![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przeglądasz strony używając IE? Strzeż się Ctrl+C!
Używanie kombinacji klawiszy Ctrl+C do kopiowania określonych treści może być wyjątkowo niebezpieczne podczas surfowania w internecie gdy używa się przeglądarki Microsoftu.
Łatwo można się o tym przekonać, wykonując następujące czynności (w IE): 1. Zaznacz dowolny tekst i naciśnij Ctrl+C (można skorzystać także z opcji "Copy/Kopiuj" menu Edycja lub menu kontekstowego). 2. Kliknij na stronę www.friendlycanadian.com by zobaczyć co skopiowałeś/aś W ten sposób zadziwiająco łatwo jest wykraść istotne dane z naszego komputera. Wystarczy do tego jedna linijka kodu napisanego przy użyciu JavaScript i ASP (bądź PHP i CGI). Przedstawia się on tak: var content = clipboardData.getData("Text"); Jak zatem się przed tym uchronić? Oto, co należy zrobić: 1. W Internet Explorerze wejdź w Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zabezpieczenia 2. Wybierz opcję Poziom niestandardowy i odznacz pozycję ***8222;Zezwól na operację wklejania przez skrypt***8221;. jak dla mnie to kpina w żywe oczy. ciekawe, co teraz powiedzą zatwardziali fani IE ![]() ps. w Operze 9 nie ma tego problemu ![]() źródło
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 22.06.2006 o godz. 07:59 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
a gdzie na tej stronie mam zobaczyć ten tekst, który skopiowałem ctrl+c bo jakoś nie widzę.
![]() ![]() a może muszę go tam wkleić ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 22.06.2006 o godz. 08:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
hehe ja tez nic nie widze
![]()
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no wlasnie, a moze mieliscmy linki sponsorowane poogladac
![]()
![]() |
#5 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
eee nie chce mi sie sprawdzac tego teraz pod IE, ale juz to kiedys widzialem i wtedy dzialalo, nie wiem jak teraz. Pozniej zrobie updata
![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
joanna
Data rejestracji: 22.08.2005
![]() |
Cytat:
No chyba, bo ja jakoś też nic nie widzę
![]() |
![]() |
#8 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
joanna
Data rejestracji: 22.08.2005
![]() |
Ja wykona***322;am kilka pr***243;b i nic, zatem IE chyba nie taki straszny a ja moge czu***263; si***281; w miar***281; bezpiecznie
![]()
![]() |
#10 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
wchodzi***322;em kilka razy wczesniej i teraz i nic.
mam w***322;***261;czone automatyczne aktualizacje i jaka***347; tam ***322;ata do ie niedawno si***281; pobra***322;a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jest tylko drobny problem - nawet gdyby dzia***322;a***322;o (u mnie te***380; nie dzia***322;a), to nie pozwala to wykra***347;***263; danych. To tylko je wy***347;wietla na kompie, na kt***243;rym jest skrypt uruchamiany - dane nie s***261; wysy***322;ane poza kompa.
![]() |
#12 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
hmmmm ale co nam do tego
![]() pokazcie mi IE usera, dawno nie widzialem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Cytat:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Kiedy***347; ju***380; by***322;o co***347; podobnego. Linku nie pami***281;tam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nie ma wiec sie czego bac. @Predi - poprzegladaj temat "jak wyglada teraz wasz pulpit?" to i kilku IEuserow znajdziesz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|