![]() |
Reetou, bo jeszce nie kupilem, w koncu musze sie za to zabrac.
Niestety link jaki zamieszczalem juz nie aktualny. Ten linksys moze byc:hmm: http://allegro.pl/linksys-wrt54gp2-r...268310672.html Czy lepiej sie czyms innym zainteresowac. Obiecuje juz wiecej o router nie bede pytal;) |
Jeśli chodzi o VOiP to OK. Inne możliwości oczywiście oceń sam co do wejścia WAN i możliwości routera (tylko b/g wystarczy? tylko 3 lany?)
|
I tak wiecej jak 2 na kablu nie beda podpiete. Zreszta ostatnio i tak do wifi sie przyzwyczailem, wiec pewnie tak gl. bede korzystal. To podsun jaki bys bral?
|
Jedna rzecz mnie zastanawia:hmm: zostalo mi 7 dni do wizyty i rosna pytania.
"http://www.vectra.pl/gfx/pausa.gifNic Cię już nie ominie - Zatrzymywanie telewizji oglądanej na żywo. Już nigdy nie ominie Cię ani sekunda ulubionego programu, gdy zadzwoni telefon lub pójdziesz do kuchni zrobić herbatę. http://www.vectra.pl/gfx/przewin.gifZobacz to jeszcze raz - Jeżeli ominęło Cię coś interesującego, chcesz jeszcze raz zobaczyć bramkę lub upewnić się, czy na pewno był "spalony", możesz przewinąć program "do tyłu" i obejrzeć ponownie. Koniec walki o pilota - Dwa interesujące programy o tej samej porze? To już nie problem. Jeden oglądasz, drugi nagrywasz. http://www.vectra.pl/gfx/rec.gifWidzisz - nagrywasz - Właśnie zobaczyłeś interesujący program w telewizji? Naciśnij szybko REC i program będzie nagrywany. http://www.vectra.pl/gfx/rec_plus.gifBądź niezależny - Jeżeli wiesz, że nie będzie Cię przed telewizorem, możesz zaplanować nagranie ulubionych programów w kolejnym tygodniu i obejrzeć je wtedy, kiedy będziesz miał na to czas. Zastanawia mnie to zatrzymanie - to gdzie ja to w koncu zatrzymuje - z opisu wynika jakby ogladany program nie byl nagrywany lecz zatrzymywany u operatora jak to jest. Chetnie bym sobie ten dekoder kupil na allegro, bo tu musialbym w moim pakiecie placic 10zl miesiecznie oplaty , nie liczac 175 za sam dekoder. Jak to w koncu z tym jest i czy kupionu na allegro identyczny bede mogl smialo wykorzystac nie majac wykupionej uslugi PVR:hmm: |
zatrzymanie to zwykly time shift - czyli pausa na wyjsciu, a w tle jest nagrywany program
kiedys mi szczena spadla, jak (w dekoderze SkyHD - w UK) kilka minut po rozpoczeciu filmu wcisnolem rec (nie zdazylem na sam poczatek) i po nagraniu okazalo sie, ze nagrany jest CALY film wskazywalo by to, ze nagrywanie przynajmniej kilku minut w tle odbywa sie caly czas - w koncu dzieki temu dziala np przewijanie w tyl - a nowe dekodery sa na tyle inteligentne, ze potrafia to wykozystac :) |
czyli smialo moge kupic ten z allego i sie nie przejmowac. zreszta jest dokladnie taki sam jaki oferuje vectra:D
|
Po prawie 3 miesiacach bez TV i jezdzie tylko przez iplus-a znowu stale lacze.
TV to nie zaluje, ale czlowiek mial duzo czasu na wszystko:D |
"Witam.
Dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta. Uprzejmie informuje, iż opłata ta dotyczy drugiego gniazda abonenckiego. Zgodnie z cennikiem każde dodatkowe gniazdo jest płatne. Informacja o drugim gnieździe znajduje się również na umowie. Ponadto informuję, iż nie ma możliwości przesłania skanu umowy, została ona sporządzona w dwóch egzemplarzach z których jeden został oddany do Pana dyspozycji. Wszelkie sprawy związane z obsługą można również zgłaszać telefonicznie pod numerem infolinii 801 0801 80." Tak mi vectra odpowiada na moje zapytanie odnosnie naliczonej oplaty za dodatkowe gniazdo TV:wow: ktorego mi nie wykonywala. Dodatkowo ja na umowie takiej pozycji nie widze. Co oni tam qwa maja za umowy:sciana: Musze dreptac do punktu by dopiero to na miejscu wyjasnic. Tylko co za bzdury pisza ze znajduje sie na umowie jak sie nie znajduje - cuda jakies:haha:. Po wizycie na miejscu bede kazal o przyslanie przeprosin w formie mail-owej to potem wkleje:D |
W odpowiedzi na moje pismo ze nie ma takiego zapisu w umowie dowiaduje sie:
"Dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Vectra S.A. Uprzejmie informuje, iż informacja o dodatkowym gnieździe powinna znajdować się na protokole odbioru usług. Jeżeli nie ma takiej informacji na dokumentach, jakie Pan otrzymał bardzo proszę o przesłanie skanu wszystkich dokumentów (umowy, regulaminu promocji i protokołu) w celu wyjaśnienia sytuacji." Dzis zapewne z niewyjasnionych przyczyn nie mam od rana ani TV ani neta. Odzieli mi sygnal calkowicie k***a Ot cala vectra. Plakac sie chce jki jest szybki przesyl danych wewnatrz tej firmy:sciana: |
Coś się w tej Vectrze wyjaśniło? :)
Ja będę u dziadków zmieniał umowę. Chciałem tylko do telewizji dorzucić internet, ale zainteresowała mnie taka oferta: Max HD z nagrywarką + Fiber Power 50 Mb/s + Rozmowy Non-stop Europa i Świat http://promocje.upc.pl/ Pakiet MAX HD z nagrywarką (niepotrzebne, ale niech będzie), Internet 50 Mb (w sumie też niepotrzebny, wystarczyłoby 10, ale nie obrażę się za więcej ;) ) i nielimitowane rozmowy telefoniczne na cały świat. Przekonuje mnie zwłaszcza to ostatnie, bo dzwonimy sporo do siostry w Stanach, a nawet przez tańsze numery trochę to wychodzi. Z drugiej strony przy internecie można by przez VOIP, ale to również za darmo nie jest (abonament lub np. Skype out), a i trzeba konfigurować, czego beze mnie raczej nikt nie zrobi. Więc może. Jak to jednak zwykle bywa, obawia się jakichś haczyków czy też może niekoniecznie haczyków, ale jakiś drobiazgów, o których wcześniej się nie wie. Może ktoś miał tą lub podobną ofertę promocyjną i może podzielić się wrażeniami? Będę dzisiaj prawdopodobnie w BOK, ale zastanawia mnie między innymi: - jak wygląda kwestia przeniesienia numery z tepsy. Czy odbywa się to bezproblemowo, czy nie ma hecy, typu głuchy telefon (nawet przez kilka dni) lub podwójnie naliczane rachunki, itp. - jaki jest sposób podłączenia telefonu w UPC, gdzieś wyczytałem, że podłączenie jest jak Internet. Czy w takim razie trzeba ciągnąć dodatkowe kable przez całe mieszkanie? (i jeśli to czy UPC dostarcza aparaty/przejściówki czy trzeba to kupić we własnym zakresie) - zastanawia mnie też, czy są jakieś różnice kosztowe przy korzystaniu z telefonu w UPC. Zwykłe rozmowy byłyby nielimitowane, ale dochodzą te numery bezpłatne, czy liczone za pojedyncze połączenie - czy koszty takich są takie same jak w tepsie, czy mogą być jakieś różnice? (niby rzadko się z tego korzysta, ale chciałbym wiedzieć, czego można się spodziewać). Bo z tego, co wiem, ich 'darmowość' nie obejmuje. Ostatnia sprawa to ten dekoder HD z nagrywarką. Do tej pory mieliśmy zwykły (bez nagrywarki) i był generalnie ok (dość szybko chodził, raczej się nie zawieszał, odbierał bardzo dobrze), ale była jedna wada, o której kiedyś pisałem. Pomimo takiej funkcji nie dało się nim obsługiwać telewizora (chodziło tylko o włączenie i wyłączenie), ponieważ reagował wtedy także sam dekoder (chociaż nie powinien). Jak się dowiadywałem była to wada tego konkretnego modelu, ale wada, której nie dało się naprawić. Zastanawiam się, czy jest szansa, że w tym z nagrywarką nie będzie takiego problemu. Pytałem także kiedyś o taką funkcję urządzeń, że np. przy włączaniu dekodera włącza się automatycznie także telewizor (i przy wyłączeniu dekodera, wyłącza). U mnie to niestety nie działało, ale już nie pamiętam, czy ze względu na dekoder czy telewizor. Można jakoś sprawdzić czy urządzenie taką funkcję posiada? Tu jest zestawienie dekoderów: http://www.upc.pl/telewizja/poznaj-t...nie-dekoderow/ |
Pilot dekodera obsługuje teoretycznie telewizor.
Niestety nie każdy. Mojego też nie obsługuje. Tu masz cos więcej na ten temat. http://www.upc.pl/pdf/upc_kody_ustawien_pilota.pdf |
Przenoszenie numeru jest bezproblemowe.
Telefon podłącza się do modemu dostarczonego przez UPC. Automatyczne włączenie tv przy wł dekodera zależy od współpracy tv-dek. po hdmi. Pakowanie się w usługę 2x droższą przy alternatywie voip to nieporozumienie. |
Cytat:
@ Reetou 1,2 ok, wezmę pod uwagę konieczność ciągnięcia dodatkowych kabli. 3 - właśnie o tę współpracę mi chodzi. Przy zwykłym dekoderze (HD) jej nie było. Zastanawiam się, czy jest na to szansa przy dekoderze z nagrywarką (nie jest to kluczowe, pytam z ciekawości) 4 - Obecnie rachunki wynoszą około 80 zł za telewizję i ok100 za telefon, razem drożej niż w tej promocji z dodatkowym internetem. Nie byłaby to więc kwestia dopłaty tylko powiedzmy zmiany oferty (na lepszą). A co do samego telefonu. Jak widzę jest to normalny VOIP więc w sumie faktycznie można zrobić to samemu (zainteresowała mnie strona: www.darmowytelefon.pl). Tyle, że jak patrzę na inne oferty to w sumie nie branie telefonu nie obniża tak bardzo opłat, dlatego może warto mieć wszystko razem i się już dodatkowymi urządzeniami nie przejmować. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ja żegnam się po 10 latach z UPC, przed wczoraj wysłałem wypowiedzenie umowy. Miałem tylko telewizję, więc o innych usługach wypowiedzieć się nie mogę. Co mnie do tego skłoniło? Otóż nędzna oferta programowa, po co mi francuskojęzyczne programy albo multum informacyjnych, gdzie wszędzie to samo? Nie dość, że drogo to do tego podwyżkę VAT przerzucili na klientów, miarka się przebrała :ysz:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13. |