Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   tabletki na kaca ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tabletki-kaca-44806/)

knydel 19.12.2004 18:42

Cytat:

Napisany przez rycho
paja
Bez urazy,ale w twoim wieku nie masz prawa mieć kaca bez względu na ilość i jakość wypitych trunków.Pożyjesz troche to zrozumiesz.

No nie jest aż tak dobrze czasami jak się dobrze namiesza to każdy organizm ma prawo się strućłodszy.

Ale fakt jest faktem, że jak człowiek młody to problemów za dużych z kacem nie ma :).

Pozdrawiam wszytkich młodych .... i nie tylko :)

woitas 19.12.2004 18:27

mnie zawsze pomaga węgiel w tabletkach.
po chlaniu organizm jest odmineralizowany, a te tabletki mają ich dużo.

pamiętajcie tylko, żeby ich nie ssać :P

bakupl 19.12.2004 17:54

ogle.
Cytat:

Napisany przez Predi
a ja mam 100% sposob ale go nie zdradze ;)

To po co to piszesZ?

___

Ja już wiele osób ratowałem... mnie z trzy razy też ratowali :D... ale raczej mam twardą główke... po tych akcjach.. ;>
Wg. mnie najlepsza metoda to kontakt z ludzi, bagietka, kubuś... i dużo oddawać moczu ..... duużoo kubusia i kontaktu z ludzimi... nawet po ostrej jeździe ... przechodzi po 2 godzinach :)

___

Niewiem czy coś jeszcze napisze po sylwku ^^ :D heh

rycho 19.12.2004 17:08

Cytat:

Napisany przez paja
Ja tam lubie kaca poprostu czujesz że piłes taka kosekwencja.
Dla mnie to natura a jej sięnie poprawia.

To tak jakby sie napisało głupiego posta na forum i nie otrzymało sięgłupiego odzewu (lub ochrzanu) ;)

paja
Bez urazy,ale w twoim wieku nie masz prawa mieć kaca bez względu na ilość i jakość wypitych trunków.Pożyjesz troche to zrozumiesz.

paja 19.12.2004 16:58

Ja tam lubie kaca poprostu czujesz że piłes taka kosekwencja.
Dla mnie to natura a jej sięnie poprawia.

To tak jakby sie napisało głupiego posta na forum i nie otrzymało sięgłupiego odzewu (lub ochrzanu) ;)

rycho 19.12.2004 15:42

Cytat:

Napisany przez Maciej
u mnie kac wygląda zawsze tak samo...
leże i zwracam do miski którą trzymam pod łóżkiem :wazuuup: i sobie wmawiam że już nigdy nie będe pił .hehe

niestety jak przecholuje (mieszanki) mam typowe objawy strucia organizmu, dlatego wasze wskazówki będą mi pomocne...no to do sylwestra ;)

Szóste piwo powinno pomóc.

Predi 19.12.2004 15:32

a ja mam 100% sposob ale go nie zdradze ;)

Zelea 19.12.2004 15:29

Cytat:

Napisany przez adixo
De facto nie ma złotego środka dla każdego, każdy reaguje inaczej na alkohol i też to zależy od dnia

ano wlasnie kazdy reaguje inaczej...

ja np nie mam kaca... jeszcze nigdy w sumie nie mialem takiej dolegliwosci... a pije duzo chociaz nie mam sie czym chwalic bo to zaden powod do domy...

nawet po 15 wypitych piwach nastepnego dnia czuje sie tak samo jak bym wypil np 3...

z vodka jest troche inaczej...

ale ja mam tak ze musze sie dobrze wyspac... a jedynym u mnie minusem po piciu jest oslabienie... ale ogolnie mam bardzo slaby organizm i kondycje... wiec kwestia przyzwyczajenia... :|

hehe taki topic juz kiedys byl... ale spoko :)

pozdro

Maciej 19.12.2004 12:01

u mnie kac wygląda zawsze tak samo...
leże i zwracam do miski którą trzymam pod łóżkiem :wazuuup: i sobie wmawiam że już nigdy nie będe pił .hehe

niestety jak przecholuje (mieszanki) mam typowe objawy strucia organizmu, dlatego wasze wskazówki będą mi pomocne...no to do sylwestra ;)

JohnDoe 19.12.2004 11:47

@Majonez
Dokłanie tak jak napisałeś, alkohol powoduje odwodnienie organizmu dlatego trzeba pić wode :)

@shuma02
Miód nie tylko jest dobry na dolegliwości kacowe, jest dobry na wszystko. Pijcie miód ;)

A od siebie dodam, ze powrót do życia po zakrapianej imprezce następuje u mnie po zjedzeniu rosołku :D Mniam.

rycho 19.12.2004 11:05

Cytat:

Napisany przez Turboni
najlepszy srodek na kaca to klin :D

Turboni ma rację.Klin jest najskuteczniejszy.Sztuka polega na tym,żeby nie był początkiem kontynuacji.

adixo 19.12.2004 03:53

NO wreszcie temacik z mojej dziedziny

Najlepszy środek na kaca to nie pić dzień wcześniej :)
a jeśli pijesz to nie palić za dużo i koniecznie jeść podczas !
wskazane nie pić piwa z samego rana, zjeść coś na siłę z gorącą herbatką z cytryną, witamina C, magnez, alkaprim itp., spacer, dużo płynów (ja preferuję herbatę, magnez, multiwitaminę) wyspać się, gorąca kąpiel i można rozpoczynać pić od nowa najlepiej spirytusik najwydestylywaciuchniejszy

De facto nie ma złotego środka dla każdego, każdy reaguje inaczej na alkohol i też to zależy od dnia

około południa zalecam klina lub po południu zimne piwko do 2 szt. max.

U mnie po 3 dniówce (lub 4,5) powyższe środki przestają działać i wtedy marzę o szpitalu i transfuzji krwi połączonej z podaniem glukozy

Reasumując nie pijcie za dużo bo to naprawdę szkodzi ;) i jeśli nie chcecie wyglądać tak jak mój avatar to z umiarem
pozdrawiam
Alkoholik

mallow 19.12.2004 02:45

Ja niestety mam ten bol, ze obad musze jesc o normalnej obiadowej porze, zeby sie rdzice nie kapneli ze za duzo wypilem ... niestety ;) ale zawsze popelniam ten sam blad... za kazdym razem jak sie budze i ide do kuchni gdzie sa rodzice pierwsze co robie to lapie za butelke... i wpadam :D :D :D no ale dluzszy spacerek z psiakiem, woda, i kimono :) wieczorkiem prawie jak nowonarodzony... i przed wszytkim glodny :D :D :D

Ormianin 19.12.2004 02:07

Ja mam sposb na kaca... wyspac sie porzadnie i tyle... ale jelsi nie 4 tabletki vitaminy C i magnez... oraz dobra mocna herbata z cytryna... okolo poznego popoludnia dopiero dobry obiad :)

mallow 19.12.2004 01:52

hmmm... na kaca....
wstajesz rano... myjesz sie... troche obeschniesz... idziesz na dlugi spacer... wracasz, kladziesz sie i spisz... najprostrzy sposob ;) najtrudniejsze sa 2 etapy, wstac i zwlec sie z lozka, i znalezc sily na spacer :D reszta to juz jak z platka ;)
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:41.