![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Może znajdzie sie ktoś kto mi wytłumaczy jak skutecznie kompresować programem WinUHA lub UHARC GUI 2.0. Ja po paru probach osiągnąłem oszałamiajacą wysokość kompresji - aż 1 mb mniej
Z doświadczenia wiem, że ten program potrafi naprawde dobrze kompresować - niekiedy spotykałem się z prawie 10 krotna kompresją - z folderu o objętości 970 mb robiło się 120 mb Jest ktoś chętny?? gretzz
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
pewnie chciales kompresowac avi czy inny film - to sie ciesz ze plik wynikowy byl mniejszy niz oryginal - bo nie zawsze jest tak dobrze
nauka nie boli - kompresja czegos juz skompresowanego jest bez sensu, chyba ze pierwszy algorytm jest algorytmem wybitnie marnym sprawdz ile % obetnie ten uharc z .doc'a albo innego niekompresowanego pliku
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
no ludzie, ludzie ...
jakbym nie potestował tego pakera na różne sposoby i za każdym razem osiągajac mizerne efekty to nie siliłbym się na pisanie tego posta Przy pakowaniu gry Manhunt (ktorą wcześniej ściągnąłem - była zripowana i spakowana właśnie UHARC-em)osiągnąłem kompresje marną - z 970mb do 630mb. Chociaż po ściągnięciu jej( o czym pisałem wyżej)zajmowała tylko 120mb, a więc zapewne są sposoby aby uzyskać taką ko9mpresję - tylko, że ja na razie tego nie potrafię I po to ten post
|
|
|
|
#4 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Troche nei łapie, ale może poprostu nei wybierasz siły kompresji i to dlatego takie marne wyniki...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
no tak tak tylko wiesz ze taki manhunt oprocz samego spakowania jest jeszcze skompresowany milionami innych sposobow ? zanim dana grupa zrobi ripa oprocz samego spakowania zamienia wav-> mp3 bmp->jpeg i dopiero to traktuje UHARCem - zreszta kazda grupa ma osobne buildy tego pakera do roznych zastosowan....
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
, a Nimal ma racje, bo najlepiej jest stosowac kilka archiwizatorów, bo wtedy osiągniesz najlepszy stopień kompresji, ale musizs wtedy męczyćsię z pisaniem batów
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
![]() |
dziękuje wszystkim za rady...już wiem dlaczego nie wychodziło
Cytat:
cya
|
|
|
|
|
#8 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najwyzsze stopnie kompresji osiagaja przez pakowanie prawie ze kazdego rodzaju pliku innym pakerem i wpisanie odpowiednich baczy
potem jeden paker pakuje wsio bglobalnie przy rozpakowywaniu paker rozpakowuje plik i uruvhamia batcha - wtedy dopiero konkretne pliki pojawiaja siew rozpakowanej wersji chce Ci sie to kombinuj - nie towybierz jednegopakera i daj se luzu jesli chce ci sie to w necie znajdziesz tabele jaki algorytm do jakiego rodzaju pliku jet najlpeszy
|
|
|
|
![]() |
|
|