![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
[TPSA] Wymównienie umowy
W regulaminie neostrady jest napisane ze po 30 dniach nieaktywnej usługi można wymówić umowe. Czy może mi ktos napisać wzór na wypowiedzenie umowy tej wspaniałej firmie ?? Bo niewiem jak to napisac...:/
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() Jezeli wina lezy po ich stronie to jak wypowiem umowe to nie obciąza mnie tymi dodatkowymi kosztami, tak ?
![]() |
![]() |
#4 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
Jeśli nie naprawili w ciągu 30 dni to Idź do Telepunktu i zgodnie z warunkami umowy wypowiedz ją. http://www.neostrada.pl/doc/regulamin.pdf Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
taaak..... no chyba, że koleś poda Ci numer kodu paskowego z zapałek a słyszalne klikanie będzie wynikiem pisania do laski ze stanowiska obok.
teoretycznie wszystko można nawet załatwić przez net (neo nie działa ale chyba z innego miejsca da się wejść do pannelu mając ID i PIN) ale ja polecam udanie się osobiste do telepunktu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
TPSA ssie. Przyslali mi wczoraj ze od 1 marca place wiecej za NEO, z powodu VAT (czyli od dwoch tygodni wstecz), chociaz wedlug regulaminu ktory sam napisali powinni mnie o tym poinformac z 30 dniowym wyprzedzeniem, czyli przed 1 lutym !!!
A wieksza oplata za net nie byla wcale tak oczywista bo czesc podmiotow obnizyla cene netto i brutto zostala ta sama. Tak tez myslalem ze bedzie z TPSA jak nie przyszlo pismo do 1 lutego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zostanę już więc pewnie przy umowie do maja, kiedy kończy mi się 1 rok użytkowania, a potem zastanowię się, co dalej. Tylko cholera u mnie nie ma żadnej alternatywy.... Zobaczę jeszcze Hello, może w międzyczasie się pojawiło, ale wątpię, bo ta dzielnica Wrocławia, mimo, że z 3km od centru, nie jest jakoś lubiana przez konkurencyjnych operatorów...
![]() |
![]() |
#9 | |||
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
Cytat:
jeśli chcecie mimo cyrografu (umowa na rok) zrezygnować bez kary za każdy miesiąc korzystania z neo, zróbcie tak: telepunkt -> umowa o przejście na wyższą prędkość -> rezygnacja z neozdrady. zapłacicie karę tylko za 1 m-c + 1 pln abonamentu i po problemie ![]() a tutaj ciekawy artykuł wraz z podstawą prawną, gdzie jasno wynika, że zmiana vat jest zmianą warunków umowy: link ps. zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym (Dz.U. 171/2004 poz. 1800) oraz Ustawą o cenach (Dz. U. Nr 97/2001, poz. 1050) zmiana stawki VAT na połączenia z internetem jest zmianą cen. Skutkuje to obowiązkiem pisemnego zawiadomienia abonenta o tej zmianie conajmniej z miesięcznym wyprzedzeniem. TPSA uparcie ignoruje to prawo. Jeżeli więc: - jesteś abonentem TPSA korzystającym z usług internetowych objętych zmianą stawki, - otrzymałeś(-aś) fakturę za usługi telekomunikacyjne z opłatami za internet w stawce VAT 22% - nie otrzymałeś (-aś) stosownego zawiadomienia miesiąc wcześniej faktura taka jest niezgodna z prawem i należy złożyć reklamację. Można to zrobić przy pomocy załączonego wzoru: Pobierz wzór reklamacji w formacie RTF
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 26.03.2005 o godz. 07:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Angel
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
nie ma szans. jeszcze za mało konkurencji. ja mam do wyboru tepse lub tepse lub jakąś marną radiówkę która nie ma zasięgu ale jakby tak pare osób chciało to oni może, ale nie wiadomo, to zależy....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja sie dzisiaj dowiedzialem ze moj blok jest w planach Internet Aster
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
mój siostrzeniec korzysta z ASTER 128 (siostra czasami też, ale chyba tylko jak on śpi) i parę razy sprawdzaliśmy szybkość: rekord to ponad 700Kb/s (i to nie jakaś szpila tylko cały czas) a średnio ponad 200. nie wiem jak to jest ale widocznie jak sieć nie jest przeciążona to nie żałują ludziom.
![]() małolat mówił, że kiedyś było prawie 1000 ale tego nie widziałem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|