Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2003, 19:06   #16
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cana ja dostalem wczoraj 2 faktury korygujace.

1. raz dostalem rachunek za telefon bez abonamentu za Neo. Podobno dlatego, ze umowa sie skonczya i nie beda mi na sile naliczac abonamentu za Neo. Co ciekawe w regulaminie jak byk stoi, ze umowa sie przedluza automatycznie na czas nieokreslony. W kazdym razie doplacilem do tego rachunku 199 zl i teraz przyszla korekta

2. podpisalem nowa umowe na rok w zamian na nizszy abonament. Niestety dostalem rachunek z naliczonym starym abonamentem 199 zl ale zadzownial do mnie pani z tpsa i powiedziala, ze amm sobie go skorygowac i bedzie OK a korekta przyjdzie
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2003, 10:23   #17
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja sie zastanawiam jak dialog wydoli tego 1mbit'a czy 2... - bo na neo nigdy nie mialem sytuacji ze cos szlo ponizej limitu (czyli mialem praktycznie cir'a) - jak bedzie wygladal ten 1mbit to nie wiem - a jak pomysle sobie ze na niego poleca glownie nalogowi sciagacze to na bank zapcha im sie wszystko i z tego 1mbit bedzie np o.2mbit efktywnie...
naturalnie to tylko spekulacje - ale wiem ze domowemu userowi do przegladania www i sciagania co jakis czas paczki ze sterami to nie jest potrzebny 1mbit - i wezma go wlasnie emulkowcy...a mulek potrafi zamulic kazda siec

takie tylko sceptyczne spojzenie - choc ja dzis wlasnie ide sie dowiedziec kiedy dialog dotrze na moje osiedle
Stary 20.11.2003, 19:08   #18
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a czy ktoś z Was słyszał o tym, że podobno od nowego roku ma być w ofercie NEO z połową obecnej prędkości (256) za ok 80-90zł?
Stary 20.11.2003, 22:12   #19
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
1. cena NEO+ w od następnego roku 99zł _info nieoficjalne od pana z TPSA
2. Dziś dostałem rachunek za telefon: mieszkam w Toruniu, natomiast należę do regionu w Olsztynie! (już nawet nie w Bydgoszczy), mało tego - biuro napraw (błękitna linia9393) ma w adresie Koszlin!!! Toż to normalna paranoja. Nalezy się dziwić, że rachunki w ogóle dochodzą, a że mają błędy to naprawdę drobnostka.
Gdyby można było, to pozbyłbym się telefonu a zostawił tylko NEO, ale tak się chyba nie da.
Miłego wieczoru
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 23:39   #20
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Fantomas
Gdyby można było, to pozbyłbym się telefonu a zostawił tylko NEO, ale tak się chyba nie da.
Miłego wieczoru
nie mozna tak a nawet nie mozesz zmienic na najnizszy abonament
Stary 21.11.2003, 06:52   #21
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
nie mozna tak a nawet nie mozesz zmienic na najnizszy abonament
dziwne bo ja jadę na najniższym jeszcze od czasów sdi

pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2003, 08:37   #22
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mozna nadal miec najnizszy abonament.

Oto artykul z: http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/...omia_a_19.html

Telekomunikacja Oszczędny abonament TP SA
Prawa nabyte będą zachowane

Klienci Telekomunikacji Polskiej, którzy wciąż mają abonament oszczędny, po jego przymusowej zamianie na pakiet socjalny będą mogli w dalszym ciągu korzystać z usług innych operatorów i usługi stałego dostępu do Internetu.

Firmy, które wykupiły plan oszczędny, będą mogły korzystać teraz z pakietu socjalnego. Takie są postanowienia uchwały 192/03 zarządu TP SA z 4 listopada 2003 roku.

Gdy w lipcu "Rz" jako pierwsza poinformowała, że TP SA zrezygnuje z oferowania abonamentu oszczędnego i zastąpi go socjalnym (w obu jest niski abonament i drogie rozmowy), wśród operatorów alternatywnych rozpętała się burza.

W pierwotnej wersji TP SA chciała bowiem pozbawić osoby "przeniesione" z planu oszczędnego do socjalnego możliwości swobodnego wyboru operatora świadczącego usługi międzymiastowe, międzynarodowe i połączeń do sieci komórkowych, a także zamierzała uniemożliwić korzystanie ze stałego dostępu do Internetu (usługi SDI, Neostrada). Tym, którzy już korzystali z tych usług sugerowano, że powinni wybrać droższy abonament - standardowy. TP dała swym klientom czas do 15 listopada na podjęcie decyzji, który abonament wybierają. Oświadczyła też, że ci, którzy tego nie zrobią, zostaną objęci abonamentem socjalnym zamiast oszczędnego.

W lecie prawnicy związani z operatorami niezależnymi twierdzili, że takie postępowanie TP SA może oznaczać niezgodne z prawem wykorzystywanie pozycji rynkowej, a także to, że firma chce odebrać klientom prawa nabyte.

4 listopada zarząd TP SA zdecydował, że ci z klientów TP, którzy posiadając abonament oszczędny korzystali z usług innych operatorów, w tym z preselekcji, a także ze stałego dostępu do Internetu, zachowają te uprawnienia w planie socjalnym, a ograniczenia będą dotyczyć tylko nowych klientów. Zdecydowano też, że abonenci posiadający numer REGON (czyli firmy) i korzystający z abonamentu oszczędnego mogą korzystać z planu socjalnego.
Martin_TP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2003, 11:25   #23
BD
Team Member
CDRinfo VIP

no wlasnie Ci co maja moga miec nadal
ale reszta juz nie moze zmienic na ten abonament
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: