Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2005, 09:55   #1
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
TCP/IP i eMule w Windows Server 2003 Standard Edition

W Windows 2003 eMule ma straszne problemy ze ściąganiem plików. Łączy się z serwerem w miarę szybko, ale samo ściąganie przerasta go. Jeśli już zacznie ściągać, to są to transfery rzędu 1kB/s
Myślałem, że może administrator obciął mnie i stąd tak żałosne transfery, ale okazuje się, że nie... zainstalowałem celem sprawdzenia WinXP z SP2. Oczywiście użyłem najnowszego XP-AntiSpy, aby nie mieć limitów na TCP/IP. I tutaj niespodzianka w działaniu eMule. Działa bardzo ładnie.
Koniecznie chciałbym wciąż korzystać z Win2003, ale chciałbym też, żeby eMule działał jak należy. Czy ktoś z Forumowiczów wie, gdzie leży przyczyna tak fatalnego działania eMule w Win2003?? Ewentualnie co należy zrobić (pewnie coś z usługą TCP/IP), aby eMulek wrócił do pełni sił??
Przeszukałem google internet w celu wyjaśnienia moich problemów, portale poświęcone Windows'om, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Oprócz tego, że wina może być właśnie w usłudze TCP/IP.
Dodam, że systematycznie aktualizuję Windows 2003, więc moze któraś łatka tak załatwiła programy p2p, podobnie, jak ma to miejsce w SP2 dla WinXP...
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie wskazówki
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.01.2005, 10:02   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
uzywam edonkey2000 i zadnych problemow nie zauwazylem
emule jakos mi nie przypadl do gustu walsnie z powodu kiepskich trasferow (a nie chcailo mi sie go godzinami konfigurowac)
oczywiscie windows 2k3 moze warto przetestowac orginalny programik nie crackuj - nie warto
zapomnij tez o netlimiterze czy podobnych - pogorsza zamiast poprawic
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 10:09   #3
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zobacz to:
Należy znaleźć następujący klucz: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servi ces\Tcpip\Parameters"

Wartość: TcpNumConnections
Typ wartości: REG_DWORD ***8212; liczba
Zakres prawidłowych wartości: 0 - 0xfffffe
Wartość domyślna: 0xfffffe
Opis: Ten parametr ogranicza liczbę połączeń, które protokół TCP może mieć jednocześnie otwarte.

Wartość klucza należy zmienić z "0xfffffe" na "00000020"
Stary 20.01.2005, 10:12   #4
Proton
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez nimal
uzywam edonkey2000 i zadnych problemow nie zauwazylem
emule jakos mi nie przypadl do gustu walsnie z powodu kiepskich trasferow (a nie chcailo mi sie go godzinami konfigurowac)
oczywiscie windows 2k3 moze warto przetestowac orginalny programik nie crackuj - nie warto
zapomnij tez o netlimiterze czy podobnych - pogorsza zamiast poprawic
Nie używam żadnego słodzika dla Windows 2003. Mam bardzo dobrą wersję tego systemu
Może Mułek demonem szybkości nie jest, ale wystarcza na moje potrzeby. Tylko że pod Win2003 można powiedzieć, że w ogóle nic nie chce ściągać. Natomiast pod WinXP działa bardzo ładnie... kiedyś chyba i pod Win2003 tak działał (nie pamiętam, bo od dawna Win2003 jest zainstalowany), stąd moje podejrzenia, że któraś łatka narozrabiał w systemie Ale jak to odkręcić...

Dzięki NIMAL za drugą odpowiedź, która być może wybawi mnie z problemów związanych z Mułkiem Ale to już w domu sprawdzę.

Ostatnio zmieniany przez Proton : 20.01.2005 o godz. 10:18
Stary 20.01.2005, 10:27   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Proton - faktycznei niejasno napisalem skroty myslowe z tym niecrackowaniem myslalem o edonkey
sprobuj - juz pare osob nawrocilem na ten soft naprade lepsze wyniki niektorzy osiagaja niz na emule, a konfiguracja prawie zadna (trzeba tylko wlaczyc kozystanie z serwerww bo domyslnie jest off), na razora wbijam sie odrazu, mam wewip ale jednak highid zrob to pod mulkiem
Stary 20.01.2005, 10:39   #6
Proton
Wymiatacz

NIMAL, jeśli można zapytać Ciebie jeszcze o wartość klucza w rejestrze...
Czy wiesz, dlaczego akurat musi być:

Wartość klucza należy zmienić z "0xfffffe" na "00000020"

Dlaczego wartość nie inna, np. 00000050?? Sorki za to pytanie, ale z czystej ciekawości i dociekliwości pytam. W końcu wstyd to żyć w niewiedzy, a nie pytać... ponoć
Stary 20.01.2005, 10:46   #7
nimal
Author
Zlotowicz

nie wiem - znalazlem na xp.net.pl w konfiguracji tcp/ip z sp w celu poprawienia dzialanie p2p
Stary 20.01.2005, 11:41   #8
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Bo przy 50 polaczeniach komp ci zasnieTo jest liczba jednoczesnych polaczen, taki bezpieczny limit, inaczej komp bedzie sie mulił lepiej niz emule.A tak po drugie zainteresuj sie DC++.Tam zawsze masz transfer na maksa i czekac w kolejkach nie musisz.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: