![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
TwinMos 256MB ddr400 - problem (?)
Skuszony recenzjami i opiniami kupilem taka wlasnie pamiec.
Problem polega na tym, ze nie moge ustawic cl2, a programy typu everest jezeli chodzi o timingi pokazuja wynk jak ponizej. Tymczasem "wszedzie" ( np. na stronie producenta http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_ddr400.htm ) jest napisane ze chodza na cl2 i fsb 133/166/200 - widzialem screeny z cpu-z. Pamieci sa na kosciach M-tec. Kilka dni temu mialem jakies zupelnie bezmarkowe i chodzily super.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. Ostatnio zmieniany przez Joe_Doe : 05.03.2005 o godz. 01:49 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Producent podaje ze wedlug specyfikacji maja CL2,5 wiec maja prawo nie dzialac na CL2,0. Mozesz ewentualnie podniesc napiecie przy CL2 ale tez moze sie to nie udac. Nie kazdy egzemplarz jest tak samo podatny na podkrecanie.
![]() |
#3 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Te kosci z testu smigaja swietnie. Sam mam takie. Ostatnio kupilem nowe i tez poszly na CL2 przy 400MHz, chodz juz nie maja tyle sily oc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
...w podróży...
![]() |
Cytat:
@epol Moglbyc rzucic screen z cpu-z?
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zlotowicz
![]() |
Oto moje ustawienie przy taktowaniu 400Mhz. Jedna kosc mam z tej dobrej serii, a druga kosc jest nowa.
Moj konfig w profilu. A tak zapytam to co sie dzieje, jak ustaiwsz cl2 w biosie? Komp sie resetuje czy co? Ostatnio zmieniany przez epol : 06.03.2005 o godz. 20:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
źle patrzysz
patrz w zakładce Memory
![]() |
#7 |
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
U mnie tez te pamięci nie chciały działać na CL2, jak gadałem z innymi to też mieli z tym prblemy.
![]() |
#8 |
...w podróży...
![]() |
@epol moglbys dac screena z spd?
@Y@nkee_pl W memory sa pokazany aktualne ustawienia a spd ustawienia mozliwe wg spd ![]() Sorki za mala archeologie
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zlotowicz
![]() |
Prosze bardzo:
|
![]() |
![]() |