![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Tak dokładnie to nie wiem. Zasada jest 100 osób na 2MB. Wejdź na www.lanet.wroc.net i tam w Gaj 3 to zobaczysz obciążenie mojego segmentu. 8)
|
|
|
|
#17 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
slabizna ... ale to przez to ze na Dialnecie na modemie
![]() 41 kbps
|
|
|
#18 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Sobota, ok. 14.00, jednocześnie zapuszczony FTP i eMule
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#20 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Do niezadowolonych po obejrzeniu wynikow na tej smiesznej stronie...
Chlopaki nie placzcie
![]() Po pierwsze: nikt nie jest w stanie zmierzyc czegos takiego jak "szybkosc Internetu", to kompletna bzdura. Jedyne co mozna zmierzyc to chwilowa przeplywnosc lacza (a i tak mowie ogolnie w tej chwili). Mozna takze zmierzyc throughput pomiedzy klientem a ISP i to w sumie na tyle. To, ze "badanie" wykazalo ze dziala Wam w danym momencie troche slabiej o niczym nie swiadczy, zostawcie swoich adminow w spokoju 8) Jedyne co sprawdziliscie w ten sposob to przeplywnosc do z gory okreslonych hostow. Biorac pod uwage roznorodnosc tras jakimi pakiety podrozuja tak po kraju jak i poza granice, limity na routerach, bledy w konfiguracji tychze itp itd szybkosc transmisji to sprawa zlozona. Nie radze "oskarzac" swojego ISP o niedotrzymywanie warunkow na podstawie tak smiesznego testu. A jak poczytacie dokladnie umowe to sie okaze ze ISP gwarantuje predkosc podana na umowie do swojego routera brzegowego i nigdzie dalej. I slusznie. Trudno brac na siebie odpowiedzialnosc za np. zapchane lacza satelitarne, padniete routery gdzies 20 hopow od Was itp. Jesli komus Inet naprawde slabo chodzi w stosunku do tego co jest na umowie i zjawisko wystepuje przez dluzszy czas to najprosciej zrobic badanie polegajace na sciagnieciu jakiegos pliku po ftp z serwera ISP. Jesli i tu predkosc bedzie slaba to faktycznie mozna sie upomniec, jesli ok to nie ma sie co burzyc. A jakosc surfowania po www najprosciej podniesc stosujac umiejetnie serwery proxy ^_^ I jeszcze cos.. Te wszystkie P2P, Wasz ukochane emule, kazaa'y i inne smieci. Niech do Was dotrze ze po pierwsze uruchamiajac takiego klienta wystawiacie swojego kompa i jestescie totalnie szpiegowani (np. w emule latwo znalezc w plikach w /temp dane takie jak np. historia waszej przegladarki, listingi katalogow na dysku itd mimo ze nigdy nie prosiliscie nikogo zeby to zrobil... - nie zartuje, radze sprawdzic) a poza tym P2P to klasyczny przyklad "distributed networking" i najwiekszy interes na P2P robia autorzy tych smiesznych sieci a nie uzytkownicy. Nie dziwcie sie wiec ze tak zle Wam to wszystko dziala jesli uzywacie P2P. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Gość
|
...przy wlaczonym mulku...
|
|
|
|
#22 | ||
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Re: Do niezadowolonych po obejrzeniu wynikow na tej smiesznej stronie...
Cytat:
Cytat:
My(dostawcy) internetu staramy się zapewnić jak najlepszą jakość świadczonych usług dlatego czasmi ogranicza się programy p2p i robi się inne dziwne rzeczy tak, zeby pingi były niskie, żebyście Urzyszkodnicy mogli komfortowo grać, oglądać stronki, stawiamy wam serwery ftp w lanie itd. |
||
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Cytat:
100-150 osob na 2 Mbps i to ma byc komfortowe rozwiazanie ??!!! BZDURA do kwadratu ! Nie wiem gdzie ty chcesz znalezc te 100-150 osob ktore by tylko ogladaly stronki i chatowaly. Zawsze sa tacy ktorzy zapuszcza jakis program p2p i zapchaja cale lacze. Wiem bo sam bylem w takiej sieci i na wlasnej skorze to przetestowalem. Wystarczy 1 ( !!!! ) osoba i nikt z sieci juz w nic sobie nie zagra a nawet nie bedzie mogl odebrac poczty. CIR=512 za 2600 zl , czyzby byla moza o Futuro ?? Tez mialem z nimi do czynienia, nikomu bym ich nie polecil. Cytat:
Na zakonczenie moge powiedziec ze jestem BARDZO zadowolonym posiadaczem Neostrady Plus i z czystym sumieniem moge ja polecic kazdemu. Nie ma ZADNYCH awarii ( przynajmniej u mnie ), place i mam to za co place czyli 512/128 o kazdej porze dnia i nocy. Tak, zawsze wiem ze moge osiagnac taka predkosc i ja osiagam. Moge grac w kazda gierke po necie , zero utrat pakietow , pingi idealne ( do europe.battle.net - 60 pinga ZAWSZE ). A zeby dobic niektorych , na koniec cos w stylu " patrz i placz "h**p://www.bostream.com/page.php?xml=swe/pages/frontpage.xml&xsl=frontpage.xslt Dla ulatwnienia podam ze 1 SEK ( waluta w Szwecji ) warty jest 0.4707 zlotego
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Re: Do niezadowolonych po obejrzeniu wynikow na tej smiesznej stronie...
Cytat:
1. czy aby w wypadku np: mldonkeya jest tak samo? 2. historia mojej przeglądarki? nic takiego nie znalazłem /a zaprawdę szukałem 8) / ale moze to "problem" uzywania programów o podobno marginalnym udziale rynku 8) 3. nadal nie znalazłem nic związanego z listingami ale to może być też spowodowane używanym modem osła ale co do obciążenia to się juz zgodzę bo p2p generują niezły ruch pozdro
|
|
|
|
|
#26 | ||||
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Cytat:
). Przynajmniej moglbym pograc w Diablo 2 na BN jak czlowiek ( jeszcze w 2002 roku przed wakacjami ) a nie na 500 pinga i 30 % utrat . A swoja droga jak wiesz tyle to moze bedziesz mogl pomoc ? :cool: Zajrzyj do mojego topicka " Poszukuje programu ograniczajacego transfer " w tym dziale Pozdro
|
|
|
|
|
#28 | |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
512 kB radiowo na ~20 osób. Koszmar no nie?
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat: