![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
Windows XP i stacja dyskietek
Witam.
Mam trochę dziwny problem ze stacją dyskietek pod XP. Obojętne czy próbuję coś nagrać czy odczytać z dyskietki to po jakiś 200-300kb system się poprostu zawiesza. Żadnego blue screena tylko zwis. Uszkodzona stacja dyskietek/taśma/dyskietka raczej odpada. Dyskietki sprawdzałem u kumpla i co ciekawsze mogę wystartować system z dyskietki bez żadnych problemów. Miał ktoś podobny problem? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
tak! u mnie pomoglo zainstalowanie najnowszej wersji VIA 4in1.
|
|
|
#3 |
|
Fire Walk With Me
![]() |
Ale ja mam płytę na ukałdach Ali. Niemniej dzięki za podpowiedź, rozejrze się za jakimiś nowymi sterownikami do płyty.
|
|
|
#4 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
u mnie bylo kongo jak podlaczylem kabel stacji dyskietek odwrotnie - elektrycznie sie toto zgadzalo i w DOSie dzialal ale w w2k pelen zwis - stawiam na kabel
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Fire Walk With Me
![]() |
Ach, żeby to było takie proste. U mnie da si.ę podłączyć tylko na 2 sposoby, zmieniając przy stacji dyskietek, ale przy podłączeniu odwrotnie pali się nonstop dioda. Na płycie mam tylko jedną mozliwość ze względu na nacięcie na wtyczce.
Jak już rozkręciłem kompa to zacząłem się bawić z połączeniami i wychodzi mi na razie, że to zasilacz niewyrabia. Mam codegena 250W i podłączone od strony zasilacza na pierwszyu kablu kieszeń i dvd, a na drugim cdrw, dysk i stację dyskietek na samym końcu. Po odłączeniu cdrw "cudem" stacja dyskietek działa bez najmniejszego problemu. W kazżdym razie dzięki za pomysły, chyba nadszedł czas na mocniejszy zasilacz.
|
![]() |
|
|