Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.09.2004, 16:30   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
THOMSON Speed Touch/Nesostrada/win 2003/drivery HELP!

Hej!
Jestem teraz w pracy, dzwonił do mnie kumpel, który od dziś ma neo i podany wyżej modem Thomsona.
Mówił, że ma problem z driverami podobno dołączone drivery nie chcą działać pod 2003. Ja nie wiem co on tam ma i nie moge tego sprawdzić.
Chciałem zapytać Was czy może coś wiecie na ten temat.
Czy stery dołączone na płytce powinny działać.
A może można zassać z netu odpowiednie stery.

Ja mam również modem zewnętrzny z kablówki Motorole i wogóle nie musiałem nic instalować, wszystko wykryło się samo.

Dzięki!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.09.2004, 18:20   #2
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam nadzieję, że się przyda

http://neostrada.info/instalacja.php?id=speedtouch

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 22:30   #3
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://www.speedtouchdsl.com/downloa...s_R3.0.1.2.zip
moze beda lepsze
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 00:05   #4
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Talking dałem rade

hej! własnie niedawno przyszedłem od kumpla.

Y@ankee stronka która podałeś przeglądałem już w pracy zanim założyłem ten temacik... przeczytałem dla wiadomości.

Przyszedłem do kumpla i modem zainstalował się dobrze.
Zaznaczam, że pierwszy raz miałem do czynienia z nesotradą co było dla mnie czarną magią, ale byłem pewny siebie hehe

Zainstalowaniu modemu i tak nic nia dało. Doszedłem do wniosku że net działa tylko poprzez specjalny program dołączony na płycie (NeostradaTP.exe) co już było dla mnie troche dziwne ponieważ u mnie starczył tylko modem i karta sieciowa.

I tu zaczęły się jaja Program i wczesniejsze próby zainstlowania netu bezpośrednio z menu startowego CD Neostrady nie powodziły się - wywalało błąd że system jest niezgodny i podana lista wszystkich systemów oprócz 2003. Było to dla mnie niemożliwe i dosyć śmieszne i bez sensowne.

Po różnych próbach instalowania na różny sposób wpadłem na pomysł aby odpalić neostradeTP.exe i całe menu "ze zgosnością systemu XP w opcjach programu" wiadomo o czym mowa (opcje pliku exe). Ruszyło!! Więc ogólnie TP SA na moje pominęło system 2003 blokując instalacje na tym systemie.
Program w trayu się zainstalował, ale tu lipa znowu. Wchodząc w niego znowu błąd o niezgodności systemu. Rozłożyłem już prawie ręce mimo uprzedniego zwycięstwa
Program startował razem z systemem i nie można było go jakoś dziwnie wyłączyć.
Ale ponownie wpadłem na pomysł opcji "ze zgodnością systemów"
Ustawiłem w skrócie do programu TP który był na pulpicie zgodność i pomimo ciągłego działania tego programu trayu uruchomiłem program.
Uruchomił się prowadząc mnie przez obowiązkową rejestracje NEO z użyciem PIN i numeru ID.

Po zainstalowaniu modemu i problemów jakie powstały byłem pewny, że nic nie zrobie na miejscu... myślałem, że może jeszcze pogrzebie u mnie w domu w internecie i coś znajde na tem temat bo byłem pewny, że musi pierzone NEO działać pod win 2003 bo tu praktycznie wszystko chodzi.
Nie spodziewałem się, że kluczem było zgodność uruchamiania programu.

Neo śmiga pod kontrolą autorskiego programu TP SA co mi się z lekka nie podoba, ale taki urok TP SA.

Pozdrawiam, może komuś przyda się ta wskazówka

Stary 30.09.2004, 10:21   #5
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też mam ten modem i działa na 2003 ok. Instaluje same stery, zmieniam tryb pracy z wan na lan do tego cfos'a i już.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 11:45   #6
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Ricki
Też mam ten modem i działa na 2003 ok. Instaluje same stery, zmieniam tryb pracy z wan na lan do tego cfos'a i już.
rozwiń trochę myśl bo prawie nic nie rozumiem oprócz tego, że masz wina 2003 i neo działa.

Ja nie znałem się na NEO jak napisałem musiałem obejść te programy sposobem dlatego jestem ciekawy jak dokładnie postępowałeś przy instalacji netu bo ja nie widziałem innego wyjścia.
Jak możesz to opisz to troche jaśniej wg. kolejności postępowania.

P.S.
Ździwiła mnie jedna rzecz o której nie pisałem wczoraj. Na płytce neo jest napisany model 330, a już na samej płycie jest folder ze sterami od modelu 200. (stery są dobre bo jak może być inaczej, ale źle opisane)
Fajnie... jak taki bug poszedł w zestawach w Polske

Stary 30.09.2004, 15:10   #7
Yetixxl
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2004
Yetixxl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tu masz opisy http://turbokrecik.neostrada.pl/ i nie trzeba już zmieniać trybu pracy z wan na lan jest już cFosSpeed pod modemy podłączane pod USB.Instalując same stery nie korzystasz z aplikacji dostępowej neostrady tworzysz "połączenie szerokopasmowe" w połączeniach sieciowych wpisujesz nazwę użytkownika tą którą dostałeś z neo hasło a w numerze * .

Ostatnio zmieniany przez Yetixxl : 30.09.2004 o godz. 15:25
Yetixxl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 16:52   #8
Yetixxl
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2004
Yetixxl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
opis programu cfos " program współpracuje z protokołem pppoe - czyli tymi modemami podłączonymi
do komputera za pomacą karty sieciowej. Modemy takie jak Sagem czy Thompson podłączane do portu
usb komunikują się za pomocą protokołu pppoa.

Przyczyną spadku downloadu przy wzroście uploadu jest fakt, że każdy pakiet danych przychodzący
do naszego komputera musi zostać potwierdzony czyli musi zostać odesłany tzw. pakiet ACK potwierdzający
odebranie przez nas pakietu, do komputera, ktory dane nam przysłał. W momencie gdy zaczynamy wysylać
dane, pakiety potwierdzające ACK wychodzą później (zapchany upload) - komputer zdalny wysyłający do nas
dane odbiera pakiet ACK później (bo my go później wysłaliśmy przez zapchany upload) nie wysyła następnego
pakietu danych lub celowo zwalnia transmisje myśląc, że nie jesteśmy w stanie tyle danych odebrać naraz.

Program cefos lituje się nad nami i ustawia kolejkę danych wychodzących z naszego komputera w ten
sposób, że pakiety potwierdzające ACK wychodzą w pierwszej kolejności i szybko docierają do komputera,
który nam właśnie dane wysyła, dzięki temu nie czeka na potwierdzenie długo i może nam wysłać następny
pakiet danych."do tego programu sterowniki od modemów pod USB muszą być przerobione.A tu opis programu cFosSped do modemów pod port USB nie trzeba przerabiać sterowników "Traffic Shaping w obydwu kierunkach umożliwia swobodne wykorzystanie łącza nawet podczas wielosesyjnego pobierania/wysyłania w tym samym czasie.
Zaawansowane sterowanie przepływem z możliwością dowolnej konfiguracji priorytetów:
cFosSpeed Traffic Shaping posiada funkcjonalność zasad filtrowania podobną jak standardowy program cFos. Oznacza to że najwyższe priorytetyty otrzymują pakiety kontrolne odpowiedzialne za kontrolę działania łącza. Następnie najwyższe priorytety otrzymują pakiety obsługujące interaktywne aplikacje typu Telnet, SSH, odwołania DNS i inne. Dopiero w następnej kolejności obsługiwana jest reszta przesyłanych danych. Jednak istnieje możliwość dodania dalszych zasad filtrowania i/lub konfiguracji priorytetów w zależności od potrzeb.
"Traffic Shaping" w kierunku pobierania jest jeszcze bardziej dynamiczny, aktywnie zapobiegając spowolnieniu indywidualnych wątków pobierania przez ruch wychodzący."
Yetixxl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: