Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.12.2009, 11:51   #1
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Trudne chwile w naszym życiu

Mój ojciec ciężko zachorował, leży w szpitalu. Bardzo ma duże trudności z oddychaniem, jest bardzo słaby. Sam nie może się podnieść z łóżka. Wstępnie stwierdzili zespół płucno-sercowy Wczoraj gadał, że ma przeczucie, że świąt nie dożyje Matka cały czas w szpitalu siedzi przy nim.
A ja siedzę w robocie ale nic mi nie idzie. Cały czas o ojcu myślę. W razie czego mama ma dzwonić.
EDYTA: Szkoda, że temat jest w śmietniku, bo pisząc o ojcu mam wrażenie jak bym go właśnie tam wyrzucił (jak jakiś niepotrzebny sprzęt)

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 17.12.2009 o godz. 11:57
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.12.2009, 15:07   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zawsze trzeba być dobrej myśli. To pomaga nie tylko nam samym, ale i tym o których się martwimy.
Wstępna diagnoza nie jest pocieszająca, ale może się okazać, że jest lepiej, niż przypuszczali. Musisz myśleć pozytywnie
Stary 18.12.2009, 07:55   #3
romanesco
Guru

romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Zawsze trzeba być dobrej myśli. To pomaga nie tylko nam samym, ale i tym o których się martwimy.
Wstępna diagnoza nie jest pocieszająca, ale może się okazać, że jest lepiej, niż przypuszczali. Musisz myśleć pozytywnie
Dzięki Grzeniu. Jako jedyny stanąłeś na wysokości zadania Inni, jak widać mają serce z kamienia i wolą pisać np. o rzułtych kurach, kotach, kanarkach i innych pierdołach. I to ich rajcuje. A jak trzeba koledze dodać otuchy i wspomóc na duchu, to ich nie ma
Niestety, stan bez zmian... Święta nie będą w moim domu radosne
Stary 18.12.2009, 10:27   #4
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
To nie tak, Romanesco. Po prostu niektórzy dopiero zauważyli ten temat.
Z resztą jego tytuł nie wskazuje że ktoś ma problemy.

Moja Mama też jest chora, nie jest to ten sam kaliber choroby, ale wczoraj bardzo sie o Nią bałem (wysokie ciśnienie, puls 160!!!). I była bardzo słaba, dostała kroplówkę. Dziś juz chyba jest lepiej.
A w zeszłym roku przeżyliśmy stratę dwóch bliskich Osób.

O takich rzeczach trudno mówić czy pisać. Żadne słowa nie są wystarczające i nie wyrażą tego co byśmy chcieli. Poza tym ja zawsze odnosze wrażenie, że "mi łatwo mówić i pocieszać bo mnie to nie dotyczy", dlatego staram sie być oszczędny w słowach i raczej .. zrozumieć.

Mam nadzieje że Twój Ojciec dojdzie do siebie, życze Wam tego z całego serca. I mam nadzieje że spędzicie z Nim jeszcze niejedne Święta.

PS. Rok temu tuż po Świętach odeszła moja Babcia. Ostatni raz rozmawiałem z nią pierwszego dnia Świąt i nie podejrzewałem nawet że to ta ostatnia rozmowa. Potem zasnęła i juz sie nie obudziła Mieszkaliśmy w jednym domu i teraz jest tak pusto...
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2009, 10:42   #5
romanesco
Guru

@sobrus
Może rzeczywiście, nie każdy potrafi wyrazić żal i współczucie słowami i robi to "milcząco". W każdym razie dziękuję Ci za ciepłe słowa i Twojej Mamie też życzę zdrowia. Też mam nadzieję, że Ojciec wydobrzeje (choć nie do końca, bo wyniki badań tomograficznych wskazują na trwałe zmiany narządowe), choć w jego wieku (ponad 80 lat) nawet zwykłe przeziębienie może być przyczyną dużych komplikacji...

EDYTA: Dziękuję Grzeniowi za wydzielenie, przeniesienie postu i założenie tematu w OT

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 18.12.2009 o godz. 10:54
Stary 18.12.2009, 10:47   #6
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Trzymam kciuki - bądź dobrej myśli.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2009, 10:47   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
trudno jest sie zegnac wiedzac, ze to prawdziwe pozegnanie
ale warto to zrobic
a potem zostaje nadzieja
najwazniejsze, by sie nie zalamywac, by zyc tak, jak odchodzaca osoba by tego chciala
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2009, 10:55   #8
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Bedzie dobrze... trzeba być dobrej myśli, a wiara czyni cuda... z drugiej strony przepraszam ze to napisze, ale nie o to chodzi aby każdy kadził o pozytywnym nastawieniu, lepiej jest zbudować sobie każdy możliwy scenariusz życia i moc przygotować się na rożne sytuacje, bo takie jest to nasze życie i tak chyba powinno się do niego podchodzić... życie jest nauką, lekcją lub po prostu grą sytuacji...

Tak z innej beczki, każdy z nas (Was) ma swoje trudne chwile a nawet dni czy wręcz jak u mnie miesiące, lub lata.... moje są zupełnie innego typu, tyle ze ja tłumie je w sobie, może kiedyś wyjdę na prostą drogę szczęśliwości... czego Wam i Tobie Romanie życzę, a Twojemu ojcu szybkiego powrotu do zdrowia.
Stary 18.12.2009, 11:03   #9
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Głowa do góry-dokładnie zawsze trzeba być dobrej myśli.

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2009, 11:16   #10
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Trzymaj się. Tatuś wyzdrowieje!
Stary 18.12.2009, 11:40   #11
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Takze zycze Twojemu Tacie szybkiego powrotu do zdrowia i miejmy nadzieje ze prognozy sie nie spelnia.
Trzymajcie sie!

Jednak jezeli mam byc szczery to nie uwazam zeby forum bylo dobrym miejscem na pisanie o tego typu rzeczach oraz na zakladanie takich tematow z oczywista, choc nie bezposrednia prosba o pocieszenie.
To jest moje zdanie i mozecie mnie za to potepiac, mowic ze nie mam serca etc. ale ja w takiej chwili nie zalozylbym takiego tematu. Najwazniejsza w tym momencie jest rodzina i w obrebie jej ten temat powinien sie zamknac.
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2009, 11:54   #12
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nikt Cię nie potępia.
Czasem łatwiej się wyżalić ludziom, których nigdy się nie pozna osobiście, w zasadzie obcym, nieznanym, niż bliskim, z którymi jest się związanym tymi samymi emocjami.
Stary 18.12.2009, 12:30   #13
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mam nadzieję, że stan Twojego Taty będzie się poprawiał. Życzę Ci dużo siły - bardzo wiele zależy od Ciebie i innych bliskich. Teraz najważniejsze jest nie tylko, żeby choroba ustępowała, ale żeby Twój Tato czuł się dobrze - jeśli jesteśmy z bliskimi, łatwiej nam radzić sobie z trudnościami i walczyć.

Jarson jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2009, 12:35   #14
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
w takich chwilach nie mam nic do powiedzenia,
bo słowa nic nie mówią
Stary 18.12.2009, 14:01   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero Podgląd Wiadomości
Jednak jezeli mam byc szczery to nie uwazam zeby forum bylo dobrym miejscem na pisanie o tego typu rzeczach oraz na zakladanie takich tematow z oczywista, choc nie bezposrednia prosba o pocieszenie.
To jest moje zdanie i mozecie mnie za to potepiac, mowic ze nie mam serca etc. ale ja w takiej chwili nie zalozylbym takiego tematu. Najwazniejsza w tym momencie jest rodzina i w obrebie jej ten temat powinien sie zamknac.
Ja widzę to podobnie..

Współczuję i czytając o czymś takim nie potrafię być obojętnym. Mimo to nie uważam takiego sposobu za dobrą formę przeżywania tego problemu. Dla mnie jest to sprawa osobista, która dotyczy najbliższych osób i z nimi tylko powinno być przeżywane.

Ale każdy ma inne potrzeby. Nie jestem zwolennikiem tego typu tematów, ale jeśli jest na nie potrzeba..

W każdym razie współczuję i życzę szczęścia. Często źle wyglądające sytuacje potrafią się szybko obrócić. Pozytywne myślenie jest bardzo ważne.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: