Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   torrnet - problem... ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/torrnet-problem-60877/)

Zelea 09.01.2006 23:15

torrnet - problem... ???

hej...

mala sprawa...

dziwna sprawa...

uzywam torrenta krotko fakt... i nie znam sie za bardzo na tym...

dopiero poznaje ta piekna siec...

mam Bit Comet'a 0.60 sciagalem sobie filmik 1.38 GB ale sciagnelo mi sie 52 % bodajrze...

po czym zmienilem sobie rozmiar partycji... i sciezka gdzie sciagany byl dany film ulegla zmianie na tyle ze zmienila sie tylko literka... myslalem ze to bedzie tylko... a wyszlo na to ze to AZ...

po zmienia partycji uruchomilem klienta torrenta i dany plik byl dalej w sciaganych ale to ile byl sciagniety uleglo zmianie wlasnie z tych 52% na 0,0% czyli od nowa pczy czym... okazalo sie ze (moj blad) podalem sciezke w sciece... tzn...

bylo

J:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES

po zmianie partycji mialo byc

F:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES

ale moj blad tak wiem ustawilem

F:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES

po czym sie zjarzylem ze taki zrobilem blad...

ale... no wlasnie to nie wszystko...

jak spojrzalem na statyski to do sciagniecia nie mialem 100 % tylko te 48% czyli jakies 685 mb bodajrze...

caly czas pisz mi ze mam niby nic ale do sciagniecia niby tylko tyle... i co teraz z tym fante zrobic... jak to przywrocic...

pisze ze kazdego pliku mam po 0 %...

700 mb straty to nic... w zasadzei tak... ale chcialbym to na przyszlosc jakos uniknac...

czy ktos z Was kiedys robil takie "myki" ??

osiol owszem i to banal... ale torrent mi sie nie udal... :|

wielka prosba o pomoc i z gory dzieki...

EDIT:

zapomnialem dodac ze probowalem podmieniac pliki scniagniete na puste ktore sie zrobily z tych co juz sciagnalem na wylaczonym programie co nic nie pomoglo...

ale staty sie nie zmienily i dalej pisze ze potrzebuje sciagnac tylko te 48%...

ale tez wlasnie nadal pisze ze mam 0,0% sciagnietego... :(

Qbi@k 09.01.2006 23:28

Jak mi sie cos takiego zdarza to sciagam tego samego torrenta jeszcze raz i wskazuje na sciazke zapisu plik ktory juz czesciowo sciagnelem.

Wtedy bywa roznie bo jak sciagnelem np. 60% to moze mi pokazac ze mam np. 40% wtedy trzeba "odswiezac" torrenta do skutku :)

joujoujou 09.01.2006 23:53

Usuń torrenta, dla pewności przenieś ściągany plik w inne miejsce (najlepiej na inną partycję) po czym zassij torrenta znowu i wskaż mu nową lokalizację pliku.
Napisz czy pomogło. :)

NeoFighter 10.01.2006 10:08

na przyszlosc bedziesz wiedzial, zeby nie bawic sie partycjami podczas sciagania ;)
w BitComecie jest opcja, ktora rezerwuje przed rozpoczeciem sciagania obszar na dysku, podejrzewam, ze masz to wlaczone i dlatego tak sie stalo

informacje o sciaganych torrentach zapisywane sa w ustawieniach programu, a nie w folderze, gdzie zapisywane sa torrenty

jezeli bedziesz chcial kiedys jeszcze bawic sie z partycjami, zrob najpierw kopie ustawien torrentow, znajduja sie w folderze 'Downloads' w tam gdzie instalowales BitComet'a
najlepiej zrob backeup calego folderu BitComet

aeiouy 19.06.2006 09:43

Witam

Chciałbym założyć prywatny torrent i mam pytanko... Jak myślicie gdzie mogę taki założyć P.S. http://www.grischke.net/ nie działa, a jak będzie działać to i tak pewnie jeszcze nie będę mieć uprawnień, a muszę wystawić tego torrenta przed 12 (dzisiaj).

Jaki programik używacie do tworzenia torrentów?

Czy ktoś chce ściągnąć szybko (ustawie 800KB/s wysył) Swordfish w jakośći HD lub 2fast2real for hollywood?

Smartek 19.06.2006 10:15

Cytat:

Napisany przez aeiouy
Czy ktoś chce ściągnąć szybko (ustawie 800KB/s wysył) Swordfish w jakośći HD lub 2fast2real for hollywood?

Ile zajmuje ten Swordfish i jaka to jest jakosc?
720p/i czy 1080p/i?

Z checia bym zassal 720p i tak do 15GB..
pozdro

piotrs00 19.06.2006 10:16

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Usuń torrenta, dla pewności przenieś ściągany plik w inne miejsce (najlepiej na inną partycję) po czym zassij torrenta znowu i wskaż mu nową lokalizację pliku.
Napisz czy pomogło. :)

A nie lepiej zrobić tak:
Zapuścić od nowa ściąganie w nowej lokalizacji
Zatrzymać tak z 10 sekund po uruchomieniu (żeby się ewentualnie zrobiły puste pliki bc!
Podgrać to co się do tej pory ściągnęło
Dać "Manual Hash check" i ściągać dalej?

--
Pozdrawiam
Piotrek

pablocoo 19.06.2006 10:43

Cytat:

Napisany przez aeiouy
Witam

Chciałbym założyć prywatny torrent i mam pytanko... Jak myślicie gdzie mogę taki założyć P.S. http://www.grischke.net/ nie działa, a jak będzie działać to i tak pewnie jeszcze nie będę mieć uprawnień, a muszę wystawić tego torrenta przed 12 (dzisiaj).

Jaki programik używacie do tworzenia torrentów?

Przeciez nie potrzebujesz do tego prywatnego trackera...
Robisz torrenta, uzywasz publicznego trackera, a plik torrent dajesz tylko wybranym, ktorym bedzie wolno sciagnac :)

aeiouy 19.06.2006 11:31

Cytat:

Napisany przez Smartek
Ile zajmuje ten Swordfish i jaka to jest jakosc?
720p/i czy 1080p/i?

Z checia bym zassal 720p i tak do 15GB..
pozdro

Swordfish zajmuje 8,15GB i podobno jest w jakości 1080p, ale niktórzy mówią, że 1080i... Nie wiem komu wierzyc... Ten co wystawiał torrenta napisał 1080p. Jestem naiwny i jemu uwierze:)

2fast2real jest genialnym filmikiem o streetraceingu i już go wstawiłem. Oktawian już skończył ściągać wyciągał max prędkość (2Mbit/s więc powinno Wam również ściągać maxem. Postaram się zostawić na 3 doby z uploadem 800KB/s

@pablocoo

Dzięki, ale skorzystałem z konata Oktawiana i wstawiłem na "Gruszce":)

EDIT:
Już obydwa filmy czekają na Was. "Gruszka" widzi je jako martwe... , ale nie są poprostu jestem za natem:( Czyli, żeby mieć szybką prędkość musicie mieć zew IP!! i odblokowany port.

Pozdrawiam

joujoujou 19.06.2006 13:24

Te***380; jestem za NATem, a jestem "connectable". :tak!:

Poczytaj sobie http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm
:czytaj:

aeiouy 19.06.2006 14:14

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Też jestem za NATem, a jestem "connectable". :tak!:

Poczytaj sobie http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm
:czytaj:

Ja nie mam możliwości zrobienia chyba niczego z tym, że mam zablokowane porty.

Sieć na uczelni jest niesamowicie zabezpieczona. Większość portów jest zablokowana, nawet nie chce połączyć się jako lowid. Zablokowany jest ruch. wyczaiłem, że port 6 jest nieużywany, ale mogę na nim ściągać. Tutaj nie ma routera tylko przez 4 serwery przechodzi IP. IP jest zewnętrzne i stałe, ale niestety zablokowane tak, że nie ma możliwości nic z tym zrobić. Podobno jest jeszcze tunelowanie jakieś, ale tym się jeszcze nie bawiłem wszystkie porty powyżej 1000 są zablokowane i nic nie idze na nich robić.

P.s. w domu mam neo i wszystko oczywiście jest ok:) Tylko, że na neo mam wysył 16 KB/s a tutaj 1MB/s jeżeli nie ściągam:D

joujoujou 19.06.2006 14:16

Fakt, to zmienia posta***263; rzeczy... :(

Smartek 19.06.2006 15:09

Cytat:

Napisany przez aeiouy
Swordfish zajmuje 8,15GB i podobno jest w jakości 1080p, ale niktórzy mówią, że 1080i... Nie wiem komu wierzyc... Ten co wystawiał torrenta napisał 1080p. Jestem naiwny i jemu uwierze:)

A.. szkoda..
u mnie 1080'tki sie przycinaja..

Gadzina18 19.06.2006 15:30

Sk***261;d wzi***261;***263; "Swordfish" w takiej jako***347;ci?? Je***380;eli kto***347; m***243;g***322;by da***263; link albo co***347; na PM b***281;d***281; bardzo wdzi***281;czny:) Ch***281;tnie obejrza***322;bym film HD tym bardziej ***380;e sprz***281;t mi na to pozwala a do tej pory widzia***322;em tylko trailery HD (ze strony Microsoftu)

Pozdrawiam

aeiouy 19.06.2006 17:03

Cytat:

Napisany przez Smartek
A.. szkoda..
u mnie 1080'tki sie przycinaja..

U mnie też się przycinają, ale to jest wyjątkowa 1080... zużywa tyle procka co normalny xvid nie wiem co jest nie tak, ale nie narzekam:)

O jakim procku tutaj mówimy? mogę sprawdzić czy działą na athlon 1533 (1800+) czy masz podobny procesor?

@RESZTA
Niestety dzisiaj nie mogłem seedować Swordfish, bo jak chciałem przegrać z laptopa plik kopiował by się 200 minut na stacjonarny.

zostawiłem na stacjonarnym 2fast2real genialny streetraceing. Wyścigi na 1/4 mili samochodami jakich ja nigdy wsześniej nie widziałem. motor -> samochód (samochód wygrał). palenie gumy, katowanie samochodów, itd. Oktawian już ściągnął. Zapytajcie się go czy podoba się jemu ten filmik...

Jak narazie działa tylko 1 torrent ten 2fast2real i znajdzuje się na http://www.grischke.net/ nie ma ograniczenia więc wysył powinien być około 1MB/s (1024KB/s)

Pytanie do kogoś kto zna regulamin:)

Czy mogę wstawić tutaj listę swoich plików, żeby ludzie ewentualnie zgłaszali zapotrzebowanie na jakieś pliki?

PS. listę swoich albumów z muzyką już wstawiłem tu http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...t?d=1150451376

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:14.