrze? ps: kurde, nudzi mnie juz troche ta koniecznosc rozlaczania sie i laczenia przez tepse, zeby moc umiescic wiadomosc na forum
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 19.03.2018 o godz. 14:56 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#18 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
uzyskać max sygnał, mieć zero zagubionych i podwójnych pakietów. Niby proste a i tak będziesz ich wołał po każdym większym wietrze. Zajrzyj na emalię. 8)
|
|
|
|
|
#19 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#20 |
|
the one
CDRinfo VIP
podalem Ci zwykly adres (tzn ten, ktorego uzywam od zawsze), a nie ten nowy od nich. Ale chyba cos doszlo tylko nie moge na razie sciagnac. Mimo to z gory dzieki
|
|
|
#21 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Dzieki za wyslanie, za chwile bede sie tym bawil.
|
|
|
|
#22 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Witaj andrzejj9, od niedawna jestem szczęśliwy posiadaczem stałego łącza takigo samego jak ty masz mieć i muszę stwierdzić że u mnie antena była ustawiona na oko ;-) i przy 600m sygnał jest na ok.70% i chyba nie w tym jest przyczyna, a jeśli chcesz to mogę ci wysłać program DuMeter ze spolszczenie który pokazuje szybkość transmisji sygnału w obie strony i będziesz wiedział ile danych wysyłasz i ile odbierasz. Waga pliku 1MB, mam twojego maila z poprzedniego postu a wiec jak sobie rzyczysz to daj mi znak.:-)
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
the one
CDRinfo VIP
programik chetnie przetestuje, wiec jesli to nie problem, to wysylaj
Natomiast jesli chodzi o przyczyne moich problemow z internetem, to juz chyba zostala odkryta. Okaze sie to dopiero we wtorek wieczorem, albo w srode, ale wyglada na to, ze problemem jest to cale urzadzonko podlaczane do komputera przez USB i polaczone z odbiornikiem na dachu. Otoz teoretyczne wedlug jakis tam obliczen moze to byc podlaczone z odbiornikiem kablem do 24 metrow. U mnie kabel ten ma ciut powyzej 20, albo dokladnie tyle, ale to wystarcza prawdopodobnie na zanik danych (jeszcze to urzadzenie nie bylo testowane przy takiej dlugosci). Da sie je jeszcze odbierac, ale wysylac juz nie. Tak wiec we wtorek bedziemy sprawdzali inne urzadzenie, kore jest 2,5 raza silniejsze od tego (to ma 40 czegos tam (nie pamietam ), a to nowe 100). Jesli wiec problem faktycznie lezy tutaj, to za kilka dni wszystko powinno juz dobrze dzialac, przynajmniej mam taka nadzieje
|
|
|
#24 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Programik za chwilkę wysyłam spakowany, a u mnie jest taka konfiguracj sieci-na dachu antena kierunkowa, 10 metrów kabla H-1000 (podobno więcej nie można jak ma chodzić dobrze) następnie acespoint i switch p potem kablem na 5 kompów sieci lokalnej. U mnie podłączali TYDZIEŃ
i podobno była uszkodzona przejściówka kabla od nteny kierunkowej do acespointa powodzenia
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
witam
najlepszym rozwiazaniem bedzie dla ciebie forum poswiecone temtowai radia na 2,4GHz. zajzyj tam, zadaj pytanie moze pomogą. a tak swoja droga mialem podobny problem z tym ze nie moglem w dzien wysylacz zadnej poczty nic nawet 1kb, stronki sie otwieraly, sciagalo sie super tak jak u Ciebie. zadzwonilem do nich pare razy, bo za pierwszym to powiedzieli ze to u mnie, wkurzylem sie powiedzialem co trzeba, cos pozmieniali w ustawieniach softu tam u siebie i teraz jest git wysylac moge z predkoscia do 1Mbita. Jeszcze jadno piszesz ze masz cos podlaczone do usb co to jest?? opisz to, podja jakies oznaczenia nazwe itp. Forum news://chipdrive.pl/news.radiowe.sieci.chipdrive.pl |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
natomiast co do wygladu samego urzadzenia to jest wielkosci pudelka od zapalek i jest to chyba po prostu jakis rodzaj zewnetrznego modemu. Do komputera podlaczany jest przez USB a z odbiornikiem na dachu laczy sie za pomoca jakiegos specjalnego kabla. Moze na stronie www.planet.com.tw bedzie cos wiecej, bo taki adres jest na pudelku. ps: znacie moze jakies adresy ftp, z ktorych mozna cos posciagac. Chcialbym sprawdzic, jak z innych ftp mi sie sciaga.
|
|
|
|
#27 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Witaj, ja jak chce sprawdzić prędkość ściągania to ściągam jakąś mp3 z www.mp3.wp.pl lub http://www.gadu-gadu.pl/nwersja.htm, są to dość szybkie serwery i u mnie prędkość dochodzi do 100KB/s.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
witam
nie jest to moze to http://www.a.pl/article/articleview/731/1/43/ ?? jest male, ma mozliwosc podpiecia anteny zewnetrznej. Mam to samo ty6lko ze z antena oryginalna. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
the one
CDRinfo VIP
To wlasnie to urzadzanko. No moze jedynie ta antenka troszke sie rozni, ale poza tym wyglada dokladnie tak samo.
|
|
|
#30 |
|
the one
CDRinfo VIP
Aha, jeszcze jedno pytanie. Czy ktorys z programow typu Rejestrator Polaczen, Taryfikator itp potrafi zliczac polaczenia dokonywane droga radiowa? Mam co prawda teraz programik, ktory na biezaco wyswietla mi predkosc polaczenia, ale nie ma w nim zadnej listy, na ktorej moglbym sprawdzic np, ile mega sciagnalem w danym miesiacu. Jest w ogole cos takiego ?
|
![]() |
|
|