![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | ||
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Co do LANu u mnie kiepsko pod tym wzgledem, daleko jest komputer a w innym pomieszczeniu jest TV, kable musialby leciec przez cale mieszkanie... chyba zeby byla jakas opcja bezprzewodowa... z drugiej strony kiedy juz tak przegladam te wszystkie modele... najlepsza metoda to jest zbudowac sobie drugi komputer, w jakiejs specyficznej obudowie, podlaczyc to ustrojstwo do OTV, dokupic karte DVB SkyStar2 i cieszyc sie SAT, magnetowidem cyfrowym, mp3, DVD, DIVIX... wszakze to komputer jest jednak urzadzeniem przyszlosciowym (aktualizacja softu) a nie zamkniete gotowe skrzynki typu Dbox, dreambox itp.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Ja plecam Phila DSX 6010, bo jest obecnie wydawane mase softu, można co nieco pooglądać, cena przystępna no i chyba nie idzie go uziemić wgrywając zły flash, o czym pewnie wiedzą właściciele mediasatów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Jeśli chodzi o Dbox 2 to rzeczywiście jest on dobry, może troszkę wolniejszy od Dreamboxa. Ale ma jedna dużą wadę jest bez gwarancji, no może czasami dają na niego 3 miesiące a Dreambox ma 2 lata gwarancji.
Ale jeśli miałbym kupować jakiś tuner a miałbym mało kasy to w tej kolejności do najlepszych i najdroższych. 1. Philips DSX 6010 300 zł 2. Ferguson 7018 500 zł 3. Dbox 2 700 zł (+ 100 zł Muliticam) 4. Dreambox 5620S 830 zł 5. Dreambox 7000S 1500 zł 6. Triple Dragon DBS-3000CNCIE Black1870 zł
![]() |
#34 | |
Komandor
Cytat:
1. Philips DSX 6010 - za duzo zabawy z tym sprzetem, ja mialem kiedys 3010 2. Ferguson 7018 - w niczym nie ustepuja mu tunery FTA od 1018 do gory 3. Dbox 2 (+ 100 zł Muliticam) po co Ci multicam? dla oplaconch kart?
![]() |
![]() |
#35 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
DBOX2 za drogi jak na swoje mozliwosci ? Hmm 600zl i masz tuner z takimi funkcjami a ludzie pionierki niektore sprzedaja po 500 i iles.... a co one za mozliwosci maja porownujac do dbxa.. Mowisz Fegusony 1018 w niczym nie ustepuje 7018 hmm no coz... nie bede ci wymienial roznic ktorych jak mowisz prawie nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Komandor
Cytat:
Nie zrozumiales mnie... Dbox2 jest jednym z lepszych mozliwosci cyfrowego odbioru SAT, ale musisz podpiac LANem pod komputer aby uzyskac ogladnie filmow, odsluchiwanie mp3 czy tez przegladanie zdjec... ten LAn jest niby ok, ale jak wczesniej pisalem nie kazdy ma mozliwosc podpiecia tego pod komputer, w moim wypadku wolabym aby Dbox2 mial dysk twardy... (pisalem wczesniej ze mialem jakis czas dboxa, tak na przygladniecie sie mu), wiem ze cene mozna obnizyc, kupic takiego dboxa za zachodniej granicy ale jako kablowego, wstawic muz glowice SAT i tyle... czyz nie robia tak ludzie na allegro, ktorzy sprzedaja te maszyny do Premiere? co do ferdka AF-7018 UCI to mozna o nim poczytac na stronach telestara http://www.telstar.com.pl/telstar/in...age=oferta7018 i nic nowego aby odkryc ze dziala on na procesorze STi 5518 ma 2 Mb pamięci typu Flash oraz 8 Mb dla grafiki i pamięci systemu, czyli podobnie jak jego poprzednicy (gorsze modele) a te dwie kieszenie na moduly dostępu warunkowego i wbudowany czytnik kart to jest jedyna dodatkowa opcja... 1018 mi sie nie podoba, ale... nowy model 2818 jest ciekawa alternatywa do tego pojawil sie jeszcze nowszy FERGUSON AF-2300 NC to moze byc rownie ciekawe urzadzenie Kazdy ma swoje doswiadczenia w tej materii... dbox2 jest rownie dobrym wyborem
![]() |
![]() |
#37 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
Cytat:
soft nieoficjalny do 6010 jest jeden (bezer***), a to co znajdziesz na uploadach, to tylko skromne mody tego samego softu ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2002
![]() |
@ Ormianin co do roznic miedzy ferdkami FTA a np 7018 istnieje pewien problem z softami $. Bywa czesto ze podczas zabawy z lista kanalow lub Audio tunek wywala liste lub sie wiesza. Nie wystepuje ten problem w tunkach CI.
Dodatkowo 7018 jak i 6018 maja mozliwosc wspolpracy z orginalnymi kartami abonentowymi C+.A to tak na przyszlosc w razie "czarnego scenariusza" jest wazne.Zawsze mozna wykupic Pre-Paid C+ . Pozdrawiam ![]() PS. Oczywiscie kazdy wybor jest dobry jesli spelnia zapotrzebowania usera.Ma po prostu dzialac i przynosic radosc. Ostatnio zmieniany przez maxbax : 06.02.2005 o godz. 13:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.02.2005
![]() |
![]()
Mam zamiar kupić tuner Fergusona 3118 ale ktoś mi powiedział że po zmianie kluczy zawsze jest najszybciej są dostępne kody do tunerów Philipsa co o tym sądzicie za podpowiedzi z góry dziekuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 | |
Komandor
Cytat:
A co to za model?
![]() |
![]() |
#42 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Teraz jakies nowe ferdki wychodza np 2118 wiem ze jest no i chyba jak widac 3118 tez. Co do szybkosci pojawiania sie kluczy czy czegos tam to wedlug mnie philipsy i fergusony stoja na rownej predkosci. JAk chcesz zawsze miec pierwsi niz inni to tylko DREAMBOX albo DBOX2. Na te maszynki zawsze sa first relase ;> Wiec dozbieraj i kupuj machine
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Komandor
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
dobra czas na mnie ...
![]() czy cos sie zmiwnilo w tunerach ... mam zamiar kupic taka zabawke narazie cena nie gra roli ... troche poczytalem - tuner bede chcial podlaczyc pod PeCka przez ethernet ... czy bedzie mozliwosc zgrywania programow na piecu? - mozliwosc upchniecia w niego HDD 80-200gb ... czy przez jego montaz bede mogl nagrywac filmy/programy? - napewno zrobie zeza na hotbird i astra ... czy jest sens robienia na wiecej niz dwa satelity? - chcial bym ogladac MTV2, sloneczko i syfre
![]() |
#45 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
- jeżeli masz grafe z TV-OUT'em to bym radzil SkyStar'a 2 do kompa
- Nie ma sensu robić zeza na inne satelity. HotBird i Astra wystarczą. - Syfra - nie mozliwe ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez kizio : 18.07.2005 o godz. 21:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|