Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   tabletki na kaca ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tabletki-kaca-44806/)

smolik 20.12.2004 15:57

Najlepiej to nie dopuścić do kaca :D

mr_spock 20.12.2004 16:11

Cytat:

Napisany przez mallow
Jakos nie widze Cie po takim czyms... a zwlaszcza w takim stanie... z reszta, nikogo nie widze... chyba ze sie pije to w 24 godziny...
...

nom... cala ta ciecz ma jakies 6,25 litra
a pijac czysta wode moze to byc problemem

Patrix 20.12.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez mr_spock
nom... cala ta ciecz ma jakies 6,25 litra
a pijac czysta wode moze to byc problemem

hehe ja tam w "wodzie" nie widze problemu pije cały czas :rotfl: :)

-Sid-The-Rat=> 20.12.2004 19:32

heh.. dzieci.. pojdziecie na studia i zmienicie zdanie... impreza nie trwa godziny, ani dwoch, raczej 6 i wiecej - tak od 21 do 4-5 [a czesciej dalej, zeby juz dzienne busy jezdzily] [tam jest .2 litra a nie 2 litry - nie znam nikogo kto przezyje 2 litry wódy]

w tym czasie mozna wlac w siebie, bez zadnych konsekwencji, wiecej, naprawde duzo wiecej
u mnie na wydziale jest taki dowcip

- ile to jest malo?
- malo to jest pol litra na dwoch..

przyznaje, ze ten szampan to nie cala butelka bo tego sie nie da tyle wypic [obrzydliwie slodkie] - ale reszta to chyba nic przerazajacego? .2 wodki to sa 4 [CZTERY!] kieliszki.. to jest nic..

przez studia, dlugie i ciezkie wyksztalcilem sobie opinie o alkoholu - alkohol jest fajny, mozna sie nawet co jakis czas sciorac, jest jednak jedno ale - pic trzeba zaczac na studiach, NIE WCZESNIEJ! dopiero wtedy czlowiek jest na tyle dojzaly, ze wie co robi

organizm jest juz silny, czlowiek zna swoje ograniczenia, wie co znaczy odpowiedzialnosc i nie zabije kogos otwierajac mu piwo na glowie

pozatym - alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w duzych ilosciach :)

wiec dzieci - nie pijcie, dorosli swoje juz wiedza

mello 20.12.2004 20:32

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
heh.. dzieci.. pojdziecie na studia i zmienicie zdanie... impreza nie trwa godziny, ani dwoch, raczej 6 i wiecej - tak od 21 do 4-5 [a czesciej dalej, zeby juz dzienne busy jezdzily] [tam jest .2 litra a nie 2 litry - nie znam nikogo kto przezyje 2 litry wódy]

sadze ze nie ma znaczennia czy pijesz na studiach czy w liceum/technikum/zawodowce czasy sie zmienily i teraz coraz mlodsi siegaja po alkohol i to ich imprezy zazwyczaj trwaja najdluzej , aczkolwiek jesli ten etap zycia rozpoczol sie u Ciebie akurat na studiach czego mozna Ci pozazdroscic

Cytat:

przez studia, dlugie i ciezkie wyksztalcilem sobie opinie o alkoholu - alkohol jest fajny, mozna sie nawet co jakis czas sciorac, jest jednak jedno ale - pic trzeba zaczac na studiach, NIE WCZESNIEJ! dopiero wtedy czlowiek jest na tyle dojzaly, ze wie co robi

tak jak wyzej sadze ze nie wszyscy dojrzewaja do tego na studiach mozna pic z glowa juz we wczesniejszych etapach swojego zycia bez zadnych negatywnych konsekwencji wszystko zalezy od podatnosci na alkohol ... i wcale nie ma zasady ze student sie nie spije jak swinia i nie zacznie robic glupot ....zgodze sie ze do alkohou trzeba miec pewien dystans i zawsze sie kontrolowac

mallow 20.12.2004 21:09

No to sidu zgodze sie teraz z Toba, ale i tak uwazam ze trzeba byc conajmniej na 3 roku zyeby tyle w siebie wlac i byc TYLKO pijanym :)
pozdro ;)

Patrix 20.12.2004 21:43

Cytat:

wie co znaczy odpowiedzialnosc i nie zabije kogos otwierajac mu piwo na glowie

hehe dobre...

PS
W slowie (poprzedni mój post)"woda" miałem na myśli H2O :fiu: bo nie wiem czy ktoś się kapnął....:cool:
są przypadki, że ktoś nie lubi mocnych trunków np. ja... :blee:

mr_spock 20.12.2004 23:32

dzieckiem juz nie jestem i nie ty jeden tu studiujesz

2L wodki na glowe podczas imprezy tez mozna sporzyc

47 21.12.2004 01:00

No nie bardzo sie widzę po 2L wódki. oj niebardzo. Chociaz z innej strony jest to dość prawdopodobne. Wszytko zalezy od stylu picia i czasu w jakim się go spożywa, oraz czy się człowiekk dużo rusza.
Jeżdziło się kiedyś na imprezki, zaczynało się pic o 20, koniec około 4 w miedzy czasie dużo tańca to można było wydoić 0,5L wódzi na łeb na rozgrzewkę i 15 browarków i człowiek stał jeszcze na nogach i w miarę prosto chodził ;)
Pozdro
P.S. Alkochol to Twój wróg - lej go w mordę ;:
P.S.2 - Ale to było kiedyś ...

paput2000 21.12.2004 17:30

Jeżeli chodzi o preparaty likwidujące kaca, to bardzo dobrze działa na mnie Gripex. Niezły kac przechodzi po 1/2 godzinie i nawet chce się znowu żyć.

adbok 21.12.2004 19:46

Cytat:

Napisany przez paput2000
Jeżeli chodzi o preparaty likwidujące kaca, to bardzo dobrze działa na mnie Gripex. Niezły kac przechodzi po 1/2 godzinie i nawet chce się znowu żyć.

Widze po obrazku :) ze ten gripex czesto musi byc stosowany :) :peace: bo kotu az ogon stanol :) :wow: żytnia = łaciate :) :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:26.