![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Temperatura P4
Ile powinna mniejwiecej wynosoć temeratura P4 2.4GHz? Albo płyta mi przekłamuje albo ten procek to grzejnik
![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
pentium 4
u mnie na wiatraczku p4 3ghz ma 47C, ale comp stoi w biurku, i brak przeplywu powietrza
![]()
![]() |
#3 |
![]() |
Ale pod obciążeniem czy bez obciążenia?
![]() |
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
zawsze obciazony
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
mam takiego samego proca...i też takie osiągał temperatury to normalne u niego. Zamontowałem dodatkowy wywiew z budy i już troszkę temperatura siadła .
![]()
![]() |
#6 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Mam pytanie B.proste ( jak rysunek
![]() Zakładając ze są takie wiatraki w obudowie ( patrz rysunek ) który z nich w wiewa a który wywiewa powietrze? I czy jest sens montowania tylu? Ciut głupowate pytanko ![]()
![]() |
#7 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Prawidłowo....od frontu na dole powinnien być nawiew a z tyłu obudowy powyżej środka wywiew.
Ale myślę ,że wystarczy tylko wywiew , ja mam zamontowany z boku obudowy na wysokości proca i jest dobrze ![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 29.05.2004 o godz. 09:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Czyli jak się grzeje do 60*C to narmalne i nic nie powinno mu sie stać?
Ja mam taką obudowę BX-01B-B-B: ![]() Tyle ze ta moja jest zmodowanym CX'em czyli mam 4 nadmuchy boczne (po dwa na ścianki boczne) i 2 z tyłu i do tego wiatrak 12mm w zasilaczu. Dyski też sa montowane jak w CX czyli 6 szufladek wsuwanych od lewej strony.
![]() |
#9 | |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Sorki Ziele że perfidnie wykorzystałem Twój temacik
![]() Na tweak.pl znalazłem ze ktoś zrobił tak: 1 wywiew 2 wiew 3 wiew ( to jest na wysokości karty graf. to może wywiew? ) 4 wiew 5 wywiew ...i zimno w środku... ...Ja nie wiem
![]() |
#11 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Oficjalne temperatury prockow P4 wg. INTEL'a
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@miles - ja mam wwiew na dole budy i wywiew pod zasilaczem - temperatury spadaja ok. 7*C do 12*C
![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
wg intela:
Processor Core Frequency (GHz): 2.40B Maximum Case Temperature (oC): 71 Maximum Recommended Fan Inlet Temperature(oC): 40 Processor Thermal Design Power (W): 59.8 Czyli maksymalna zalecana temparatura to 40*C? Tyle to ja mam ale bez obciążenia więc o co tu chodzi? Może mój procesor jest wadliwy ze tak sie grzeje? Przy okazji co myślicie o tym Zalmanie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8529 Pomoże skutecznie obniżyć temperature czy tylko było by to wywalenie kasy z błoto? Wodnego chłodzenia nie chce mi sie juz montować...
LiteOn LTR-40125S & SOHW-1633S 8 ) Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW ![]() Ostatnio zmieniany przez Ziele : 30.05.2004 o godz. 01:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
moze radiator slabo do proca przylega
![]() ![]()
![]() |
#15 |
![]() |
Paste dobrze rozsmarowałem na calej powierzchni i wszystko jedno czy jest zwykła czy srebrna. Radiator też dobrze dolega. Zastanawia mnie tylko czemu przy wodnym chłodzeniu bez obciążenia mialem tyle samo co na wiatraczku.
![]() |
|
|