Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2006, 00:15   #1
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy torrnet - problem... ???

hej...

mala sprawa...

dziwna sprawa...

uzywam torrenta krotko fakt... i nie znam sie za bardzo na tym...

dopiero poznaje ta piekna siec...

mam Bit Comet'a 0.60 sciagalem sobie filmik 1.38 GB ale sciagnelo mi sie 52 % bodajrze...

po czym zmienilem sobie rozmiar partycji... i sciezka gdzie sciagany byl dany film ulegla zmianie na tyle ze zmienila sie tylko literka... myslalem ze to bedzie tylko... a wyszlo na to ze to AZ...

po zmienia partycji uruchomilem klienta torrenta i dany plik byl dalej w sciaganych ale to ile byl sciagniety uleglo zmianie wlasnie z tych 52% na 0,0% czyli od nowa pczy czym... okazalo sie ze (moj blad) podalem sciezke w sciece... tzn...

bylo

J:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES

po zmianie partycji mialo byc

F:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES

ale moj blad tak wiem ustawilem

F:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES

po czym sie zjarzylem ze taki zrobilem blad...

ale... no wlasnie to nie wszystko...

jak spojrzalem na statyski to do sciagniecia nie mialem 100 % tylko te 48% czyli jakies 685 mb bodajrze...

caly czas pisz mi ze mam niby nic ale do sciagniecia niby tylko tyle... i co teraz z tym fante zrobic... jak to przywrocic...

pisze ze kazdego pliku mam po 0 %...

700 mb straty to nic... w zasadzei tak... ale chcialbym to na przyszlosc jakos uniknac...

czy ktos z Was kiedys robil takie "myki" ??

osiol owszem i to banal... ale torrent mi sie nie udal...

wielka prosba o pomoc i z gory dzieki...

EDIT:

zapomnialem dodac ze probowalem podmieniac pliki scniagniete na puste ktore sie zrobily z tych co juz sciagnalem na wylaczonym programie co nic nie pomoglo...

ale staty sie nie zmienily i dalej pisze ze potrzebuje sciagnac tylko te 48%...

ale tez wlasnie nadal pisze ze mam 0,0% sciagnietego...
pozdro

Ostatnio zmieniany przez Zelea : 10.01.2006 o godz. 00:19
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2006, 00:28   #2
Qbi@k
Guru

Data rejestracji: 14.10.2005
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak mi sie cos takiego zdarza to sciagam tego samego torrenta jeszcze raz i wskazuje na sciazke zapisu plik ktory juz czesciowo sciagnelem.

Wtedy bywa roznie bo jak sciagnelem np. 60% to moze mi pokazac ze mam np. 40% wtedy trzeba "odswiezac" torrenta do skutku
Stary 10.01.2006, 00:53   #3
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Usuń torrenta, dla pewności przenieś ściągany plik w inne miejsce (najlepiej na inną partycję) po czym zassij torrenta znowu i wskaż mu nową lokalizację pliku.
Napisz czy pomogło.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 11:08   #4
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
na przyszlosc bedziesz wiedzial, zeby nie bawic sie partycjami podczas sciagania
w BitComecie jest opcja, ktora rezerwuje przed rozpoczeciem sciagania obszar na dysku, podejrzewam, ze masz to wlaczone i dlatego tak sie stalo

informacje o sciaganych torrentach zapisywane sa w ustawieniach programu, a nie w folderze, gdzie zapisywane sa torrenty

jezeli bedziesz chcial kiedys jeszcze bawic sie z partycjami, zrob najpierw kopie ustawien torrentow, znajduja sie w folderze 'Downloads' w tam gdzie instalowales BitComet'a
najlepiej zrob backeup calego folderu BitComet

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.06.2006, 09:43   #5
aeiouy
Berserk

Data rejestracji: 02.11.2003
aeiouy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam

Chciałbym założyć prywatny torrent i mam pytanko... Jak myślicie gdzie mogę taki założyć P.S. http://www.grischke.net/ nie działa, a jak będzie działać to i tak pewnie jeszcze nie będę mieć uprawnień, a muszę wystawić tego torrenta przed 12 (dzisiaj).

Jaki programik używacie do tworzenia torrentów?

Czy ktoś chce ściągnąć szybko (ustawie 800KB/s wysył) Swordfish w jakośći HD lub 2fast2real for hollywood?
Stary 19.06.2006, 10:15   #6
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez aeiouy
Czy ktoś chce ściągnąć szybko (ustawie 800KB/s wysył) Swordfish w jakośći HD lub 2fast2real for hollywood?
Ile zajmuje ten Swordfish i jaka to jest jakosc?
720p/i czy 1080p/i?

Z checia bym zassal 720p i tak do 15GB..
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.06.2006, 10:16   #7
piotrs00
Bywalec

Data rejestracji: 24.07.2002
piotrs00 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Usuń torrenta, dla pewności przenieś ściągany plik w inne miejsce (najlepiej na inną partycję) po czym zassij torrenta znowu i wskaż mu nową lokalizację pliku.
Napisz czy pomogło.

A nie lepiej zrobić tak:
Zapuścić od nowa ściąganie w nowej lokalizacji
Zatrzymać tak z 10 sekund po uruchomieniu (żeby się ewentualnie zrobiły puste pliki bc!
Podgrać to co się do tej pory ściągnęło
Dać "Manual Hash check" i ściągać dalej?

--
Pozdrawiam
Piotrek
piotrs00 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.06.2006, 10:43   #8
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez aeiouy
Witam

Chciałbym założyć prywatny torrent i mam pytanko... Jak myślicie gdzie mogę taki założyć P.S. http://www.grischke.net/ nie działa, a jak będzie działać to i tak pewnie jeszcze nie będę mieć uprawnień, a muszę wystawić tego torrenta przed 12 (dzisiaj).

Jaki programik używacie do tworzenia torrentów?

Przeciez nie potrzebujesz do tego prywatnego trackera...
Robisz torrenta, uzywasz publicznego trackera, a plik torrent dajesz tylko wybranym, ktorym bedzie wolno sciagnac
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.06.2006, 11:31   #9
aeiouy
Berserk

Cytat:
Napisany przez Smartek
Ile zajmuje ten Swordfish i jaka to jest jakosc?
720p/i czy 1080p/i?

Z checia bym zassal 720p i tak do 15GB..
pozdro
Swordfish zajmuje 8,15GB i podobno jest w jakości 1080p, ale niktórzy mówią, że 1080i... Nie wiem komu wierzyc... Ten co wystawiał torrenta napisał 1080p. Jestem naiwny i jemu uwierze

2fast2real jest genialnym filmikiem o streetraceingu i już go wstawiłem. Oktawian już skończył ściągać wyciągał max prędkość (2Mbit/s więc powinno Wam również ściągać maxem. Postaram się zostawić na 3 doby z uploadem 800KB/s

@pablocoo

Dzięki, ale skorzystałem z konata Oktawiana i wstawiłem na "Gruszce"

EDIT:
Już obydwa filmy czekają na Was. "Gruszka" widzi je jako martwe... , ale nie są poprostu jestem za natem Czyli, żeby mieć szybką prędkość musicie mieć zew IP!! i odblokowany port.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 19.06.2006 o godz. 12:23
aeiouy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.06.2006, 13:24   #10
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Te***380; jestem za NATem, a jestem "connectable".

Poczytaj sobie http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm
Stary 19.06.2006, 14:14   #11
aeiouy
Berserk

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Też jestem za NATem, a jestem "connectable".

Poczytaj sobie http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm
Ja nie mam możliwości zrobienia chyba niczego z tym, że mam zablokowane porty.

Sieć na uczelni jest niesamowicie zabezpieczona. Większość portów jest zablokowana, nawet nie chce połączyć się jako lowid. Zablokowany jest ruch. wyczaiłem, że port 6 jest nieużywany, ale mogę na nim ściągać. Tutaj nie ma routera tylko przez 4 serwery przechodzi IP. IP jest zewnętrzne i stałe, ale niestety zablokowane tak, że nie ma możliwości nic z tym zrobić. Podobno jest jeszcze tunelowanie jakieś, ale tym się jeszcze nie bawiłem wszystkie porty powyżej 1000 są zablokowane i nic nie idze na nich robić.

P.s. w domu mam neo i wszystko oczywiście jest ok Tylko, że na neo mam wysył 16 KB/s a tutaj 1MB/s jeżeli nie ściągam
Stary 19.06.2006, 14:16   #12
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Fakt, to zmienia posta***263; rzeczy...
Stary 19.06.2006, 15:09   #13
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez aeiouy
Swordfish zajmuje 8,15GB i podobno jest w jakości 1080p, ale niktórzy mówią, że 1080i... Nie wiem komu wierzyc... Ten co wystawiał torrenta napisał 1080p. Jestem naiwny i jemu uwierze
A.. szkoda..
u mnie 1080'tki sie przycinaja..
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.06.2006, 15:30   #14
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sk***261;d wzi***261;***263; "Swordfish" w takiej jako***347;ci?? Je***380;eli kto***347; m***243;g***322;by da***263; link albo co***347; na PM b***281;d***281; bardzo wdzi***281;czny Ch***281;tnie obejrza***322;bym film HD tym bardziej ***380;e sprz***281;t mi na to pozwala a do tej pory widzia***322;em tylko trailery HD (ze strony Microsoftu)

Pozdrawiam
Stary 19.06.2006, 17:03   #15
aeiouy
Berserk

Cytat:
Napisany przez Smartek
A.. szkoda..
u mnie 1080'tki sie przycinaja..
U mnie też się przycinają, ale to jest wyjątkowa 1080... zużywa tyle procka co normalny xvid nie wiem co jest nie tak, ale nie narzekam

O jakim procku tutaj mówimy? mogę sprawdzić czy działą na athlon 1533 (1800+) czy masz podobny procesor?

@RESZTA
Niestety dzisiaj nie mogłem seedować Swordfish, bo jak chciałem przegrać z laptopa plik kopiował by się 200 minut na stacjonarny.

zostawiłem na stacjonarnym 2fast2real genialny streetraceing. Wyścigi na 1/4 mili samochodami jakich ja nigdy wsześniej nie widziałem. motor -> samochód (samochód wygrał). palenie gumy, katowanie samochodów, itd. Oktawian już ściągnął. Zapytajcie się go czy podoba się jemu ten filmik...

Jak narazie działa tylko 1 torrent ten 2fast2real i znajdzuje się na http://www.grischke.net/ nie ma ograniczenia więc wysył powinien być około 1MB/s (1024KB/s)

Pytanie do kogoś kto zna regulamin

Czy mogę wstawić tutaj listę swoich plików, żeby ludzie ewentualnie zgłaszali zapotrzebowanie na jakieś pliki?

PS. listę swoich albumów z muzyką już wstawiłem tu http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...t?d=1150451376

Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 19.06.2006 o godz. 17:10
aeiouy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: