Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [TP] Neostrada - nowa opcja już od czerwca... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tp-neostrada-nowa-opcja-juz-od-czerwca-35350/)

andrzejj9 24.06.2004 21:51

Cytat:

Napisany przez mr_spock
du meter mam zainstalowany... ale nie zdarze zmierzyc calego miesiaca, bo musze jak najszybciej przejsc na neo :)
konczy mi sie umowa z moja firma i podniasa mi cene... powiedzialem im ze maja sie ugryzc w d... bo nie zaplace i rezygnuje... a oni mnie zaczeli straszyc firma windykacyjna :) bo wg umowy musze zaplacic
po 80zl chyba nie bede przysylali jakis koxow, co? :)

Wszystko zależy od umowy... ale ogólnie to każdy dla zasady straszy, więc specjalnie bym się nie przejmował.

A tak przy okazji - znacie jakiś ciekawszy serwis, gdzie można pościągać darmowe programy? Ściągnąłbym sobie na przykład tego DuMetera, ale nie znam jakiejś strony, gdzie od ręki znalazłbym najnowszą wersję.

Pawel_k 24.06.2004 22:21

progsow najlepiej szukac na stronach producentow a info nt porogramow czerpac z jakis krajowych ew zagranicznych serwisow www :)

mr_spock 24.06.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A tak przy okazji - znacie jakiś ciekawszy serwis, gdzie można pościągać darmowe programy?

To nie wiesz, ze jak dobrze w necie poszukasz, to wszystkie programy sa darmowe? :)

Du metera wysle Ci na maila;)

andrzejj9 24.06.2004 22:42

Cytat:

Napisany przez mr_spock
To nie wiesz, ze jak dobrze w necie poszukasz, to wszystkie programy sa darmowe? :)

Du metera wysle Ci na maila;)

No już dostałem, dzięki :)

A, że wszystkie programy można znaleźć to wiem, ale też sporo jest darmowych, więc czemu najpierw ich nie testować. Zwłaszcza, że jak się dobrze przyjrzy, to się okazuje, że naprawdę dobrze spełniają one swoje zadanie.

piotrek123 01.07.2004 09:43

No i co, nowy miesiąc a u mnie dalej magiczna prędkość 4KB:ysz:, czy ktoś także ma 4KB???

andrzejj9 01.07.2004 09:55

Cytat:

Napisany przez piotrek123
No i co, nowy miesiąc a u mnie dalej magiczna prędkość 4KB:ysz:, czy ktoś także ma 4KB???

No a co Ty myślałeś, że nowy miesiąc i tepsa automatycznie zwiększy Ci transfer? Tak, jak jest napisane w umowie? Nie no, żartujesz chyba ;)

A serio, to nie zdziw się, jeśli będziesz musiał do nich dzwonić, oni wymyślą jakąś ciekawą historyjkę, jak to jakiś wirus na Twoim komputerze blokuje Twoje łącze, które już dawno jest przyspieszony itp. itd. a potem nagle wszystko zacznie dobrze działać... Standard, nie ma się czym przejmować :)

Możesz spróbować jeszcze jedno. Jeśli używasz routera to wyłącz go z sieci i zrestartuj. Może pomóc.

A ja w poprzednim miesiącu w ogóle limitu nie przekroczyłem. Najpierw oszczędzałem jak mogłem, obserwując licznik na stronie tepsy, potem, kiedy ten zniknął bezpowrotnie, to już na czuja, ale dalej oszczędzając i dopiero wczoraj, zacząłem ciągnąć, aż się kurzyło, ale już nie przekroczyłem (chyba) limitu. I dobrze, przynajmniej nie będę się z nimi użerał, żeby mi go zdjęli. :)

piotrek123 01.07.2004 10:17

Hehe:), no tak po telekomunie można się wszystkiego spodziewać((. Nie mam routera, komputer już restartowałem i nic. Na stronie neostrada info pare osób też ma 4KB:smutny:, poczekam do jutra, może oni mają tak ustawione serwery(czy co tam) że odnawiają limit co 31 dni hihi:D, a czerwiec ma 30 dni.W ostatnim miesiącu zresetowali mi 1 czerwca o godz. 2 w nocy.
Licznika też nie uświadczysz na ich stronie.:bicz:
update2: No już jest dobrze, włączyli, znowu zapierd... 40KB.:)

Pawel_k 01.07.2004 10:54

wogole parodia zeby na laczu 320kb/s byl taki sam limit jak na 128kb/s skoro na szybszym laczu zawsze wiecej sie sciagnie :blee:

piotrek123 01.07.2004 17:54

No sławny licznik się pojawił, ale jego wskazania to: Ilość pobranych danych do dn. 01.07.2004: 5,64 MB:uklon::poddaje:. Mam nadzieje że go zresetują.

andrzejj9 01.07.2004 23:12

Cytat:

No sławny licznik się pojawił, ale jego wskazania to: Ilość pobranych danych do dn. 01.07.2004: 5,64 MB:uklon::poddaje:. Mam nadzieje że go zresetują.

czekaj, jeśli wskazuje tylko 5 MB, to co mają resetować?

andrzejj9 01.07.2004 23:30

Cytat:

Kurde, gdzie Ty masz ten licznik, bo u mnie nic nie ma ???

T@dek 02.07.2004 08:39

Cytat:

No sławny licznik się pojawił, ale jego wskazania to: Ilość pobranych danych do dn. 01.07.2004...

Właśnie gdzie jest ten licznik (w którym miejscu) bo ja jakoś nie widzę :?:

Pawel_k 02.07.2004 08:51

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez T@dek
Właśnie gdzie jest ten licznik (w którym miejscu) bo ja jakoś nie widzę :?:

bo on tylko czasami sie pojawia ;)

piotrek123 02.07.2004 09:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
czekaj, jeśli wskazuje tylko 5 MB, to co mają resetować?

Andrzej, zgadza się popiep....ło mi się;). Myślałem że to 5 GB:D.
A co do licznika to jednak "pojawiam się i znikam"||

andrzejj9 02.07.2004 11:50

Cytat:

Andrzej, zgadza się popiep....ło mi się;). Myślałem że to 5 GB:D.
A co do licznika to jednak "pojawiam się i znikam"||

tylko, że częściej znikam...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18.