Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.11.2004, 17:53   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
"uśpiony komputer"

Tak to nazwałem, chociaż naprawdę trudno mi dokładnie określić problem. Otóż, kiedy zostawię komputer na dłużej (ale nie wiem, ile - powiedzmy, że więcej niż godzinę), to kiedy wracam, czasami nie da się na nim nic zrobić. Niby jest włączony, wszystko chodzi, ale na ekranie monitora nic się nie pojawia. Co może być tego przyczyną?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2004, 17:58   #2
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
....może masz hibernacje włączoną po jakimś czasie, wyłączanie monitora czy cuś takiego? Stan wstrzymania?
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2004, 18:03   #3
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tak to nazwałem, chociaż naprawdę trudno mi dokładnie określić problem. Otóż, kiedy zostawię komputer na dłużej (ale nie wiem, ile - powiedzmy, że więcej niż godzinę), to kiedy wracam, czasami nie da się na nim nic zrobić. Niby jest włączony, wszystko chodzi, ale na ekranie monitora nic się nie pojawia. Co może być tego przyczyną?
Czy masz poinstalowane łatki do Windowsów ??
Kiedyś, była na pewno łatka do WinXP, która rozwiązywała problem ze wstrzymaniem, czy hibernacją komputera. Bez tej łatki, w niektórych przypadkach dochodziło do sytuacji, że komputer nie potrafił się właśnie wybudzić.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2004, 18:47   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez bakupl
....może masz hibernacje włączoną po jakimś czasie, wyłączanie monitora czy cuś takiego? Stan wstrzymania?
Prawdopodobnie mam z tym, że to nie wyjaśnia, dlaczego komputera z tego stanu nie można wyprowadzić. Ale w sumie to ta hibernacja nie jest mi do niczego potrzebna i chętnie bym ją wyłączył, tylko ni cholery nie mogłem sobie przypomnieć, gdzie to się robi. Mógłby mi ktoś przypomnieć?

@Proton

Całkiem możliwe, że to o to chodzi, bo łatek żadnych poinstalowanych nie mam. Nawet szczerze mówiąc nie mam SP1, ani SP2. No ale nic, jak będę przeinstalowywał Windowsa to zainstaluję od razu z SP1, a tym czasem po prostu wyłącze tą hibernację, jak tylko przypomnę sobie, gdzie można to zrobić.

Stary 12.11.2004, 18:52   #5
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Prawdopodobnie mam z tym, że to nie wyjaśnia, dlaczego komputera z tego stanu nie można wyprowadzić. Ale w sumie to ta hibernacja nie jest mi do niczego potrzebna i chętnie bym ją wyłączył, tylko ni cholery nie mogłem sobie przypomnieć, gdzie to się robi. Mógłby mi ktoś przypomnieć?
W zakładce bodajże wygaszacz ekranu masz zasilanie przycisk a tam zakłądka hibernacja .. i tam odznacz
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2004, 22:16   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez bakupl
W zakładce bodajże wygaszacz ekranu masz zasilanie przycisk a tam zakłądka hibernacja .. i tam odznacz
No już powyłączałem, co się dało. Dzięki

Co prawda jest to tylko zwalczanie skutków, a nie znalezienie przyczyn problemu, ale póki co wystarczy. Może rzeczywiście jedynym rozwiązaniem jest instalacja różnych aktualizacji, czego szczerze mówiąc, nie chce mi się robić.

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: