![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Zagadnienia z informatyki.
W poneidzialek mam sprawdzian, szukalem info na ten temat, ale nie moge znalezc satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi.
Potrzebuje zeby ktos mi wytlumaczyl tak na "chlopski rozum" bo nie potrafie skumac tych zadan ![]() Dlatego kieruje prosbe do Was o wyjasnienei Oto zagadnienia: -drzewa binarne -metody porządkowania -kod morsa i hufmana -kryptologia metody szyfrowania -szyfry podstawieniowy, przestawieniowy, asymetryczne(rsa, pgp), i vigenera i zadania... 1) z ciągu liczb zbudój binarne drzewa poszukiwań określ wys. tego drzewa 5,2,1,10,11,8,4 2) Plik przed kompresją miał 4096kb po 2048kb podaj st. kompresji 3) Co to jest kompresja stratn podaj przykłady. 4) Dany jest alfabet A={A,B,C,D,E} oraz częstotliwość wyst. liter A=2,5 B=3 C=1,5 D=1,5 E=0,5 Zbuduj drzewo kodu Huffmana dla tego alfabetu, oblicz śr. dł. tego kodu, podaj reprezentacje kodu ADA 5) Co to jest szyfr symetryczny, rozszyfruj tekst zaszyfrowany szyfrem cezara którego klucz to <2-6> MOMNCHYYNUVMNCHY podaj wadę met. cezara 6) utwórz szyfr poli alfabetyczny dla łacińskiego alfabetu dla klucza OMNI i zaszyfruj NOSCE TE IPSUM
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|