Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   techniawka rulezzzz!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/techniawka-rulezzzz-16348/)

Y@nkee_PL 08.02.2003 13:59

Ilość załączników: 1
a ja mam tu fuzje Techno i Rocka, czadowy kawalek
jak chcecie to sciagajcie
kawalek jest w mp3Pro (32 kbps, zeby to mialo sensowny rozmiar)
bedzie potrzebna odpowiednia wtyka do winampa
mp3PROAudioDecoder for Winamp

part1 (1/2)

ZbigNieff 08.02.2003 13:41

Moze ujmijmy to tak!!

TECHNO do samochodu i na dyske!!
METAL do sluchania w domu (moze byc na dyske, u mnie jest club dla metalowcow)
ROCK i SOUL dla relaxu
Hip-Hop odpada calkowicie (do niczego sie nie nadaje)
Reszta muzy ..... to juz wasz wybor co z tym zrobicie ;p

Moje zdanie jest takie ale nie bijcie mnie za to ze tak napisalem!! :D 8)

Plemnik 08.02.2003 13:31

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Tyyyyyy ................ hehehe. JOKE
Myśle, że nie za bardzo wiesz o czym mówisz (zwłaszcza to umc.....), wyrażasz zdanie na temat tej muzyki nie mając pojęcia czym ona jest, opierasz się wyłącznie na stereotypach. Swoją drogą ze wszystkiego się wyrasta a gusta muzyczne prawie zawsze degradują się do disco-polo :( :blee: A co do disco... bo coś tam o nim wspominałeś raczej w negatywnym znaczeniu to ja nie widze nic przeciwko tej muzyce, oczywiście mam na myśli dzisiejsze disco klubowe; disco XXI wieku :)

no zaraz - to 'umc umc' tez jest zaliczane do techno prawda? Ale nigdzie nie twierdze ze to jedyny rodzaj techno.

Ja wiem czy ze wszystkiego sie wyrasta? Chodzilo mi o to ze mozna spotkac 50-60 letnich rockmanow a juz o takich disc-man trudno a to tez przeciez byla bardzo popularna muza. I nie sugerowalem ze techno wyroslo z disco bo tak chyba zrozumieliscie - porownalem tylko zjawisko popularnosci(nie oceniam disco negatywnie tylko jako muzyke popularna tak jak znaczna czesc techno - ale nie jego calosc).

Koncze bo niebezpiecznie zbaczamy w strone a ja slucham tego i to jest najlepsze i rulez hehehe.
Pozdrawiam i zycze przyjemnosci ze sluchania swojej kochanej muzy ;-))

Plemnik 08.02.2003 13:21

O wlasnie... dzieki Sid napisales to co ja chcialem napisac i ja juz tego robic nie musze hehe.

Wpadlem w pulapke pewnego rodzaju zbytniego lenistwa wypowiedzi - oczywiscie nie chcialem generalizowac, jasne ze i wsrod techno wykonawcow sa prawdziwe talenty. Moje uogolnienie wzielo sie stad ze wiekszosc fanow techno to wlasnie milosnicy jego najprostszej formy - trudno temu zaprzeczyc prawda. Cos to musi oznaczac ze jest to muzyka mocno laczona ze srodowiskiem dresow (czyli niespecjalnie wyrobionych delikatnie mowiac odbiorcow). Ale jeszcze raz - jasne jest dla mnie to ze nie dotyczy to kazdego utwory i wykonawcy. Co wiecej - przyznam ze nie mam wielkiej wiedzy o techno - jeden kolega probowal mnie na nie nawrocic i faktycznie pokazal mi obszary tej muzyki w ktorej sluchac to cos - tyle ze ta muzyka ktora pokazal nie miala nic wspolnego z setkami uderzen na minute a o czyms takim wspomnial kolega. Byly to wysmakowane, dosc wolne i klimatyczne utwory.

Moj kumpel (a wlasciwie to siory ale to nie istotne) ma taki klubik w ktorym kiedys zrobilismy sobie jaja z ludzi - dwie godziny pracy na jego Amisi (chyba) 4000 pozwolilo nam stworzyc muze przy ktorej techno fani bawili sie pol nocy - a my mielismy niezla polewke - ani on ani ja nie mamy a) wyksztalcenia muzycznego b) talentu c) nawet zamilowania do tej muzyki a i tak udalo nam sie stworzyc muze ktora zyskala uznanie tych 'znawcow techno'. Wystarczyla prosta zasada - wolno-szybko wolno-szybko i prostacki refrenik na syntezatorku (najczesciej zreszta wyciety z czegos innego) po ktorym nastepowalo bum bum bum....

Moja poprzednia wypowiedz mogla byc zrozumiana jak deprecjowanie wartosci tej muzy a nie o to chodzi - twierdzilem tylko i twierdze ze przez swoja 'powszechnosc' i fakt latwosci tworzenia (zeby nagrac nawet slaby kawalek powiedzmy rockowy trzeba miec kilku ludzi wiedzacych co robic z instrumentami - w techno wystarczy minimum checi i komp) glowny nurt / ten najbardziej slyszalny / to masowka robiona hurtem...

Pozdrawiam i licze ze juz wyjasnilem o co mi szlo.

BTW Sid nie ma co grozic zamkniecie topica kiedy nikt nikogo nie obraza choc faktycznie dyskusja jest bezcelowa w kontekscie co sie komu podoba - dlatego mowilem o czym innym - wartosci muzyki w sensie jej zywotnosci i przekazywania czegos dalej.

-Sid-The-Rat=> 08.02.2003 12:00

dla kogos kto choc raz naglasnial koncert sprzed dj'ow jest oczywistoscia :) ale to nic nie znaczy

jak zwykle generalizowalem - wiem ze sa technicy (jak to odmienic?) sorry muzycy grajacy techno z wyzszym i trudnym wyksztalceniem (inzynier dzwiku to a) swiadectwo OGROMNEGO 'czucia' muzyki b) pewna kasa w zawodzie) - to ejst oczywiste - jest tez naturalnie na odwrot - sa solisci w wielkich filcharmoniach ktorzy sa zupelnymi samoukami

oki - sprecyzuje swoja wypowiedz - chodzi mi o to ze wiekszosc (niestety) muzyki techno to nic innego niz chlam i kicz - bo biora sie za to ludzie ktorzy mysla za skoro tego tylke jest na swiecie i wszyscy to robia TO JA TEZ MOGE! i owszem - moga...
szkoda - bo sa utwory (techno i nie tylko) ktore mnie - zatwardzialamu rockmanowi sie podobaja - bo sa swiadectwem geniuszu i wielkiej wyobrazni
wielka szkoda tylko ze tona w powodzi - przepraszam - chaly...

chcialbym sie jakos z tej dyskuzji wycofac - bo z zasady nie lubie dyskutowac nie tylo 'z' gustami ale i o nich...

shyja 08.02.2003 11:52

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Żeby dobrze grać na gitarze albo pianinie też nie koniecznie trzeba posiadać stosowne wykształcenie. Są różne talenty :P. A co DJ'ów to nikt przypadkowy z podwórka nim nie zostaje. To są także lata praktyki jeśli się chce coś osiągnąć. Obsługa całego sprzętu też nie jest taka łatwa i prosta (nie mówie tu o puszczaniu muzyki z wieży na dyskotekach ^_^ ).

Dokładnie!!! Zgadzam się z przedmówcą, jak kiedyś zobaczyłem ten cały sprzęt DJa to mi kopara na ziemię opadła. Nie wiedziałem co do czego służy.

BTW: Muzycy z zespołu Brooklyn Bounce mają pełne wykształcenie muzyczne i tytuły Inżynier dźwięku. :)

Krzycho83 08.02.2003 11:47

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a co do DJ'ow - coz - nie chcialem generalizowac - ale jest to generalnie sztuka nei wymagajaca wyksztalcenia (choc talentu juz owszem - jesli mowimy coagle o sztuce a nie kiczu) - to o to mi chodzilo - sorki za generalizacje
i problem lezy w tym ze powszechnosc srodkow do robienia techniawy (nie trzeba sie przy tym 2 lata uczyc obslugiwac gitare czy pianino) i latwosc kreacji rodzi ZALEW chlamu - co niszczy skutecznie te nienajgorsza moim zdaniem muzyke - industrial wogole jest calkiem dobry chocby jako podlkad do nauki :)

Żeby dobrze grać na gitarze albo pianinie też nie koniecznie trzeba posiadać stosowne wykształcenie. Są różne talenty :P. A co DJ'ów to nikt przypadkowy z podwórka nim nie zostaje. To są także lata praktyki jeśli się chce coś osiągnąć. Obsługa całego sprzętu też nie jest taka łatwa i prosta (nie mówie tu o puszczaniu muzyki z wieży na dyskotekach ^_^ ).

shyja 08.02.2003 11:30

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
to taka mala grozba zeby - kulturalna istotnie - dyskusja nie zeszla na poziom:
a: techno rullllezzz
b: techno sucks, metal ruuuule!
c: techno, metal suck, hiphor maaaan rulezezezez!
d: you guys suck - trance rules
a,b,c: yu 'd' suck'a, f**** * ** *** ** **** *** !
d: your mom'a was *** ** ***** ***! ***! and you ***** *** *****!
moderator: guys, you all suck, but you still can't understand that...'
a,b,c,d: kill the mod!!!!!!!!!!!!!!!!!
mod: ban a,b,c,d :D

zbieznosc przypadkowa - podobna dyskusja miala kiedys miejsce na forum modu True Combat - chodzilo o 'favourite gun'...

Hehe, ale łach :D Niezła polewka, chciałbym zobaczyć taką dyskusję, bo jeżeli ślą takie texty to rzeczywiście jest z nimi coś nie tak, ja jak na razie niczego takiego niezauważyłem, a jeżeli coś takiego będzie to osobiście poprosze Cię o zamknięcie jej.

-Sid-The-Rat=> 08.02.2003 11:24

to taka mala grozba zeby - kulturalna istotnie - dyskusja nie zeszla na poziom:
a: techno rullllezzz
b: techno sucks, metal ruuuule!
c: techno, metal suck, hiphor maaaan rulezezezez!
d: you guys suck - trance rules
a,b,c: yu 'd' suck'a, f**** * ** *** ** **** *** !
d: your mom'a was *** ** ***** ***! ***! and you ***** *** *****!
moderator: guys, you all suck, but you still can't understand that...'
a,b,c,d: kill the mod!!!!!!!!!!!!!!!!!
mod: ban a,b,c,d :D

zbieznosc przypadkowa - podobna dyskusja miala kiedys miejsce na forum modu True Combat - chodzilo o 'favourite gun'...

a co do DJ'ow - coz - nie chcialem generalizowac - ale jest to generalnie sztuka nei wymagajaca wyksztalcenia (choc talentu juz owszem - jesli mowimy coagle o sztuce a nie kiczu) - to o to mi chodzilo - sorki za generalizacje
i problem lezy w tym ze powszechnosc srodkow do robienia techniawy (nie trzeba sie przy tym 2 lata uczyc obslugiwac gitare czy pianino) i latwosc kreacji rodzi ZALEW chlamu - co niszczy skutecznie te nienajgorsza moim zdaniem muzyke - industrial wogole jest calkiem dobry chocby jako podlkad do nauki :)

shyja 08.02.2003 11:19

[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]zaraz zamkne ten temat i go wywale na maledivy bo:

lubie metal, nie trawie muzyki w ktorej jest bit i nic wiecej - jestem muzykiem, wyksztalcenie (czesciowe niestety) odebralem i wiem ze przy wiekszosc utworow techno kompozytorzey (a potem DJe) sie nie napracowali (i znam rowniez tem XXI muzik - bo w klubie za barmana robilem :()

Że o gustach sie nie dyskutuje to wiedział już Kartezjusz, to zdaje się on pierwszy powiedział: "De gustibae non disputantum" :), a co do kompozytorów czyli Dji muzyki Techno też nie masz racji bo znam trzech i wiem, że jednak sie muszą troche napracować, i nie mówie tu o remiksach ale o nowej nucie.

Nie wiem dlaczego chcesz zamknąć dyskusje skoro panuje tu pewna kultura :D

-Sid-The-Rat=> 08.02.2003 09:02

zaraz zamkne ten temat i go wywale na maledivy bo:

a) dyskusja przupomina wojne amd vs intel
b) o gustach sie nei dyskutuje - a juz klotnie na ten temat uwazam za wybutny brak dojzalosci i paru innych elementow
c) wydaje mi sie ze niektorzy dyskutanci nie poznali dobrze tego co krytykuja
zart) lubie metal, nie trawie muzyki w ktorej jest bit i nic wiecej - jestem muzykiem, wyksztalcenie (czesciowe niestety) odebralem i wiem ze przy wiekszosc utworow techno kompozytorzey (a potem DJe) sie nie napracowali (i znam rowniez tem XXI muzik - bo w klubie za barmana robilem :()

wiec dzieci - spokoj prosze - pusccie sobie to co was relaksuje, uspokaja nerwy (jest cos takiego w techno? bo chill-out to raczej techniawkowego nie slyszalem) i wroccie do tematu - ale z glowa a nie emocjami

shyja 08.02.2003 03:42

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Nie chcialbym cie martwic ale twoja kochana muza to taka wspolczesna odmiana disco hehe... poczekaj dwadziescia lat - jak te wasze "super hiper umc umc umc bum bum bum" utwory dalej dadza sie sluchac to bedzie dowod ze cos w tym jest. Tak jak wlasnie klasyki rocka czy metalu... Obawiam sie jednak ze 'techniawka' to typowa muzyka z ktorej sie wyrasta - bez urazy oczywiscie. Heh juz czuje te lecace w moim kierunku obelgi itp heehehe

Tyyyyyy ................ hehehe. JOKE
Myśle, że nie za bardzo wiesz o czym mówisz (zwłaszcza to umc.....), wyrażasz zdanie na temat tej muzyki nie mając pojęcia czym ona jest, opierasz się wyłącznie na stereotypach. Swoją drogą ze wszystkiego się wyrasta a gusta muzyczne prawie zawsze degradują się do disco-polo :( :blee: A co do disco... bo coś tam o nim wspominałeś raczej w negatywnym znaczeniu to ja nie widze nic przeciwko tej muzyce, oczywiście mam na myśli dzisiejsze disco klubowe; disco XXI wieku :)

Krzycho83 08.02.2003 02:58

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Nie chcialbym cie martwic ale twoja kochana muza to taka wspolczesna odmiana disco hehe... poczekaj dwadziescia lat - jak te wasze "super hiper umc umc umc bum bum bum" utwory dalej dadza sie sluchac to bedzie dowod ze cos w tym jest. Tak jak wlasnie klasyki rocka czy metalu... Obawiam sie jednak ze 'techniawka' to typowa muzyka z ktorej sie wyrasta - bez urazy oczywiscie. Heh juz czuje te lecace w moim kierunku obelgi itp heehehe
Techno też ma swoją klasykę :P . Pierwsze utwory powstawały w latach '80, przetrwały tyle lat i od tamtej pory nastąpił ogromny rozwój, który trwa do dziś i ma ogromną rzeszę zwolenników ;)

Plemnik 08.02.2003 02:49

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Zazwyczaj jestem tolerancyjny, jeżeli chodzi o inne gusta muzyczne, le to już troche dla mnie za wiele :) jak można "nie trawić" takiej niezłej muzy, i nie mówie tu tylko o techno, mam na myśli też trance, house, drum 'n base i wogóle całą muzę klubową.

Metal...:blee: brr...

Krzycho83 08.02.2003 02:47

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Dla relaksu to ja sobie codziennie slucham samochody na dwupasmowej ulicy ;) Najlepsze sa karetki oraz straz pozarna. :P Niestety/stety to przymus.
Ja za to jak załącze jakąś fajną techniawkę w aucie przy odpowiednim natężeniu dźwięku, to nie mam takiej przyjemności słuchania muzyki miasta :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:16.