![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
" Każda Epoka Tęskni Za Jakimś Piękniejszym Światem "
... refleksje młodego czytelnika nad utworami literatury pozytywistycznej i romantycznej.
Rozwiń myśl. Licze na Wasza inwencje twórcza i sugestie - prosiłbym o podrzucenie ew materiałów ze stron www. Dzieki |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Musze cie prosic o wybaczenie!
Po 1. nie jestem mlodym czytelnikiem, tylko starym zgredzacym maruda literackim. Po 2. Pozytywizm mi wisi i szczerze go nienawidze - ta budowa od podstaw-fuj! Po 3. Romantyzm - romantyczny to moze ja i kiedys bylem.... ale teraz?! Po 4. Przestalem sie rozwijac i moje mysli tez! Po 5. www.szkola.net |
|
|
|
#3 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Więc nigdy nie było tak żeby jakoś nie było
|
|
|
#4 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Moja rada jest taka: lej wode ile wlezie 8) ew skorzystaj z jakiegos opracowanie ksiarzkowego/online
odnosnie online to trzeba poszukac na oczywistych www takich jak www.sciaga.pl
|
|
|
#5 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Lanie wody to podstawa. Szukałem na sciadze itp i nic nie znalazłem - moze cos przeoczyłem oczywiste jest ze dokąłdnie takieo tematu nie bedzie ale jakies materiały na temat ułątwiły by sprawe wiec jesli macie zródłą to czekam Opracowanie ksiazkowe - sek w Tym ze moja polonistka zna wszystkie i daje takie tematy zeby nie było w opracowaniach Pozdrawiam Pania od Jezyka Polskiego
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
... jak na Lato A tak na serio to stara nam sie wybic z głowy opracowania. PS. Misz_Masz - szkoda ze nie jestes polonista.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
[QUOTE]Laser napisa***322;(a)
[B]Witam ! Lanie wody to podstawa. Szukałem na sciadze itp i nic nie znalazłem - moze cos przeoczyłem oczywiste jest ze dokąłdnie takieo tematu nie bedzie ale jakies materiały na temat ułątwiły by sprawe wiec jesli macie zródłą to czekam Opracowanie ksiazkowe - sek w Tym ze moja polonistka zna wszystkie i daje takie tematy zeby nie było w opracowaniach Wcale nie musisz mieć konkretnie ujetego tematu aby cos tam napisac . W opracowaniach lub na stronkach poszukać trzeba (jezeli się niepamięta ) zamyslu kilku tekstow z literatury Może spróbuj tak ;Najpierw poczętek o tym że wszyscy ludzie czegoś szukaja w życiu i najczęściej nie sa zadowoleni itd ble ble.. potem napisz jak ludzie w epoce romantyzmu postrzegali świat i czego chcieli a co sie działo myślę ze Dziady by tu sie przydaly , Konrad walenrod i powinno sie napisać o tym że Mickiewicz pisał swoje dzieła typu konrad przenoszac je do innej epoki a mianowicie do średniowiecza Napisz o mistycyżmie romantyzmu o tych wszystkich bajkowych światach Bo to właśnie byla ta tesknota No i coś z pozytywizmu np biedne dzieci dlaczego je tak opisywali ? bo chcieli aby mialy lepszy byt To samo się tyczy ciemnoty i tej pracy u podstaw Wymień kilka utworkow Konopnickiej ,Prusa i już .Z opracowań korzystaj tylko wtedy jezeli nieznasz utworu a musisz naznaczyć w wypracowaniu ze wiesz o co w nim chodzi Mam nadzieję ze pomoglem i chyba dobrze zrozumialem temat i ze ci jeszcze bardziej nie namieszalem^_^ No i nie pomylilem epok jezeli chodzi o utwory
|
|
|
#10 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Jacoob - własnie o taka odp mi chodziło ! Dzieki - a czy pomieszałes jakies epoki to spr jutro jak bede to pisał dzięki wielkie za pomysł PS: Moze ktos weźmie przykad z kolegi i tesh da jakas propozycje
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Literatura pozytywistyczna to ulubiony kawałek literaturki - ehhh te wspomnienia
)) (pozdrowienia dla niestety nieżyjącej wspaniałej mojej profesorce z polaka w technikum prof. Filipeckiej - ludzi co to była za kobieta naprawde super podejscie do uczniów miała - wymagająca ale sprawiedliwa - do końca życia bede pamiętał jak zrobiła nam geneze słowa s****ysyn - uwieżcie mi naprawde to brzydkie słowo . Spokój jej duszy - była wspaniała.Echhh rozczuliłem się. Jacoob widac ze młody wiekiem jesteś ) albo niedawo maturka ) no Walenrod to był mój idol ))a tak pozatym to ja mam pytanie: DLACZEGO DO K... NĘDZY NA POLIBUDZIE NIE MA POLSKIEGO ?, A SĄ INNE JĘZYKI ![]()
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
No ciekawe - przeciesh jezyki to przedmioty humanistyczne wiec albo razem z Polakiem albo zadnego ! |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Member of Blokers.net
![]() |
Generalnie to mi to już zwisa, jestem już po ale powiem szczerze brakowało mi go na studiach.
|
|
|
#14 | |
|
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Cytat:
No i ta maturka tez ladnych parenaście lat była temu. poprostu niektóre rzeczy się pamieta a akurat moja szwagierka lat 18 trenuje z moją zoną do matury a ponieważ robią sobie lekcje na całej powierzchni mojego dywanu i co chwila słyszę "CZY MOZESZ SCISZYC TO STRZELANIE" to conieco sobie przypomniałem^_^ ^_^ ^_^
|
|
|
|
#15 | |
|
Member of Blokers.net
![]() |
Cytat:
ale śie juz przyzwyczaiłem ze jako ,że ja 6,5 lat temu maturke robiłęm to ja tu jestem wapniak )) sorki jeszcze raz - ale wstyd sie przyznac ostatnio zaczełem po raz kolejny czytac Ludzi bezdomnych - ) kurcze widzisz jednak grając przypominasz sobie - no a mówia że gry ogłupiaja )
|
|
![]() |
|
|