![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
TCP/IP i eMule w Windows Server 2003 Standard Edition
W Windows 2003 eMule ma straszne problemy ze ściąganiem plików. Łączy się z serwerem w miarę szybko, ale samo ściąganie przerasta go. Jeśli już zacznie ściągać, to są to transfery rzędu 1kB/s
![]() Myślałem, że może administrator obciął mnie i stąd tak żałosne transfery, ale okazuje się, że nie... zainstalowałem celem sprawdzenia WinXP z SP2. Oczywiście użyłem najnowszego XP-AntiSpy, aby nie mieć limitów na TCP/IP. I tutaj niespodzianka w działaniu eMule. Działa bardzo ładnie. Koniecznie chciałbym wciąż korzystać z Win2003, ale chciałbym też, żeby eMule działał jak należy. Czy ktoś z Forumowiczów wie, gdzie leży przyczyna tak fatalnego działania eMule w Win2003?? Ewentualnie co należy zrobić (pewnie coś z usługą TCP/IP), aby eMulek wrócił do pełni sił?? ![]() Przeszukałem google internet w celu wyjaśnienia moich problemów, portale poświęcone Windows'om, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Oprócz tego, że wina może być właśnie w usłudze TCP/IP. Dodam, że systematycznie aktualizuję Windows 2003, więc moze któraś łatka tak załatwiła programy p2p, podobnie, jak ma to miejsce w SP2 dla WinXP... Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie wskazówki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uzywam edonkey2000 i zadnych problemow nie zauwazylem
emule jakos mi nie przypadl do gustu walsnie z powodu kiepskich trasferow (a nie chcailo mi sie go godzinami konfigurowac) oczywiscie windows 2k3 ![]() ![]() ![]() zapomnij tez o netlimiterze czy podobnych - pogorsza zamiast poprawic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Może Mułek demonem szybkości nie jest, ale wystarcza na moje potrzeby. Tylko że pod Win2003 można powiedzieć, że w ogóle nic nie chce ściągać. Natomiast pod WinXP działa bardzo ładnie... kiedyś chyba i pod Win2003 tak działał (nie pamiętam, bo od dawna Win2003 jest zainstalowany), stąd moje podejrzenia, że któraś łatka narozrabiał w systemie ![]() Dzięki NIMAL za drugą odpowiedź, która być może wybawi mnie z problemów związanych z Mułkiem ![]() Ostatnio zmieniany przez Proton : 20.01.2005 o godz. 10:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
zobacz to:
Należy znaleźć następujący klucz: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servi ces\Tcpip\Parameters" Wartość: TcpNumConnections Typ wartości: REG_DWORD ***8212; liczba Zakres prawidłowych wartości: 0 - 0xfffffe Wartość domyślna: 0xfffffe Opis: Ten parametr ogranicza liczbę połączeń, które protokół TCP może mieć jednocześnie otwarte. Wartość klucza należy zmienić z "0xfffffe" na "00000020" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
Proton - faktycznei niejasno napisalem
![]() ![]() sprobuj - juz pare osob nawrocilem na ten soft ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
NIMAL, jeśli można zapytać Ciebie jeszcze o wartość klucza w rejestrze...
Czy wiesz, dlaczego akurat musi być: Wartość klucza należy zmienić z "0xfffffe" na "00000020" Dlaczego wartość nie inna, np. 00000050?? Sorki za to pytanie, ale z czystej ciekawości i dociekliwości pytam. W końcu wstyd to żyć w niewiedzy, a nie pytać... ponoć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
nie wiem - znalazlem na xp.net.pl w konfiguracji tcp/ip z sp w celu poprawienia dzialanie p2p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo przy 50 polaczeniach komp ci zasnie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |