Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Syf na eMule (https://forum.cdrinfo.pl/f5/syf-emule-26992/)

Ziele 29.10.2003 21:08

Cytat:

raptor123 napisa***322;(a)
Kademlia ( wersje od 0.39 w góre) to nie jest mod tylko testclient bezserwerowego eMule, ale dalej jest możliwość łączenia się z serwerami. Do posiadaczy true HighID ta wersja jest super, jak znów się przydarzy taka awarja jak ze wrześniu nie będziemy po prostu uzależnieni od serwerów :), tylko pomiędzy sobą będziemy wymieniać źródła.
Istnieją już mody Kademlii, ja jade np. na eMule 0.40f26MorphKad 0.5 i ... :) :) :)
Pozdr :)

Ciekawe. Czy można by zrobić cos takiego że u mnie i u kolegi sobie to zainstalować i wymieniać pliki między sobą bez łączenia sie gdzie kolwiek indziej? Ja jestem w lanie i mam przekierowany port i tak samo kumpel.

DreamCrusher 29.10.2003 21:07

Dzieki Ci Raptor123 za wyjasnienia - wyprobuje tego moda.

pozdr,
zuk

raptor123 29.10.2003 20:59

@Nol
Sieć AGH jest specyficzna (bardzo dużo ludzi i b. dobre łącze, ale z drugiej strony brak możliwości przekierowania portów i dużo osób korzystających z mułka - obecnie może przez to jesteś BLACKLISTED), więc ustawienie jej nie jest takie łatwe.
Ja jak do czerwca studiowałem to miałem ustawione tak ( mniej więcej bo dobrze już nie pamiętam):
połączenia: 700,
połączenia na 5s: 50
download/limit: 350/0
upload/limit: 120/100
ostateczny limit na plik: 600

@zuk4u
Kademlia może korzystać z serwerów ale nie musi (jak masz HighID), co do zwiększonego czasu ładowania to ja nie zauważyłem, według mnie nawet szybciej się ładuje.
U niektórych nie chce się łączyć z Kademlią więc trzeba:
jest - wpisz tam 195.236.75.57:4674
Wpisać w zakładce "Kademlia" w okienku o nazwie "bootstrap" 195.236.75.57 port 4674 i powinno sie łączyc z Kademlią.

Pozdr:)

DreamCrusher 29.10.2003 20:37

Z ciekawosci pare dni temu zainstalowalem sobie kademlie, ale niezbyt wiedzialem o co w tym biega, bo jedyna zmiana jaka zauwazylem to taka, ze dluzej sie mul laduje :)
Czyli ze nie ten mod z sererow nie korzysta?
Moglbys cos wiecej o tym modzie powiedziec, bo zaczynam byc nim zainteresowany?

cybermat16 29.10.2003 20:35

Znam ten bul, odemnie ściągali film prędkością 120 kb/s a ja głupi program Virtual PC 5.2 Retail (ok 33 MB) ściągałem prędkością 1-3 kb/s przez cały dzień ((

Nol 29.10.2003 20:32

Ja mam cały czas blacklisted mimo że mam 600 plików udostępnionych...
Prawdopodobnie dlatego że wychodzę na świat poprzez sieć AGH i pewnie któryś z userów cały czas powoduje blacklisted...

Jakie są w ogóle konsekwencje blacklisted, bo ja miałem go cały czas i w ogóle nie wiem jaka to różnica... :)

A w ogóle to wygląda moje ściąganie tak, że ode mnie transfer idzie całkowity 60 kB/s, a do mnie max parę kilo. I gdzie tu jest sprawiedliwość... Jedną gierkę (starszą) już prawie 3 dni ściągam...

Raptor=> widzę, że jesteś dosyć z mułem obeznany... Mógłbyś poradzić jakiego moda śćiągnąć (po co w ogóle takie cholerstwo?) i jak go skonfigurować?

raptor123 29.10.2003 20:27

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)
...A modow to ja nie uzywam...
Kademlia ( wersje od 0.39 w góre) to nie jest mod tylko testclient bezserwerowego eMule, ale dalej jest możliwość łączenia się z serwerami. Do posiadaczy true HighID ta wersja jest super, jak znów się przydarzy taka awarja jak ze wrześniu nie będziemy po prostu uzależnieni od serwerów :), tylko pomiędzy sobą będziemy wymieniać źródła.
Istnieją już mody Kademlii, ja jade np. na eMule 0.40f26MorphKad 0.5 i ... :) :) :)

cybermat16 29.10.2003 20:27

A ja na emulu prawie zawsze dostaję Connection refused. Your IP is currently blacklisted, żadko kiedy uda mi się połonczyć, nawet jeśli odczekam dwa dni lub trzy. A transfer nie przekracza 1kb/s a w najlepszym wypadku 5kb/s Tragicznie co?
moż e ma ktoś listę dobrych serwerów ?

DreamCrusher 29.10.2003 20:17

Sprobuje dac wiecej plikow jak piszesz, moze to pomoze? (chociaz raczej watpie).
A modow to ja nie uzywam - jak juz zaczelo sie to mi przytrafiac to zainstalowalem eWombata, bo podobno rzadziej sie trafialo na blackliste, ale to nieprawda wiec z niego zrezygnowalem.
Anyway dzieki za rady - dam znac czy cos pomoglo czy nie.

pozdrawiam
zuk

Ziele 29.10.2003 20:17

a emule plus 1h jest dozwolony? Bo ta wersja juz mocniej niz 1g (od tej sie zaczeło) banuje równo ściągaczy. Po paru godzinach mam całą liste zarąbaną czymś takim:

Kod:

2003-10-29 19:02:32: Klient 'Patrixs [PL] [nled] [ACN]' wygląda na agresywnego i został zabanowany z kolejki uploadu (złodziej hashu)
2003-10-29 19:10:53: Klient 'Barnaba [ACN] [PL]' wygląda na agresywnego i został zabanowany z kolejki uploadu (złodziej hashu)
2003-10-29 19:12:53: Klient 'unix user' wygląda na agresywnego i został zabanowany z kolejki uploadu (złodziej hashu)
2003-10-29 19:15:33: Klient 'mariusz' wygląda na agresywnego i został zabanowany z kolejki uploadu (złodziej hashu)

raptor123 29.10.2003 20:12

Według mnie za mało udostępniasz, co to jest 10 plików ??? Udostępniaj ok 100 + to co sciągasz, nałapiesz punktów w kolejkach to będziesz ściągał z większa prędkością, pamiętaj też o przestawianiu priorytetów w plikach udostępnianych i ściaganych (auto czasami nie działa jak trzeba :( ).
A co do BLACKLISTED, to nie masz przypadkem LSD? Za tego moda też dostaje się BAN. Polecam przesiadkę na Kademlie ( co za nazwa :buu: )

EDIT:
@Ziele Z tego co pamiętam po tej awarii serwerów Cichy Bob miał nie działać ( czyt. miał zostać zlikwidowany, zamknięty), nawet miał zmienioną nazwe na cos w stylu: Pamięci Cichego Boba.
Ja aktualizuje liste serwerów podczas uruchamiania z 3 źródeł ( 1 2 3 ) i na żadnej z aktualizowanych list NIE MA Silent Bob'a.

Ziele 29.10.2003 20:11

Na ja też cos ostanio dostaje blacklisted. Jeszcze pare dni temu bez problemu wchodziłem na probenprinz.de a teraz twierdzi ze mam low id albo właśnie to blacklisted poazuje. Mam zrobione przekierowanie na port bo jestem w sieci lan. Np na adanet mam hi id i jest ok no ale to nie jest tak duzy serwer jak probenprinz. Na silentboba ostatnio też wogóle nie moge wejść ;( czemu sie tak dzieje? Nie lubią lanowców?

DreamCrusher 29.10.2003 20:00

No wlasnie ja czytalem caly topic na PFO ale ja sie nie kfalifikuje na blackliste - udostepniam tak ok. 10 plikow, a i serwerow zbyt czesto nie odpytuje - zwykle jak juz na jakis wejde to na nim siedze.
Wylaczylem mula do rana (to chyba wczoraj bylo) zeby mi sie cos sciagalo i tak sciagalo sie pare godzin i znowu padlo.
Tego samego dnia tak po 3-4 h polaczylem sie znowu, tyle ze tym razem dostalem blackliste juz po ok. 0,5 h i ciagle jest to samo.
A jestem zdenerwowany tym bardziej, ze tego, czego szukam nie ma na zadnym ftpie, czy shareaza - ze tez musialo teraz sie to stac.
Mam nadzieje, ze zrobia cos z tymi serwerami lugdunum.
Dlaczego ja zawsze musze miec takiego pecha?

Aha i jeszcze jedno - jak juz uda mi sie polaczyc z serwerem na ktorym wczesniej bylem blacklisted to teoretycznie wszystko powinno byc dobrze - ale nie jest, bo transfer jaki mam po polaczeniu sie to
UAWAGA! UWAGA! 0.1 kB/s (i to zawsze! obojetnie od kogo bym nie sciagal!) - super, prawda?

raptor123 29.10.2003 19:11

BlackListed dostaje się za:
1. zaczęste odpytywanie serwera,
2. udostępnianie za dużo plików.
Nie powinno sie udostępniac więcej niż 800-900 plików, przy 1000 jest się BLACKLISTED
Ban (Blacklisted) "puszcza" po ok 2 godzinach, zdarza się, że trzeba czekać np. noc :(
Blacklisted można też dostawać często jeżeli jest się w sieci LAN która ma 1 adres IP zewnętrzy i kilka obób też kożysta z eMule ichce się łączyć tylko z największymi serwerami

@zuk4u mułek cię nie olewa tylko ty nie stosujesz się do zasad. A te zasady chyba zaczęły obowiązywac po wielkiej awarii sieci eDonkey we wrześniu br.
Rady:
1. Udostępniać nie więcej niż 800 plików,
2. Nie odpytywać za często serwerów dotyczy to głównie częstego przełączania się pomiędzy serwerami,
3. jeżeli dostało się BLACKLISTED to wyłączyć eMule na kilka godzin (najlepiej do rana),
4. Jeżeli jest się w sieci LAN na SDI czy NEO dogadać się co do serwerów ( kto na który chce (próbuje) wejść, inne serwery na liście serwerów statycznych ustawić)

Mam nadzieje, że wyjaśniłem troche, więcej informacji ściśle związanych z eMule na PFO, Siekaczu i kilku innych do których linki były ostatnio częste dawane :)

Nol 29.10.2003 18:29

A właśnie, za co się dostaje blacklisted? Ja mam wciąż blacklisted i nie wiem czemu?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05.