Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.12.2004, 08:59   #1
stivi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.10.2004
stivi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Windows XP

Mam taki problem, może ktoś spotkał się z takim i wie jak to rozwiązać?
A mianowicie co jakiś czas pojawia się komunikat o błędzie o treści tej samej tylko
dotyczy różnych programów i np: [pojawił się problem z programem VPlayer.exe i nastąpi
jego zamknięcie itd... ]
Lub znowu [pojawił się problem z programem GG.exe i nastąpi jego zamknięcie itd... ]
albo [pojawił się problem z programem IE.exe i nastąpi jego zamknięcie itd... ]
Dlatego jak widać dzieje się to w różnych sytuacjach i z różnymi programami co mi się dlatego wydaje że jest problem chyba jakiś w systemie a nie z jakimś konkretnym programem.
System operacyjny to Windows XP HOME z Serwice Pack 2
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
stivi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.12.2004, 09:10   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
masz nasrane w systemiw - czas na reinstal
potem zrob sobie obraz (np ghostem) zeby na przyszlosc miec mozliwosc szybkiego przywrocenia systemu, no i bardziej dbac na sysa
jesli masz bsod'y to spisz jaki sterownik powoduje (jesli masz restatry to wlacz zrzut pamieci zeby zdarzyc spisac) - w ten sposob znajdziesz winnego jesli wystepuje problem sprzetowy
ale raczej masz po prostu zaniedbany sys - jak po reinstalce nie ustani to wtedy beda kombinacje
no i nie instaluj kazdego syfu jaki sie nawinia pod reke (np gg to syf, ie to syf, oe to syf, a asa jeszcze gorsze - nav, nsw itd )
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2004, 09:15   #3
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@Nimal - nie wyrazaj sie!
Reinstal pomaga na wszystko, a moda na format C: nigdy nie zaginie.

A GG - to fakt, syf jakich malo.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2004, 09:17   #4
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sorry - nakupkane brzmi dumniej
Stary 07.12.2004, 09:29   #5
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
format x: (gdzie x to litera dysku z zainstalowanym windowsem)... i dbaj o system... to nie wysypisko śmieci ani złomowisko...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2004, 10:03   #6
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
...no i nie instaluj kazdego syfu jaki sie nawinia pod reke (np gg to syf, ie to syf, oe to syf, ...
@nimal, o ile IE to trądzik (jak się ładnie wyraziłeś ^_^ ) o tyle OE nie jest taki zły, próbowałem Bacika i ThunderBirda i jakoś nie przypasowały, pozostałem przy Outlook'u bo prosty, listy wysyła i odbiera... i nic mi więcej nie trzeba.
Stary 07.12.2004, 10:15   #7
stivi
Stały bywalec ;)

Do nimal :Nie zgodził bym się do końca z ta odpowiedzią.
Te problemy to oczywiście nie napisałem dzieją się u znajomego a nie u mnie. Ja mam zainstalowane te " syfy" G-G i miliony ludzi, a ie i tak musi być gdyż jest to program systemowy. A u mnie pomimo tego nie wyskakują te komunikaty.
Komputer tamten ma dopiero miesiąc i nie miał jeszcze internetu.
Napisać żeby zrobić format to najprościej.
A jeżeli to problem sprzętowy?
To cała robota mam tu na myśli instalacje itd może być na marne nie wspomne o zmarnowanym czasie.
Stary 07.12.2004, 10:17   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Ty jestes na tyle swiadomym uzytkownikiem zeby dac sobie rade z takim paskudem jak oe, ale wiekszosc ludzi zainstaluje (albo juz ma) i uzywa - nie wie co to dziura (tzn wie ale z czym innym kojarzy ), imho tb! jest prostszy a skuteczniejszy, ale jak kto woli

stivi - jesli sprzetowy to napisalem co i jak - najpierw zobacz czy jakis sterownik powoduje problem, potem bedziemy myslec
ie musi byc - ale nie musi byc uzywane, gg korzysta z silnika ie wiec muli strasznie i powoduje zagrozenie, dodatkowy soft powoduje dodatkowe obciazenie... szczegolnie ze stajani norton... wiec tylko radze unikac

Ostatnio zmieniany przez nimal : 07.12.2004 o godz. 10:20
Stary 07.12.2004, 10:44   #9
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
a mnie się wydaje, że problem leży w samym windows.
wcześniej miałem zainstalowane te same programy i nie działo się nic.
teraz co jakiś czas mam to, o czym pisał stivi.
wcześniej był xp z instalowanym sp2, a teraz mam xp ze zintegorwanym sp2

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2004, 11:07   #10
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
To, ze Windows ma miesiac - to nic nie znaczy.
Wiekszosc takich komunikatow, wiekszosc - nie wszystkie, sa spowodowane bledami w rejestrze.
Warto, jak pisal Nimal, patrzec jaki to blad jest przyczyna i dopiero wyciagac wnioski.
A reinstal -serio-pomaga na wszystko. Sam sprawdzilem - wielokrotnie
Stary 07.12.2004, 11:16   #11
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
pomaga, tylko komu się chce - mi nawet z ghosta się nie chce

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2004, 11:20   #12
stivi
Stały bywalec ;)

Do yahol :Takich bzdur to mi nie pisz że reinstal pomaga na wszystko bo komputer mam nie od dziś.
Jak bedziesz miał uszkodzone pamięci, karte graficzną lub na przykład problem z konfiguracją sprzetową, to reinstaluj kompa do samej śmierci !?
Stary 07.12.2004, 11:27   #13
Posłany
BA/\//\/ED

Data rejestracji: 27.04.2003
Posłany w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tja - mi jak padł RAM to co chwile miałem BSOD'y Później wogóle się Windows nie włączał. Linux co prawda działał ale po jakimś czasie łapał zwisa I w ten sposób pozostałem tylko ze 192MB RAM ;(

a co do programów:
gg sux -> miranda rulez
ie sux -> opera rulez | firefox też niczewo sobie
oe sux -> TheBat! rulez
microsoft sux ( ) -> *nix r00x [to akurat moze nie na temat bo o Windzie temat jest]

A co do reinstall to łątwo można sprawdzić czy wina kompa - jak się instalator windowsa będzie wywalał to nie ma wątpliwości
Stary 07.12.2004, 12:52   #14
yahol
Głupi Yasio

Cytat:
Napisany przez stivi
Do yahol :Takich bzdur to mi nie pisz że reinstal pomaga na wszystko bo komputer mam nie od dziś.
Jak bedziesz miał uszkodzone pamięci, karte graficzną lub na przykład problem z konfiguracją sprzetową, to reinstaluj kompa do samej śmierci !?
Widzisz, to nie jest moj problem, dlatego, ze ja ZAWSZE wiem kiedy mam uszkodzona grafike albo RAM!!!
A co do bzdur - ja jestem znany z tego, ze pisze bzury (jest juz pozno - pisze bzdury, spiewa o mnie Kora ) a jak ci nie pasuje, nie stosuj sie.
Ja na wszelki wypadek, aby uniknac kolejnych posadzen, przestane pisywac w twoich topicach.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: