![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
K 750i i W 800i to te samew telefony , roznia sie tylko softem ...
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Cytat:
i to jego mam mozliwosc zalatwienia po znajomosci a nie k750i
Ostatnio zmieniany przez czero : 10.02.2006 o godz. 12:46 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Nokia 6230i z wyglądu fajna,ale bateria trzyma tylko 2 dni,więc jeszcze gorzej niż w SE,ja też chyba będe się rozglądał za jakąś Nokią.
|
|
|
#4 |
|
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
jak dla mnie se 750i wymiata wygladaem
BLACK rulez Dzisaj jade do plusa ... jak wszystko pojdzie po mojeje mysli to o 15 wroce z SE ;] pozdro ;0
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
mi tez obudowa k750i bardziej sie podoba od w800i, powazniejsza, a nie jakies tam kolorki pomaranczowo-biale razace w galy ![]() zreszta - te telefony roznia sie tylko softem i obudowa, a i to i to mozna zmienic.. ![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
i napisem walkman za ktory placi sie kilkaset $ więcej
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
No wiec tak
okazalo sie ze telefon bedzie brany na firme ... i oczywiscie wszystkie zaswiadczenia musza byc orginalne co przedluza okres czekania do 2 tyg zanim takie dokumenty wydzadza z urzedu miasta ;/a co najlepsze cena telefonu obanament 100 zł cena telefonu 299 abonamet 50 zł cena 730 no nic tylko czekac .... blech .. pozdro
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
takich mamy w salonach konsultantow - nikt nic nie wie Plus to jeszcze nic, w Orange to dopiero kazdy mowi co innego...
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Ponieważ telefon, który nabyłem ma jeszcze gwarancję - więc zdejmowanie simlocka wiązało by się raczej z jej utratą (z tego co mi wiadomo). A że simlock jest na IDEA/ORANGE to wybór nie był zbyt duży. Chciałem wziąść POP'a - bo troszkę lepsza oferta (i zawsze można zmienić na Orange) - ale akurat nigdzie w okolicy nie mieli ich starterów - więc kupiłem Orange GO ... Wiem, że to nie jest idealny wybór - zarówno jeśli chodzi o ceny jak i "otoczkę" - ale z wymienionych względów wyboru za dużego nie miałem - a patrząc na to ile będę dzwonił i pisał sms'ów - to tak tragicznie nie jest - szczególnie, że do sms'ów zawsze jest jeszcze Internet.Na pewno masz dużo racji @mallow, że oferta TAK TAK jeśli chodzi o ceny (szczególnie po 4 i 8 miesiącach), a także tzw. oferty dodatkowe - wybrane numery itd. - jest dobra - tylko ta otoczka tej firmy - jakoś to mi spłaszcza tą ofertę - wiem, że niby to dla zwykłego użytkownika nie ma znaczenia - ale mnie to irytuje jakoś. W sumie gdybym miał telefon bez simlocka to wziąłbym chyba Simplusa - mam najwięcej znajomych w tej sieci - ale z wymienionych względów raczej nie mogłem... A jak po czasie stwierdzę, że mi za drogo i wykorzystuję te limity przez 3 miesiące - to zmienię sieć (oczywiście zdejmując simlocka) - na szczęście dzisiaj jeśli chodzi o koszty to są one bardzo niskie (to nie to co kiedyś - zestaw startowy po 150 zł (w tym tylko 50 zł na rozmowy )A co do telefonu - ogólnie jestem raczej zadowolony - można by rzecz że go poznaję. Oczywiście problemy się już pojawiają. Po pierwsze - szybko mi spada moc akumulatora - od ładowania minęło dopiero około 26 godzin i już mam tylko połowę - co prawda trochę się nim bawiłem - więc może przez to - bo dzwoniłem może trzy razy po parę sekund i 3 sms'y, oraz było kilka głuchaczy ... Byłby sens sformatować ten akumulator jakoś ? Ma 8 miesięcy . Kuzynka też niedawno kupiła używaną Nokię i po pewnym czasie dłużej jej aku zaczął trzymać - więc może przez to, że ostatnio nie była używana ? Ale mam większy problem - poprzedni użytkownik (a raczej jego Mama) zapomniał kodów PIN, PIN2 i kodu telefonu. To powoduje, że nie mogę ich zmienić, a także wejść do pewnych opcji Coś już próbowałem, ale nic - niby nie były wprowadzone - ale wtedy nie pytałby mnie o nie przy chęci zmiany ? Najgorsze, że wykorzystałem już po dwie opcje ... Z tego co wiem kod PIN mogę chyba zablokować bo mając PUK z zestawu startowego to da się go odblokować ?? Jeśli ktoś byłby w stanie coś mi doradzić ...chętnie posłucham - dla mnie to ważne bo jak mieć telefon i nie móc w pełni go użytkować itd. Wiem, że może w codziennym użytkowanie nie jest to takie istotne - ale zawsze ... Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
No i brakuje mu kilku opcji ![]() @ro29 - Siemens nie ma standardowo kodow aparatu (nie liczac SX1), wiec pozostaje Ci zdjecie sim-locka (razem z tym jest kasowany kod aparatu). Do zrobienia sim-locka w A65 trzeba ciac TP, wiec gwarancja zostaje anulowana. No chyba, ze uzyje ktos Martecha wtedy chyba nie trzeba ciac. Jakis czas uzywalem A65 i nie zauwazylem tego, aby bylo echo. Wystepowalo to jak uzywalem Motoroli z nizszej polki. Fakt A65 jak dla mnie jest zbyt wolny, ale to tylko seria "A" za ~100zl. Nie mozna juz tego np darowac niektorym modelem SE. Widze, ze niezla "awanturka" sie zrobila ![]() Pytal ktos juz jak to jest z tym przejsciem do Ery? Reklamuja, ze dadza wiecej niz konkurencja. W marcu konczy mi sie umowa i przechodze z numerkiem do Popa, wiec moze przejde sie w rachunkiem i zobaczymy co mi da swietna Era Bardzo watpie by mi dali wiecej niz dawala Idea. No wlasnie, Idea, az sie lezka w oku kreci I druga sprawa jak to jest z ta wymiana fonu w Germanosie? Pytal ktos? Mam ochote na S75 lub moze na M75
|
|
|
|
|
|
|
#11 | ||||
|
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- oj, oj - ja bym się do tego nie przyznawał na Forum - co prawda to trochę lepiej niż ORANGE GO (jakby mieli startery POP'a jak kupowałem to też bym wziął), ale to jednak według niektórych najgorsza sieć ... A myśląc o starej IDEI też trochę żal - byl moment, że mieli niezłe oferty na czele z POP'em - cóż teraz nie jest już tak pięknie ...jest ....pomarańczowo (tylko jakieś kwaśne te pomarańcza) Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 13.02.2006 o godz. 20:35 |
||||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
No z kodem telefonu to bedziesz mial niemaly problem... jezeli nie byl zmieniany, to poszukaj w instrukcji jaki jest fabryczny (o ile sie nie myle mozna sie mylic dowoli
). Ale i na to sa rady, nie wiem jak w Semensach, ale w nokiach sa na kod aparatu jakies magiczne sztuczki . Z PIN i PIN2 nie ma problemu, bo byly one dolaczone do staretera, sa przypisany karcie SIM a nie aparatowi telefonicznemu. PS. Zycze jak najszybszej emigracjo do Ery ![]() Pozdro!
|
|
|
#13 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
Więc tak - PIN zmieniłem korzystając z PUK, który był z kartą SIM. Niestety nie udało się to z SIM2 - chciał PUK2 i mam zablokowanego PIN2 A co do kodu telefonu to mam jeszcze jedną próbę i boję się coś ruszać ... ro29 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
koniec swiata, sa jeszcze tacy ludzie ktorzy kupuja najgorsza oferte w najgorszej sieci...
simlock to najprostsza wymowka, w razie potrzeby skorzystania z gwarancji mozna go spowrotem zalozyc
|
|
|
#15 |
|
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Smartek pisałes cos ze nie da sie wyłaczyc dzwieku aparatu ... nie wiem czy to działa ale jak mozesz to sprawdz ;]
"michał - ...neoplus.adsl.tpnet.pl 2006-01-24 19:37 Głos przy robieniu fotek można wyączyć przez włoczenie trybu cichego"
|
|
|
![]() |
|
|