Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.02.2005, 12:13   #16
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
prosze nie wieszac psów na SW IDE - od wersji 4.xx sterowników są to pełnoprawne i bardzo milutkie sterowniki - działajały mi pod tym i kproby/cdspeedy/alkohole jak i feurio i inne cuda - mówienie TERAZ, że są be to przykład powtarzania starych plotek
Czy na cdrlab zmienisz swój pogląd? Tam zajmowałeś skrajnie odmienne stanowisko: jak pamiętasz ja stosowałem inną metodę: najpierw bez SW IDE, potem zakładamy ASPI a dopiero wtedy SW IDE 8 )

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2005, 16:17   #17
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
znowu czas przeszły - pamiętaj o KTÓREJ wersji sterowników pisałem i mówiłem - najnowsza wersja nie stawia oporu

a arty poprawiać będzie już kto inny - mi się nie chce na dodatek od dawna nie jestem w temacie

ps. tak pamiętam metodę, nie sprawdzałem jej, a sam bardzo długo jechałem bez SW i z aspi - też wszystko działało, ale jednak moja płyta bardzo polubiła SW [transfery dysk-dysk o jakieś 20% w góre i nie ma dziwnego uczucia znikania DMA] a nagrywanie płyt? co to jest nagrywanie płyt? tak dawno tego nie robiłem...
Stary 15.03.2005, 20:14   #18
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czarna ale tonaprawde czarna rozpacz ;(

nie wiem co robić

miesiąc się męcze i nic

było formatowanie (kilkakrotne ) i nic próba zainstalowania sterowników (których na stronie a-bita nie ma (abit be6)) tez nic nie dała (jesli to to znalazłem i zainstalowałem)

próba zainstalowania nowego sys. operacyjnego (win XP i win 2000) NIC !!
poprostu instalator zachowuje sie tak jakby nie widział dysków i pokazuje bład...

tylko ten 98 chodzi ale z włączonym gg, winampem, i przeglądarką zabiera kompowi 3/4 pamieci e-donkeja nigdy nie udało mi sie włączyć

nic nie pomaga ;(

co zrobić

help ;(
Stary 15.03.2005, 20:21   #19
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mimo wszystko mam nadzieję, że nie używałeś PM?
Spróbuj tak: usuń wszystkie partycje (dokładnie wszystkie). Załóż nowe i poformatuj. Użyj do tych operacji wyłącznie narzędzi windy.
I załóż jakiś ludzki OS. 8 )
Stary 15.03.2005, 21:12   #20
paja
niezwykły

PM? nie używałem bo nie do końca wiem co miałeś na myśli

heh jeśli chodzi o partycie to prędziej pójdzie komp do serwisu ponieważ... Dysk ten jest większy niż normalnie może moja płyta główna przyjąć więc by go przyłączyć to trzeba było robić cuda na kiju by działało (dwa takie dyski poszły jak psu w tyłek :/ ale gwarancja oddała) i by działalo to partycja systemowa ma 10gb nie więcej dwie pozostałe jakos działają....

wiec gdybym wszystkie skasował i stworzył nowe mógłbym ryzykować...

normalny OS? hmmm no moge zmienic cos normalnego ale nie chce mi sie XP i 2000 instalować mi sie nie chce (w sensie nie to że MI sie nie chce tylko komp ma fochy)

BTW. nie wiem co zrobić z niedokończoną instalką WIN XP na początku chce kontynuować instalacje ale ja nie chce i nie wiem co robić bo męczy mnie komunikat :/
Stary 15.03.2005, 21:13   #21
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kiedyś, baaaardzo dawno temu, miałem ten problem na Win98 i płycie z chipsetem 440BX. Wszystko działało pięknie, pod warunkiem że tryb DMA dysku twardego był wyłączony. Po jego włączeniu - koszmar, komp znacznie przymulony, zaczęło się dziać dokładnie to samo co opisałeś. Na dodatek w opcjach dysku twardego znikała opcja DMA, więc można ją było wyłączyć tylko poprzez reinstalację Windowsa (dodam, że trzeba całkowicie usunąć starego Windowsa, bo inaczej ten nowy przejmie stare ustawienia i DMA nadal będzie włączone, a dyski -w trybie zgodności). Nie pomogły mi żadne sterowniki ani nowy BIOS. Po długich męczarniach znalazłem sposób - po prostu nowy system - zainstalowałem Win98, ale w wersji Second Edition. Problem zniknął jak ręką odjął. Gdyby to Ci nie pomogło - spróbuj zainstalować WinME.
Stary 15.03.2005, 21:23   #22
paja
niezwykły

DMA dysku? hmmmm gdzie jak?
Stary 20.03.2005, 21:00   #23
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak jak napisałem - teraz tego nie zmienisz... bo gdy dyski działają w trybie zgodności, ta opcja w ogóle znika!

Twoje uprawnienia: