![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
![]()
Jestem na kupnie (tzn. jutro) uzywanego autka (podkreslam nie sprowadzanego) i mam pare pytan i watpliwosci.
Jezeli kupie auto na siebie (7500zl) nie majac zadnego dochodu (nigdy nie pracowalem, mam 20 lat) to czy urzad skarbowy nie bedzie sie czepial o to, bo te 2% mam zamiar zaplacic... Albo jezeli auto kupi rodzic a ja bede wspolwlascicielem to o ile moze wzrosnac ubezpiecznie ? (PZU, Allianz, etc.); brak znizek. Z gory dzieki za kazda pomoc.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Osobiście radziłbym Ci wybrać drugą opcję, ponieważ jak zarejestrujesz samochód tylko na siebie bedziesz bulił 100% (albo 120% jaki młody kierowca) stawki podstawowej i nawet przy maluchu to jest coś około 1000zł, a jak weźmiesz na współwłasność bedziesz płacił taką stawkę jaką płaci osoba która bedzie współwłścicielem, no i po kilku latach zniżka przejdzie na Ciebie ![]() Pozdro
![]() |
![]() |
#3 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
marynarz, bierz furke z 50% udzialem mamusi (trza uderzyc do skarbowego, ze jej darujesz polowe)
ja poprzez taki zabieg za OC zamiast 1600 place 600 przy duzych znizkach rodzicielki a te 2 % podatku to chyba wszystko, co jestes winien zaplacic dodatkowo przy zakupie furacza z polszczy
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Tylko ze mamusia tez nie ma znizek
![]() Szczegolnie licze na pomoc tych ktorzy kupili samochod w takiej konfiguracji.
...El Marinar... Ostatnio zmieniany przez marynarz : 27.10.2004 o godz. 05:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2003
![]() |
Jej udzial ma sens ,bo pewnie jest starsza od Ciebie i nie wpadniesz w zawyzona stawke OC ( 120% czy 130% juz nie pamietam).Szwagier tak zrobil i zaoszczedzil sporo kasy.Tylko moze niech Ona kupi i Tobie daruje no bo Ty niby z czego jej darujesz?A najlepiej kupcie wspolnie juz na umowie to odpadnie Wam latanie z darowizna.I pamietaj Mama musi byc jako pierwsza wpisana , a Ty wspolwlasciciel, bo od tego zalezy wlasnie stawka OC
PS. A co wspolnego ma auto z nagrywaniem plyt ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dodatkowe opłaty do oc doliczane są:
- jeśli właściciel lub współwłaściciel nie ma ukończone 25 lat, - jeśli któreś z was ma prawko krócej niż 3 lata, - zniżki 20%, jeśli właściciel ma decyzję o przyznaniu 1 gr inwalidztwa, tak na marginesie - trzymaj się z daleka od link4. baaaardzoooo ciężko wyciągnąć od nich kasę. kupując auto sprawdź numer silnika i podwozia z danymi w dowodzi rejestracyjnym. czeka cię dodatkowo wymiana wszystkich filtrów, oleju, płynu w chłodnicy, oraz wymiana paska rozrządu - czyli jakieś 250-300zł. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|