![]() |
Programik za chwilkę wysyłam spakowany, a u mnie jest taka konfiguracj sieci-na dachu antena kierunkowa, 10 metrów kabla H-1000 (podobno więcej nie można jak ma chodzić dobrze) następnie acespoint i switch p potem kablem na 5 kompów sieci lokalnej. U mnie podłączali TYDZIEŃ??? i podobno była uszkodzona przejściówka kabla od nteny kierunkowej do acespointa;) powodzenia
|
programik chetnie przetestuje, wiec jesli to nie problem, to wysylaj :)
Natomiast jesli chodzi o przyczyne moich problemow z internetem, to juz chyba zostala odkryta. Okaze sie to dopiero we wtorek wieczorem, albo w srode, ale wyglada na to, ze problemem jest to cale urzadzonko podlaczane do komputera przez USB i polaczone z odbiornikiem na dachu. Otoz teoretyczne wedlug jakis tam obliczen moze to byc podlaczone z odbiornikiem kablem do 24 metrow. U mnie kabel ten ma ciut powyzej 20, albo dokladnie tyle, ale to wystarcza prawdopodobnie na zanik danych (jeszcze to urzadzenie nie bylo testowane przy takiej dlugosci). Da sie je jeszcze odbierac, ale wysylac juz nie. Tak wiec we wtorek bedziemy sprawdzali inne urzadzenie, kore jest 2,5 raza silniejsze od tego (to ma 40 czegos tam (nie pamietam :) ), a to nowe 100). Jesli wiec problem faktycznie lezy tutaj, to za kilka dni wszystko powinno juz dobrze dzialac, przynajmniej mam taka nadzieje :) |
Witaj andrzejj9, od niedawna jestem szczęśliwy posiadaczem stałego łącza takigo samego jak ty masz mieć i muszę stwierdzić że u mnie antena była ustawiona na oko ;-) i przy 600m sygnał jest na ok.70% i chyba nie w tym jest przyczyna, a jeśli chcesz to mogę ci wysłać program DuMeter ze spolszczenie który pokazuje szybkość transmisji sygnału w obie strony i będziesz wiedział ile danych wysyłasz i ile odbierasz. Waga pliku 1MB, mam twojego maila z poprzedniego postu a wiec jak sobie rzyczysz to daj mi znak.:-)
|
Cytat:
Dzieki za wyslanie, za chwile bede sie tym bawil. |
podalem Ci zwykly adres (tzn ten, ktorego uzywam od zawsze), a nie ten nowy od nich. Ale chyba cos doszlo tylko nie moge na razie sciagnac. Mimo to z gory dzieki :)
|
Cytat:
|
Cytat:
uzyskać max sygnał, mieć zero zagubionych i podwójnych pakietów. Niby proste a i tak będziesz ich wołał po każdym większym wietrze. Zajrzyj na emalię. 8) |
Cytat:
|
nie nie mallowex - jak dziala lacze satelitarne wiem, i wtedy bym sie raczej nie dopytywal. To ma byc normalne lacze radiowe, 1Mb na okolo 30 - 36 osob i minimalne transfer 10KB/s (zakladaja zapewne i calkiem slusznie, ze wszyscy na raz nie beda na internecie siedziec).
Natomiast do esema - moj mail to andrzejj9@*****.pl Normalnie bym stwierdzil, ze 3MB to za duzo, ale ze odbierac juz moge to powinno to dosc szybko pojsc :) Natomiast co do ustawiania anteny na oko to masz racje, bo dokladnie tak zostala ustawiona. Mowisz, ze nalezaloby ja ustawic dokladniej? (ale jak?). A to, ze odbiera sie calkiem niezle nie swiadczy o tym, ze jednak jest "wycelowana" w miare dobrze? ps: kurde, nudzi mnie juz troche ta koniecznosc rozlaczania sie i laczenia przez tepse, zeby moc umiescic wiadomosc na forum :( |
mallowex zanim napiszesz posta, warto przeczytac wszystkie poprzednie...
|
nie czytałem calego tematy i tylko 1 post
z tego co wiem i zrozumialem to posiadzasz lacze satelitarne ... ktore dziala tylko w jedna strone .. morzsz sciagac .. nie mozesz wysyłac. aby przeslac maila etc musisz wejsc na moedemie ... transfery owszem sa bdb. no ale coz musisz sie zadowolic tylko DOwnloadem, o Uploadzie mozesz zapomniec |
Obstawiam "zez" na antenkach. Ręczne ustawianie "na oko" nie jest najlepszym rozwiązaniem. 8)
|
Podaj emalię: jak zmieścisz na skrzynce 3MB to Ci zaraz wyślę Ad-ware 6.0. Gatora do końca nie da się usunąć: lepiej go odinstalować. 8)
|
Cytat:
A jesli chodzi o te programy, ktore wymieniles, to nic takiego na swoim komputerze nie mam (zadnego antywirusa, ani firewalla). Nie mam tez na razie routera, wiec jedynie u nich moze lezec problem. A z drugiej strony na linii jest juz niecale 30 osob i u nich nie ma takich problemow. ps: Byl jakis czas temu post, gdzie bogajze Yankee podawal adres do programu usuwajacego szpiegow. Nie moge niestety znalezc tego posta. Moglibyscie mi polecic jakis podobny programik tego typu? (na pewno mam tego cholernego gatora, ktory co chwila chce cos pobierac, a dowiaduje sie o tym tylko dlatego, ze nie mam wlaczonego automatycznego laczenia sie z netem (jeszcze)). |
Ilość załączników: 1
wpisalem na razie te komende, otrzymalem taki rezultat (obrazek)
Mozecie mi to jakos zinterpretowac? ps: A zanim to zrobilem, poszedlem na dach i podnioslem te antene jeszcze o jakies 1,5m w gore. Kompletnie nic sie nie zmienilo, wiec coraz blizszy jestem pewnosci, ze to jednak cos w ustawieniach, a nie problem z samym sygnalem (ktory jednak w wiekszosci wypadkow jest jako niski i tylko czasami dobry). A z outlooka listow dalej nie mozna wysylac (czyli caly czas to samo - niemoznosc wysylania zadnych danych), ale z pobieraniem nie ma najmniejszego problemu. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:45. |