Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.08.2011, 19:15   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
T-Mobile i blokowanie połączeń od osób z ukrytą prezentacją numeru

Witam, kilka miesięcy temu jak tylko weszła ta usługa w Erze/T-Mobile aktywowałem ją przez konsultanta. Jak do tej pory wszystko ładnie filtrowała aż do dzisiaj...
Dzwoni telefon, pokazuje się numer nieznany. Odbieram a tu konsultant z mBanku proponuje mi usługę. Ładnie podziękowałem i się rozłączyliśmy.

Zadzwoniłem w tej sprawie do iBOA T-Mobile. Niestety konsultant nie był mi wstanie odpowiedzieć na moje pytanie, zaproponował, że w moim imieniu wyśle emaila z takim zapytaniem. - zgodziłem się. Jako, że bardzo interesuje mnie odpowiedź to dodatkowo sam wyślę zapytanie w tej sprawie.

Jak na razie to czuje się oszukany, jak sieć komórkowa może wpuszczać kogoś mimo, że deklaruje blokowanie wszystkich którzy mają wyłączoną prezentację pokazywania numeru?

Czy ktoś z forumowiczów miał podobnie?

Cytat:
Blokada połączeń z numerów zastrzeżonych
Użytkownik, który nie życzy sobie odbierać telefonów z numerów z ukrytą prezentacją numeru może podjąć decyzję o tym, czy odbierać takie połączenia.
  • Aktywując usługę Blokowanie połączeń z numerów zastrzeżonych nie będziesz odbierał połączeń z numerów, które mają ukrytą swoją prezentację.
  • Każde połączenie przychodzące, które nie zostanie zaprezentowane własnym numerem, z powodu ukrycia numeru, nie zostanie zrealizowane, a Ty nie będziesz o tym informowany.
  • Dzwoniący usłyszą bezpłatny komunikat informujący o przyczynie niezrealizowania połączenia. W celu zrealizowania połączenia dzwoniący powinien włączyć prezentacje numeru i zadzwonić ponownie.
  • Usługa dostępna jest w ramach usługi Roaming międzynarodowy i jest bezpłatna zarówno dla dzwoniącego jak i adresata połączenia posiadającego aktywną usługę ***8222;Blokowania połączeń z numerów zastrzeżonych***8221;.
  • Usługa ma pierwszeństwo działania przed innymi usługami np. przekierowaniem połączeń, usługą Kto tam. W sytuacji połączenia do użytkownika dzwoniącemu nie będzie odtwarzany utwór z usługi Granie na czekanie.
  • Aby korzystać z usługi Blokowania połączeń z numerów zastrzeżonych musisz mieć na koncie aktywną usługę CLIP - Identyfikacja numeru rozmówcy.
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidual...nia/blokowanie

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Tagi
mbank, połączenia, prezentacja numeru, tmobile

Twoje uprawnienia: