![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Windows XP
Mam taki problem, może ktoś spotkał się z takim i wie jak to rozwiązać?
A mianowicie co jakiś czas pojawia się komunikat o błędzie o treści tej samej tylko dotyczy różnych programów i np: [pojawił się problem z programem VPlayer.exe i nastąpi jego zamknięcie itd... ] Lub znowu [pojawił się problem z programem GG.exe i nastąpi jego zamknięcie itd... ] albo [pojawił się problem z programem IE.exe i nastąpi jego zamknięcie itd... ] Dlatego jak widać dzieje się to w różnych sytuacjach i z różnymi programami co mi się dlatego wydaje że jest problem chyba jakiś w systemie a nie z jakimś konkretnym programem. System operacyjny to Windows XP HOME z Serwice Pack 2 Proszę o odpowiedź Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
masz nasrane w systemiw - czas na reinstal
potem zrob sobie obraz (np ghostem) zeby na przyszlosc miec mozliwosc szybkiego przywrocenia systemu, no i bardziej dbac na sysa jesli masz bsod'y to spisz jaki sterownik powoduje (jesli masz restatry to wlacz zrzut pamieci zeby zdarzyc spisac) - w ten sposob znajdziesz winnego jesli wystepuje problem sprzetowy ale raczej masz po prostu zaniedbany sys - jak po reinstalce nie ustani to wtedy beda kombinacje ![]() no i nie instaluj kazdego syfu jaki sie nawinia pod reke (np gg to syf, ie to syf, oe to syf, a asa jeszcze gorsze - nav, nsw itd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Nimal - nie wyrazaj sie!
Reinstal pomaga na wszystko, a moda na format C: nigdy nie zaginie. A GG - to fakt, syf jakich malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
sorry - nakupkane brzmi dumniej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
format x: (gdzie x to litera dysku z zainstalowanym windowsem)... i dbaj o system... to nie wysypisko śmieci ani złomowisko...
![]() |
#6 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Do nimal :Nie zgodził bym się do końca z ta odpowiedzią.
Te problemy to oczywiście nie napisałem dzieją się u znajomego a nie u mnie. Ja mam zainstalowane te " syfy" G-G i miliony ludzi, a ie i tak musi być gdyż jest to program systemowy. A u mnie pomimo tego nie wyskakują te komunikaty. Komputer tamten ma dopiero miesiąc i nie miał jeszcze internetu. Napisać żeby zrobić format to najprościej. A jeżeli to problem sprzętowy? To cała robota mam tu na myśli instalacje itd może być na marne nie wspomne o zmarnowanym czasie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
Ty jestes na tyle swiadomym uzytkownikiem zeby dac sobie rade z takim paskudem jak oe, ale wiekszosc ludzi zainstaluje (albo juz ma) i uzywa - nie wie co to dziura (tzn wie ale z czym innym kojarzy
![]() ![]() stivi - jesli sprzetowy to napisalem co i jak - najpierw zobacz czy jakis sterownik powoduje problem, potem bedziemy myslec ie musi byc - ale nie musi byc uzywane, gg korzysta z silnika ie wiec muli strasznie i powoduje zagrozenie, dodatkowy soft powoduje dodatkowe obciazenie... szczegolnie ze stajani norton... wiec tylko radze unikac
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 07.12.2004 o godz. 10:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a mnie się wydaje, że problem leży w samym windows.
wcześniej miałem zainstalowane te same programy i nie działo się nic. teraz co jakiś czas mam to, o czym pisał stivi. wcześniej był xp z instalowanym sp2, a teraz mam xp ze zintegorwanym sp2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Głupi Yasio
To, ze Windows ma miesiac - to nic nie znaczy.
Wiekszosc takich komunikatow, wiekszosc - nie wszystkie, sa spowodowane bledami w rejestrze. Warto, jak pisal Nimal, patrzec jaki to blad jest przyczyna i dopiero wyciagac wnioski. A reinstal -serio-pomaga na wszystko. Sam sprawdzilem - wielokrotnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pomaga, tylko komu się chce - mi nawet z ghosta się nie chce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Do yahol :Takich bzdur to mi nie pisz że reinstal pomaga na wszystko bo komputer mam nie od dziś.
Jak bedziesz miał uszkodzone pamięci, karte graficzną lub na przykład problem z konfiguracją sprzetową, to reinstaluj kompa do samej śmierci !? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Tja - mi jak padł RAM to co chwile miałem BSOD'y
![]() ![]() a co do programów: gg sux -> miranda rulez ie sux -> opera rulez | firefox też niczewo sobie ![]() oe sux -> TheBat! rulez microsoft sux ( ![]() ![]() A co do reinstall to łątwo można sprawdzić czy wina kompa - jak się instalator windowsa będzie wywalał to nie ma wątpliwości ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Głupi Yasio
Cytat:
A co do bzdur - ja jestem znany z tego, ze pisze bzury (jest juz pozno - pisze bzdury, spiewa o mnie Kora ![]() Ja na wszelki wypadek, aby uniknac kolejnych posadzen, przestane pisywac w twoich topicach. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|