![]() |
bingo.... overnet ruszył... tylko mam kilka pytań...... jak w nim się szuka archiw rara lub zipa !? albo obrazów CD..... a tak BTW to on jest płatny !?
|
no okey.... chyba jest okej...wziąłem ustawiłem mu na port TCP 80 i już nie wyskakuje ten komunikat o firewallu.... jak wpisałem żeby na przykład wyszukiwał mi mp3 Christyny Aquiler'y to znalazł sporo nawet. No to wybrałem taką eMPe3, którą ma sporor ludzi... to status koło tej eMPe3 na zakładce download mam "Looking..." no i nic się nie zmienia.... A czy pasek postępu ściągania jakiegoś pliku zmienia kolory tak jak w mule !?
|
w Twoim Firewallu
musisz dac overnetowi prawa serwera, tzn dopuscic caly ruch na siec bez zadnej kontroli!! opis dla roznych zapor znajdziesz w helpie online jesli masz juz ustawione tak jak pisalo w helpie a mimo wszystko wyswietla Ci Firewalled to zrestartuj overneta (w systrayu daj exit na ikonie "dupy osla" ^_^ ) i jak sie uruchomi powinno byc ok u mnie lubil bzikowac, po reinstalce systemu uspokoil sie i prawie zawsze (99,99% przypadkow) ma open 8) pozdro |
no okey... Overneta już mam zainstalowanego i wyświetla mi komunikat o firewallu.... tak BTW gdzie mam zmienić coś na open !?
|
Cytat:
|
hmmm.... brzmi zachęcająco to co piszesz NIMAL... może rzeczywiście to rozwiąże mój odwieczny problem z eMułem i LowID.... no trzeba kombinować i kombinować... ściągnąłem już overneta... w razie co to będę tutaj przychodził po cenne wskazówki :)
|
Cytat:
Cytat:
tylko nie zniechecaj sie transferami w pierwszej chwili - on sie rozpedza na poczatku (u mnie dwa pierwsze dni bylo cienko - zle ustawienia - teraz zajmuje mu to kilkanascie minut) pozdro |
No widać że mój mułek się troche rozpędził pzez 5 godz. mam już transfer 32kB/s i jak przypuszczam będzie więcej. Teraz zauważyłem że to wszystko zależy od ustawień. Przez trzy ostanie dni testowałem po pare godzin różne wersje. Mody nie użyłem. Najlepiej szło na 1h ale 49kB/s zamieniało się na 1.2kB/s i tak przez następne pare godzin. Więc teraz zostałęm przy 0.30b i tak już chyba zostanie jak nic się nie zwali. Pozdrawiam wszystkich niecierpliwych.......8)
W tym momencie mam 38kB/s i jest OKA Y@nkee_PL Co to jest te ShareReactora? |
NIMAL.... skoro tak zachwalasz overneta to okey... spróbuję... ale czy on akceptuje już pościągane częściowo pliki z eMuła !? A tak BTW to skoro jestem w sieci z wewnętrzyn IP to mogę na overnecie mieć HighID !?
|
a ja znowu polece wam Overneta - ladnie omija firewalle i naty, i nie trzeba sie laczyc z serwerami, open(odpowiednik high id)mozna miec zawsze (trzeba ustawic na firewallu) bez kombinowania z przekierowaniem portow przy braku zew ip (ja tak mam)
niektorzy narzekaja na wolny transfer - mi ssie dobrze wiec to kwestja ustawien 8) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
przecież osoby z LowID mają wewnętrzny IP bez przekierowanych portów ( no chyba, że przy zew IP ma się powaloną konfiguracje sieci w kompie lub źle skonfigurowanego firewall'a). "Friendslot" to jest poprostu uprzywilejowanie osoby w stosunku do innych ściągających |
a to nie jest przypadkiem tak, ze tylko osoby majace LowID nie moga sie miedzy soba wymieniac ???
|
Cytat:
w zakładce wiadomości -> dodaj znajomego możesz dodać tego kumpla i przyznać mu "friendslota" i będzie ustawiany do ciebie na pierwszym miejscy (można powiedzieć, że zawsze będzie mógł od ciebie ściągać, jak będziesz miał muła włączonego). "Friendslot" działa tylko u osób, które mają HighID, czyli zewnętrzne IP lub przekierwane porty (jeżeli ty masz HighID to kumplowi możesz dać bez problemu, ale jak kumpel nie ma HighId to on już tobie nie może dać i odwrotnie) Pozdr :) |
narzekacie na emule ale w emule przynajmniej znajdziecie programy w polskiej wersji językowej, jak i gry i fimly w przeciwienstwie do Kazaa Lite K++
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:16. |