Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2006, 12:40   #1
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
K 750i i W 800i to te samew telefony , roznia sie tylko softem ...

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2006, 12:43   #2
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Oktawian_15
K 750i i W 800i to te samew telefony , roznia sie tylko softem ...
Ale w800i mi sie bardziej mi sie bodoba i to jego mam mozliwosc zalatwienia po znajomosci a nie k750i

Ostatnio zmieniany przez czero : 10.02.2006 o godz. 12:46
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2006, 12:51   #3
devil-80
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2004
devil-80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nokia 6230i z wyglądu fajna,ale bateria trzyma tylko 2 dni,więc jeszcze gorzej niż w SE,ja też chyba będe się rozglądał za jakąś Nokią.
devil-80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2006, 13:13   #4
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jak dla mnie se 750i wymiata wygladaem BLACK rulez
Dzisaj jade do plusa ... jak wszystko pojdzie po mojeje mysli to o 15 wroce z SE ;]
pozdro ;0

r
Stary 10.02.2006, 13:47   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
jak dla mnie se 750i wymiata wygladaem BLACK rulez
Dzisaj jade do plusa ... jak wszystko pojdzie po mojeje mysli to o 15 wroce z SE ;]
pozdro ;0
zycze powodzenia

mi tez obudowa k750i bardziej sie podoba od w800i, powazniejsza, a nie jakies tam kolorki pomaranczowo-biale razace w galy

zreszta - te telefony roznia sie tylko softem i obudowa, a i to i to mozna zmienic..
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2006, 14:12   #6
Oktawian89
Wiszę sobie ...

i napisem walkman za ktory placi sie kilkaset $ więcej

r
Stary 10.02.2006, 17:13   #7
Oktawian89
Wiszę sobie ...

No wiec tak okazalo sie ze telefon bedzie brany na firme ... i oczywiscie wszystkie zaswiadczenia musza byc orginalne co przedluza okres czekania do 2 tyg zanim takie dokumenty wydzadza z urzedu miasta ;/
a co najlepsze cena telefonu
obanament 100 zł cena telefonu 299
abonamet 50 zł cena 730
no nic tylko czekac .... blech ..
pozdro

r
Stary 10.02.2006, 18:40   #8
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
No wiec tak okazalo sie ze telefon bedzie brany na firme ... i oczywiscie wszystkie zaswiadczenia musza byc orginalne co przedluza okres czekania do 2 tyg zanim takie dokumenty wydzadza z urzedu miasta ;/
zaswiadczenia nie musza byc oryginalne, wystarcza kserokopie

takich mamy w salonach konsultantow - nikt nic nie wie

Plus to jeszcze nic, w Orange to dopiero kazdy mowi co innego...
Stary 10.02.2006, 20:15   #9
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez mallow
Zapomnialem sie jeszcze psytac jaka siec szanowny kolega ro29 wybral
Osobiscie jestem za TAK TAK. Mialem POP, ale to co zrobil Orange z ta oferta jest dla mnie niepojete (chodzi mi o zniesienie 1 gr/sms) No i postanowilem zrezygnowac z ich uslug, bo nic wiecej mnie tam nie trzymało...
Jestem bardzo zadowolony z TT - 19 gr/min do 5 wybranych numerow (Era/Heyah/Stacjonarne). Stawka podstawowa za niedlugo zmniejszy mi sie do 69/16gr. Jak dla mnie same plusy Bramka jest dla mnie zupelnie wystarczajaca - 10 sms i 1 mms starczy mi w zupelnosci. Inni operatorzy maja swoje bramki wiec najmniejszych problemow nie mam. Co do bramki Orange (dla zarejestrowanych) to bardzo rzadko smsy dochodzily, a jezeli juz, to bardzo spoznione (czasem nawetdo 12 godzin .
Ogolnie bardzo polecam TT, obecnie chyba najlepsza oferta na rynku prepaid...

@ro29 - zycze jak najlepszych wrazen z zakupu. Choc osobiscie wybral bym Sagem MY-X1. Ma go moj tata własnie w TT, za 100+50 zl. Bateria trzyma wysmienicie (tydzien), dzwoni i smsuje, a coz wiecej potrzeba dla własnie tych starszych uzytkownikow ktorzy nie wymagaja zbyt wiele... Jedyne co w sagemach jest porazka... to slownik T9 - brak mozliwosci dodawania własnych wyrazow (jezeli na liscie nie ma tego konkretnego). Ale i tak wole recznie pisac smski zwlaszcza ze mam juz klawiaturke opanowana na pamiec.
(...)
Więc tak - co do sieci ....to ...zaraz mi się dostanie Ponieważ telefon, który nabyłem ma jeszcze gwarancję - więc zdejmowanie simlocka wiązało by się raczej z jej utratą (z tego co mi wiadomo). A że simlock jest na IDEA/ORANGE to wybór nie był zbyt duży. Chciałem wziąść POP'a - bo troszkę lepsza oferta (i zawsze można zmienić na Orange) - ale akurat nigdzie w okolicy nie mieli ich starterów - więc kupiłem Orange GO ... Wiem, że to nie jest idealny wybór - zarówno jeśli chodzi o ceny jak i "otoczkę" - ale z wymienionych względów wyboru za dużego nie miałem - a patrząc na to ile będę dzwonił i pisał sms'ów - to tak tragicznie nie jest - szczególnie, że do sms'ów zawsze jest jeszcze Internet.
Na pewno masz dużo racji @mallow, że oferta TAK TAK jeśli chodzi o ceny (szczególnie po 4 i 8 miesiącach), a także tzw. oferty dodatkowe - wybrane numery itd. - jest dobra - tylko ta otoczka tej firmy - jakoś to mi spłaszcza tą ofertę - wiem, że niby to dla zwykłego użytkownika nie ma znaczenia - ale mnie to irytuje jakoś.
W sumie gdybym miał telefon bez simlocka to wziąłbym chyba Simplusa - mam najwięcej znajomych w tej sieci - ale z wymienionych względów raczej nie mogłem...
A jak po czasie stwierdzę, że mi za drogo i wykorzystuję te limity przez 3 miesiące - to zmienię sieć (oczywiście zdejmując simlocka) - na szczęście dzisiaj jeśli chodzi o koszty to są one bardzo niskie (to nie to co kiedyś - zestaw startowy po 150 zł (w tym tylko 50 zł na rozmowy )

A co do telefonu - ogólnie jestem raczej zadowolony - można by rzecz że go poznaję. Oczywiście problemy się już pojawiają. Po pierwsze - szybko mi spada moc akumulatora - od ładowania minęło dopiero około 26 godzin i już mam tylko połowę - co prawda trochę się nim bawiłem - więc może przez to - bo dzwoniłem może trzy razy po parę sekund i 3 sms'y, oraz było kilka głuchaczy ...
Byłby sens sformatować ten akumulator jakoś ? Ma 8 miesięcy . Kuzynka też niedawno kupiła używaną Nokię i po pewnym czasie dłużej jej aku zaczął trzymać - więc może przez to, że ostatnio nie była używana ?

Ale mam większy problem - poprzedni użytkownik (a raczej jego Mama) zapomniał kodów PIN, PIN2 i kodu telefonu. To powoduje, że nie mogę ich zmienić, a także wejść do pewnych opcji
Coś już próbowałem, ale nic - niby nie były wprowadzone - ale wtedy nie pytałby mnie o nie przy chęci zmiany ? Najgorsze, że wykorzystałem już po dwie opcje ...
Z tego co wiem kod PIN mogę chyba zablokować bo mając PUK z zestawu startowego to da się go odblokować ??
Jeśli ktoś byłby w stanie coś mi doradzić ...chętnie posłucham - dla mnie to ważne bo jak mieć telefon i nie móc w pełni go użytkować itd. Wiem, że może w codziennym użytkowanie nie jest to takie istotne - ale zawsze ...

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2006, 18:27   #10
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
hmm znalazłem jeszcze cos takiego http://www.plusgsm.pl/telefony/samsung/d600/ samsung d 600 co o nim myslicie ?
Mnie telefon zadziwia, swietne cacko, ale szkoda mi kasy na niego No i brakuje mu kilku opcji

@ro29 - Siemens nie ma standardowo kodow aparatu (nie liczac SX1), wiec pozostaje Ci zdjecie sim-locka (razem z tym jest kasowany kod aparatu). Do zrobienia sim-locka w A65 trzeba ciac TP, wiec gwarancja zostaje anulowana. No chyba, ze uzyje ktos Martecha wtedy chyba nie trzeba ciac.

Jakis czas uzywalem A65 i nie zauwazylem tego, aby bylo echo. Wystepowalo to jak uzywalem Motoroli z nizszej polki.
Fakt A65 jak dla mnie jest zbyt wolny, ale to tylko seria "A" za ~100zl. Nie mozna juz tego np darowac niektorym modelem SE.

Widze, ze niezla "awanturka" sie zrobila

Pytal ktos juz jak to jest z tym przejsciem do Ery? Reklamuja, ze dadza wiecej niz konkurencja. W marcu konczy mi sie umowa i przechodze z numerkiem do Popa, wiec moze przejde sie w rachunkiem i zobaczymy co mi da swietna Era Bardzo watpie by mi dali wiecej niz dawala Idea. No wlasnie, Idea, az sie lezka w oku kreci

I druga sprawa jak to jest z ta wymiana fonu w Germanosie? Pytal ktos? Mam ochote na S75 lub moze na M75
Stary 13.02.2006, 20:30   #11
ro29
Guru

Witam !
Cytat:
Napisany przez epol
(...)
@ro29 - Siemens nie ma standardowo kodow aparatu (nie liczac SX1), wiec pozostaje Ci zdjecie sim-locka (razem z tym jest kasowany kod aparatu). Do zrobienia sim-locka w A65 trzeba ciac TP, wiec gwarancja zostaje anulowana. No chyba, ze uzyje ktos Martecha wtedy chyba nie trzeba ciac.
No to mnie trochę zmartwiłeś - szczególnie, że zdjęcie Simlocka wymaga takich operacji (które z tego co słyszałem, nie zawsze kończą się pomyślnie) - myślałem, że tak jak w innych modelach kabelek, program i po sprawie. No chyba, że ten Martech - ale nie wiem czy to mają w komisach (a na pewno nie we wszystkich). Oczywiście na razie nie planuję ściągać, ale jakby co to niewesoło to wygląda.
Cytat:
Napisany przez epol
(...)
Jakis czas uzywalem A65 i nie zauwazylem tego, aby bylo echo. Wystepowalo to jak uzywalem Motoroli z nizszej polki.(...)
To echo to chyba dotyczyło A70 ...
Cytat:
Napisany przez epol
(...)
Fakt A65 jak dla mnie jest zbyt wolny, ale to tylko seria "A" za ~100zl. Nie mozna juz tego np darowac niektorym modelem SE.(...)
Nie dziwię się, mi to na razie nie przeszkadza, ale jak ktoś dużo korzysta to może to być dla niektórych osób irytujące.
Cytat:
Napisany przez epol
(...) W marcu konczy mi sie umowa i przechodze z numerkiem do Popa, wiec moze przejde sie w rachunkiem i zobaczymy co mi da swietna Era Bardzo watpie by mi dali wiecej niz dawala Idea. No wlasnie, Idea, az sie lezka w oku kreci (...)
Do POP'a - oj, oj - ja bym się do tego nie przyznawał na Forum - co prawda to trochę lepiej niż ORANGE GO (jakby mieli startery POP'a jak kupowałem to też bym wziął), ale to jednak według niektórych najgorsza sieć ...
A myśląc o starej IDEI też trochę żal - byl moment, że mieli niezłe oferty na czele z POP'em - cóż teraz nie jest już tak pięknie ...jest ....pomarańczowo (tylko jakieś kwaśne te pomarańcza)

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 13.02.2006 o godz. 20:35
Stary 10.02.2006, 23:12   #12
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No z kodem telefonu to bedziesz mial niemaly problem... jezeli nie byl zmieniany, to poszukaj w instrukcji jaki jest fabryczny (o ile sie nie myle mozna sie mylic dowoli ). Ale i na to sa rady, nie wiem jak w Semensach, ale w nokiach sa na kod aparatu jakies magiczne sztuczki . Z PIN i PIN2 nie ma problemu, bo byly one dolaczone do staretera, sa przypisany karcie SIM a nie aparatowi telefonicznemu.

PS. Zycze jak najszybszej emigracjo do Ery

Pozdro!
Stary 11.02.2006, 00:41   #13
ro29
Guru

Cytat:
Napisany przez mallow
No z kodem telefonu to bedziesz mial niemaly problem... jezeli nie byl zmieniany, to poszukaj w instrukcji jaki jest fabryczny (o ile sie nie myle mozna sie mylic dowoli ). Ale i na to sa rady, nie wiem jak w Semensach, ale w nokiach sa na kod aparatu jakies magiczne sztuczki . Z PIN i PIN2 nie ma problemu, bo byly one dolaczone do staretera, sa przypisany karcie SIM a nie aparatowi telefonicznemu.

PS. Zycze jak najszybszej emigracjo do Ery

Pozdro!
Witam !
Więc tak - PIN zmieniłem korzystając z PUK, który był z kartą SIM.
Niestety nie udało się to z SIM2 - chciał PUK2 i mam zablokowanego PIN2
A co do kodu telefonu to mam jeszcze jedną próbę i boję się coś ruszać ...

ro29

Stary 11.02.2006, 02:29   #14
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
koniec swiata, sa jeszcze tacy ludzie ktorzy kupuja najgorsza oferte w najgorszej sieci...

simlock to najprostsza wymowka, w razie potrzeby skorzystania z gwarancji mozna go spowrotem zalozyc
Stary 11.02.2006, 21:09   #15
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Smartek pisałes cos ze nie da sie wyłaczyc dzwieku aparatu ... nie wiem czy to działa ale jak mozesz to sprawdz ;]
"michał - ...neoplus.adsl.tpnet.pl 2006-01-24 19:37
Głos przy robieniu fotek można wyączyć przez włoczenie trybu cichego"

r
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: