![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Trochę mi wstyd ...
Witam
Mam takie małe pytanie, otóż w moim kompie siedzi BIOS ami (niestety) a ja jestem trochę "haker" i nie wiem co zrobić, więc trochę mi wstyd ... Otóż po odpaleniu kompa pojawia się tabelka w której jest ładnie napisane co za procek, jakie napędy, przerwania, etc ... A ja nie chcę tej tabelki, chcę normalny czarny ekran na którym pisze co to za BIOS, testuje RAM z logo ami w lewym rogu a energy star w prawym ... Pomózcie - wiem że takowy ekranik w mojej płycie istnieje - sam widziałem w instrukcji ... Pozdrawiam, M-cin PS>Płyta to Gigabyte VTXH+ |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
to co chcesz jest przed tabelka, ale moze tak szybko leciec, ze nie zauwazasz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Dokładnie tak jak powiedział kolega ten ekran się pojawia tylko nawet nie wiesz kiedy . Chyba że tak jush jest / na Awardzie zawsze jest najpierw to co Ty chcesz / więc możliwe że tego wogóle nie ma !! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
thorgal to ciota
![]() |
cze
hmm, na pewno nie odbywa się to tak szybko żebym tego nie zauważył (tym bardziej że w instrukcji jest wyraźne zdjęcie) - coś muszę chyba kliknąć (np w BIOSie), jeno brak mi konceptu ... (trzymanie palucha na "pause nic nie daje) jeśli jakieś pomysły się pojawią to będę wdzięczny ... pozdrawiam, M-cin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Jeśli dostaniesz sie jush do głównego menu BIOSU to musisz znaleść opcje dotyczącą pamięci / zainstalowanej na płycie / Włazisz tam i ustawiasz aby bios sprawdzał pamięć ram / warto też właczyć sprawdzanie napięć wtedy będzie tez tabelka z max, min i aktualnymi napięciami / Spróbój tak: Zobacz w instrukcji jak uruchamia sie setup BIOSu / musi być napisane / Odpal setup Wejdź w zakładkę - ADVANCED BIOS FEATURES - W oknie znajdź opcję - Quick Power On Self Test - Ustaw w pozycji DISABLED powtarzam DISABLED Jak nie skutkuje to dokładnie jeszcze raz poczytaj instrukcję ja tam naprawdę dużo wyczytałem !! Napisz o wynikach |
|
|
|
|
|
#6 |
|
thorgal to ciota
![]() |
hej
no i nic - nie mam tego w BIOSie ![]() pozdrawiam, M-cin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
JA pierdzielę !! No to jush mi sie pomysły skończyły .. a instrukcja !! |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Dekalog Hakera | IceManSpy | Off topic | 30 | 07.08.2010 23:37 |
| Nagrywarka mi zjada płyty | DriX | Napędy optyczne DVD | 22 | 20.05.2006 12:35 |
| Powoli mi wypala płyty :( | ziombka | Napędy optyczne CD | 5 | 21.11.2005 22:21 |
| Mandaryna LIVE! | Y@nkee_PL | Humor | 170 | 04.10.2005 16:06 |
| Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |