![]() |
Ten temat jest bez sensu... w przypadku kolegi który go założył, radze po prostu brać to co jest taniej, czyli jeśli masz kolego dostęp do wszystkich tych mediów które wymieniłeś to zobacz który jest tani i tyle... ten internet z telewizja w TPSA tylko 60 zł? coś nie chce mi się wierzyć, pewnie umowa na 3 lata i do tego dochodzi abonament za utrzymanie linii, teraz jest chyba 36 zł... Ja mam Netie ale jak wczesniej mialem TPSA to bylo calkiem lepiej.. wiecej technicznych problemów ma jednak netia...
|
a ludzie nie narzekają na innych operatorów?
myślę że Mulitmedia, Chello czy Era mają podobne problemy właśnie a jak to jest z stałością łącza, szybkością usuwania awarii u nich? bo to jest równie ważne przy wyborze dobrej ofert TV |
W Multimedia Polska (analogowa)
Awarie TV: Jak jest jakaś awaria skaczący obraz, brak kanałów to zawsze twierdzą że wina telewizora, jak miałem TV analogowy i prawie wszystkie kanały źle odbierały to stwierdzili wina TV to się wymieniło na 42 cale LCD LED to nic nie dało, po miesiącu samo się naprawiło. Internet: Dwa lata temu obcinało transfer o połowę aniżeli było w umowie, naprawiali to dwa tygodnie od tego czasu zero problemów z internetem, w ciągu dwóch lat od problemów z transferem były trzy awarie które trwały ok 5 godzin. Na Internet narzekać się nie da .... ;) Gdyby nie ta umowa to by się z kablówki TV zrezygnowało i zostałby sam internet od nich. Nie wiem jak w innych miastach ale w Chojnowie z TV się nie popisali ... |
UPC:
- TV cyfrowa - awarii brak, choć nie podoba mi się jakość AXN - przy dynamicznych scenach wyskakuje czasem pikseloza. - internet - średnio raz w miesiącu nie działa tak do 3 godzin. Tłumaczą to czasem pracami modernizacyjnymi, czasem awarią. |
wina telewizora niezła wymówka :)
jak widać nigdzie nie jest idealnie a co to jest ta pikceloza, bo nie za bardzo kumam? Zastanawiam się też nad opcja mieszaną wziąć np. neo samą zamiast z pakietami TV a telewizję w Cyfrowym Polsacie, N itd. to też jakieś rozwiązanie by było tylko czy wyjdzie taniej niż te 100zł |
Cytat:
|
dzięki za wyjaśnienie, widzę że jesteś specjalistą w tej dziedzinie :)
domyślam się że takie problemy występują wszędzie niezależnie czy to jest TV w TP, Aster czy Cyfrowy Polsat? |
Ze tak odswieze troche. brac ta vectre :hmm:- interesuje mnie pakiet(telefon, internet i TV) czy wracac do tps-a.
Tam gdzie sie przeprowadzam wlasnie jest siec vectry |
Świeży, świeżo, świeży, świeże, świerzb.
Świerzy Waldemar. Tyle lat szpachlowania i odśnieżania poszło w pi...u |
Cytat:
|
Tylko po co telefon ja się dziwię...
|
Cytat:
|
No, skoro net, to po co jeszcze tel? Jak net osiągnął rozsądny poziom, założyłem Voip'a i sobie chwalę - żadnych abonamentów krzywych, płacę tylko za rozmowy wychodządze i to grosze, i po świecie całym. Po co sobie przyklejać garba na nowo się dziwię?
|
Tos mnie ucieszyl.
Czy jakies min jesli idzie o lacze musze spelniac? Chcialem 2mb, malo bedzie na dzielenie neta VOIP i TV? Rozumiem ze powinienem wybrac taki router np http://allegro.pl/item1084951597_lin...voip_pap2.html Podac vectrze MAC i po placzu. czy cos jeszcze bede potrzebowal. Do niego podpinam sie z modemem, czy o czyms jeszcze zapomnialem |
Łącze? Szybkość jest ważna, zarówno up jak i down, ale ważniejsze by nie było strat pakietów. Tu jest coś co testowania łącza pod VoIP -> http://myspeed.visualware.com/server...ww.telemed.hu/
Jeśli masz już jakiś routerek, to wystarczy bramka, jeśli dopiero będzie zanabywał, to ten z allegro będzie OK. Nic więcej od strony sprzętu nie będzie potrzebne. No, może telefon podpinany do routera/bramki. Z innych rzeczy - będziesz potrzebował konto u jakiegoś operatora VoIPa. Jeśli masz nr tel. w TP i chciałbyś go zachować, to bodajże easycall to umożliwia. Jeśli bez przeeniesienia numeru, to dowolny operator, ja korzystam z Ifona i jestem zadowolony: świetna jakość połączeń, awarii średnio może 1 w roku tak na 2 godzinki góra. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:12. |