![]() |
Cytat:
Ale fakt jest faktem, że jak człowiek młody to problemów za dużych z kacem nie ma :). Pozdrawiam wszytkich młodych .... i nie tylko :) |
mnie zawsze pomaga węgiel w tabletkach.
po chlaniu organizm jest odmineralizowany, a te tabletki mają ich dużo. pamiętajcie tylko, żeby ich nie ssać :P |
ogle.
Cytat:
___ Ja już wiele osób ratowałem... mnie z trzy razy też ratowali :D... ale raczej mam twardą główke... po tych akcjach.. ;> Wg. mnie najlepsza metoda to kontakt z ludzi, bagietka, kubuś... i dużo oddawać moczu ..... duużoo kubusia i kontaktu z ludzimi... nawet po ostrej jeździe ... przechodzi po 2 godzinach :) ___ Niewiem czy coś jeszcze napisze po sylwku ^^ :D heh |
Cytat:
Bez urazy,ale w twoim wieku nie masz prawa mieć kaca bez względu na ilość i jakość wypitych trunków.Pożyjesz troche to zrozumiesz. |
Ja tam lubie kaca poprostu czujesz że piłes taka kosekwencja.
Dla mnie to natura a jej sięnie poprawia. To tak jakby sie napisało głupiego posta na forum i nie otrzymało sięgłupiego odzewu (lub ochrzanu) ;) |
Cytat:
|
a ja mam 100% sposob ale go nie zdradze ;)
|
Cytat:
ja np nie mam kaca... jeszcze nigdy w sumie nie mialem takiej dolegliwosci... a pije duzo chociaz nie mam sie czym chwalic bo to zaden powod do domy... nawet po 15 wypitych piwach nastepnego dnia czuje sie tak samo jak bym wypil np 3... z vodka jest troche inaczej... ale ja mam tak ze musze sie dobrze wyspac... a jedynym u mnie minusem po piciu jest oslabienie... ale ogolnie mam bardzo slaby organizm i kondycje... wiec kwestia przyzwyczajenia... :| hehe taki topic juz kiedys byl... ale spoko :) pozdro |
u mnie kac wygląda zawsze tak samo...
leże i zwracam do miski którą trzymam pod łóżkiem :wazuuup: i sobie wmawiam że już nigdy nie będe pił .hehe niestety jak przecholuje (mieszanki) mam typowe objawy strucia organizmu, dlatego wasze wskazówki będą mi pomocne...no to do sylwestra ;) |
@Majonez
Dokłanie tak jak napisałeś, alkohol powoduje odwodnienie organizmu dlatego trzeba pić wode :) @shuma02 Miód nie tylko jest dobry na dolegliwości kacowe, jest dobry na wszystko. Pijcie miód ;) A od siebie dodam, ze powrót do życia po zakrapianej imprezce następuje u mnie po zjedzeniu rosołku :D Mniam. |
Cytat:
|
NO wreszcie temacik z mojej dziedziny
Najlepszy środek na kaca to nie pić dzień wcześniej :) a jeśli pijesz to nie palić za dużo i koniecznie jeść podczas ! wskazane nie pić piwa z samego rana, zjeść coś na siłę z gorącą herbatką z cytryną, witamina C, magnez, alkaprim itp., spacer, dużo płynów (ja preferuję herbatę, magnez, multiwitaminę) wyspać się, gorąca kąpiel i można rozpoczynać pić od nowa najlepiej spirytusik najwydestylywaciuchniejszy De facto nie ma złotego środka dla każdego, każdy reaguje inaczej na alkohol i też to zależy od dnia około południa zalecam klina lub po południu zimne piwko do 2 szt. max. U mnie po 3 dniówce (lub 4,5) powyższe środki przestają działać i wtedy marzę o szpitalu i transfuzji krwi połączonej z podaniem glukozy Reasumując nie pijcie za dużo bo to naprawdę szkodzi ;) i jeśli nie chcecie wyglądać tak jak mój avatar to z umiarem pozdrawiam Alkoholik |
Ja niestety mam ten bol, ze obad musze jesc o normalnej obiadowej porze, zeby sie rdzice nie kapneli ze za duzo wypilem ... niestety ;) ale zawsze popelniam ten sam blad... za kazdym razem jak sie budze i ide do kuchni gdzie sa rodzice pierwsze co robie to lapie za butelke... i wpadam :D :D :D no ale dluzszy spacerek z psiakiem, woda, i kimono :) wieczorkiem prawie jak nowonarodzony... i przed wszytkim glodny :D :D :D
|
Ja mam sposb na kaca... wyspac sie porzadnie i tyle... ale jelsi nie 4 tabletki vitaminy C i magnez... oraz dobra mocna herbata z cytryna... okolo poznego popoludnia dopiero dobry obiad :)
|
hmmm... na kaca....
wstajesz rano... myjesz sie... troche obeschniesz... idziesz na dlugi spacer... wracasz, kladziesz sie i spisz... najprostrzy sposob ;) najtrudniejsze sa 2 etapy, wstac i zwlec sie z lozka, i znalezc sily na spacer :D reszta to juz jak z platka ;) pozdro ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:41. |