![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Moze to troche offtopic nawet jak na forum pod takim tytulem, ale i tak poprosze o rady. Zamierzam kupic nowy twardy dysk i po dlugich przemysleniach wybor ograniczylem do dwoch modeli. Caviara 40GB z 8MB buforem (i trzyletnia gwarancja) oraz Maxtora 60GB z 2MB buforem (i 1 roczna gwarancja). Cena jest mniej wiecej porownywalna.
Moje oczekiwania sa nastepujace: nie zalezy mi specjalnie na pojemnosci, bo z IBM 30GB, ktorego mam teraz prawie nigdy nie zapelnilem wiecej niz 5GB i prawdopodobnie to sie szybko nie zmieni. Zalezy mi natomiast na wydajnosci i szybkosci i tu, jak mi mowiono Caviar bije Maxtora (mowie o tych dwoch konkretnych modelach) na glowe, ale bardzo wazna jest dla mnie takze glosnosc, a tu juz Caviar jest podobno duzo gorszy. Moje pytanie to czy ten Caviar faktycznie jest tak zauwazalnie szybszy i czy halas, ktory wydaje moze byc uciazliwy. Najlepszym porownaniem dla mnie byloby to, czy jest glosniejszy od IBM, ktorego mam teraz. Poradzcie mi cos, bo mialem juz dysk kupowac dzisiaj, ale ciagle nie moge sie zdecydowac.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|