Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [TPSA] Wymównienie umowy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tpsa-wymownienie-umowy-49836/)

wolfen3 17.03.2005 08:37

[TPSA] Wymównienie umowy

W regulaminie neostrady jest napisane ze po 30 dniach nieaktywnej usługi można wymówić umowe. Czy może mi ktos napisać wzór na wypowiedzenie umowy tej wspaniałej firmie ?? Bo niewiem jak to napisac...:/

ed hunter 17.03.2005 08:53

tu jest umowa.

http://www.neostrada.pl/doc/neo_formularz_umowa.pdf

memorando 17.03.2005 09:34

Cytat:

Napisany przez wolfen3
W regulaminie neostrady jest napisane ze po 30 dniach nieaktywnej usługi można wymówić umowe. Czy może mi ktos napisać wzór na wypowiedzenie umowy tej wspaniałej firmie ?? Bo niewiem jak to napisac...:/

9393 wypowidasz zastrzegając wina operatora ponieważ nie wywiażał się z regulaminu neostrada i usluga nie dzialala ponad 30 dni aha zastrzeż że ze skutkiem natychmiastowym i poproś o u numer zgloszaenia i po klopocie:)

ed hunter 17.03.2005 10:31

taaak..... no chyba, że koleś poda Ci numer kodu paskowego z zapałek a słyszalne klikanie będzie wynikiem pisania do laski ze stanowiska obok.

teoretycznie wszystko można nawet załatwić przez net (neo nie działa ale chyba z innego miejsca da się wejść do pannelu mając ID i PIN) ale ja polecam udanie się osobiste do telepunktu.

pawelblu 17.03.2005 11:15

TPSA ssie. Przyslali mi wczoraj ze od 1 marca place wiecej za NEO, z powodu VAT (czyli od dwoch tygodni wstecz), chociaz wedlug regulaminu ktory sam napisali powinni mnie o tym poinformac z 30 dniowym wyprzedzeniem, czyli przed 1 lutym !!!

A wieksza oplata za net nie byla wcale tak oczywista bo czesc podmiotow obnizyla cene netto i brutto zostala ta sama. Tak tez myslalem ze bedzie z TPSA jak nie przyszlo pismo do 1 lutego.

ed hunter 17.03.2005 11:53

nie ma szans. jeszcze za mało konkurencji. ja mam do wyboru tepse lub tepse lub jakąś marną radiówkę która nie ma zasięgu ale jakby tak pare osób chciało to oni może, ale nie wiadomo, to zależy....

pawelblu 17.03.2005 12:07

Ja sie dzisiaj dowiedzialem ze moj blok jest w planach Internet Aster :)

ed hunter 17.03.2005 12:16

mój siostrzeniec korzysta z ASTER 128 (siostra czasami też, ale chyba tylko jak on śpi) i parę razy sprawdzaliśmy szybkość: rekord to ponad 700Kb/s (i to nie jakaś szpila tylko cały czas) a średnio ponad 200. nie wiem jak to jest ale widocznie jak sieć nie jest przeciążona to nie żałują ludziom. :)

małolat mówił, że kiedyś było prawie 1000 ale tego nie widziałem :)

wolfen3 19.03.2005 11:11

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Czyli biere tą umowe wypełniam sobie :) a potem po 30 dniach ide do telepunktu i wykladam kawe na lawe tak ? Czyli ten swistek + neo

Jezeli wina lezy po ich stronie to jak wypowiem umowe to nie obciąza mnie tymi dodatkowymi kosztami, tak ?

ed hunter 19.03.2005 12:38

Cytat:

Napisany przez wolfen3
Czyli biere tą umowe wypełniam sobie :) a potem po 30 dniach ide do telepunktu i wykladam kawe na lawe tak ? Czyli ten swistek + neo

Jezeli wina lezy po ich stronie to jak wypowiem umowe to nie obciąza mnie tymi dodatkowymi kosztami, tak ?

Czy Masz jakiekolwiek potwierdzenie, że zgłaszałeś awarię? (nr. zgłoszenia, data, godzina, nazwisko kolesia, który przyjął - nie żartuję)

Jeśli nie naprawili w ciągu 30 dni to Idź do Telepunktu i zgodnie z warunkami umowy wypowiedz ją.

http://www.neostrada.pl/doc/regulamin.pdf

andrzejj9 19.03.2005 13:01

Cytat:

Napisany przez pawelblu
TPSA ssie. Przyslali mi wczoraj ze od 1 marca place wiecej za NEO, z powodu VAT (czyli od dwoch tygodni wstecz), chociaz wedlug regulaminu ktory sam napisali powinni mnie o tym poinformac z 30 dniowym wyprzedzeniem, czyli przed 1 lutym !!!

A wieksza oplata za net nie byla wcale tak oczywista bo czesc podmiotow obnizyla cene netto i brutto zostala ta sama. Tak tez myslalem ze bedzie z TPSA jak nie przyszlo pismo do 1 lutego.

No dokładnie, ja też dostałem... Sam nie wiem, co z tym zrobić. Z tego, co było mówione, między innymi tutaj na forum, spodziewałem się, że Tepsa jednak weźmie tę podwyżkę na siebie. Jak jednak widać, niewiele się w tej firmie jeśli chodzi o politykę cenową zmienia.

Zostanę już więc pewnie przy umowie do maja, kiedy kończy mi się 1 rok użytkowania, a potem zastanowię się, co dalej. Tylko cholera u mnie nie ma żadnej alternatywy.... Zobaczę jeszcze Hello, może w międzyczasie się pojawiło, ale wątpię, bo ta dzielnica Wrocławia, mimo, że z 3km od centru, nie jest jakoś lubiana przez konkurencyjnych operatorów...

woitas 19.03.2005 15:23

najlepsze są reklamy, w których leci nawijka, że vat można sobie odliczyć od podatku.
tyle, że przez zakichany rok muszę wybulić 450 zeta (us zwraca mi zawsze nadpłacony podatek w marcu), żeby dostać zwrot.

żabojady u siebie mają manko na kilka miliardów ***8364; i gdzieś tą kasę trzeba znaleźć.
u siebie tego nie zrobią, to doją z nas ile wlezie :|

andrzejj9 19.03.2005 15:57

Cytat:

Napisany przez woitas
u siebie tego nie zrobią, to doją z nas ile wlezie :|

Taaa, bo my zapłacimy...

kiewas 19.03.2005 20:13

TPSA się coraz bardziej pogrąża, nic dziwnego że ludzie szukają jak najszybszego sposobu wypowiedzenia umowy i uciekają do normalbych operatorów...

ed hunter 19.03.2005 20:45

normalbych hym kiewas; czy to specialnie; czy to może jakaś zagadka??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19.