Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2004, 00:11   #1
pks
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.08.2004
pks w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb UHARC - how to skutecznie

Może znajdzie sie ktoś kto mi wytłumaczy jak skutecznie kompresować programem WinUHA lub UHARC GUI 2.0. Ja po paru probach osiągnąłem oszałamiajacą wysokość kompresji - aż 1 mb mniej

Z doświadczenia wiem, że ten program potrafi naprawde dobrze kompresować - niekiedy spotykałem się z prawie 10 krotna kompresją - z folderu o objętości 970 mb robiło się 120 mb

Jest ktoś chętny??

gretzz

Pomyśl i kliknij / Kliknij i pomyśl
pks jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.08.2004, 09:46   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
pewnie chciales kompresowac avi czy inny film - to sie ciesz ze plik wynikowy byl mniejszy niz oryginal - bo nie zawsze jest tak dobrze

nauka nie boli - kompresja czegos juz skompresowanego jest bez sensu, chyba ze pierwszy algorytm jest algorytmem wybitnie marnym

sprawdz ile % obetnie ten uharc z .doc'a albo innego niekompresowanego pliku
Stary 11.08.2004, 10:18   #3
pks
Nowy na forum

no ludzie, ludzie ...

jakbym nie potestował tego pakera na różne sposoby i za każdym razem osiągajac mizerne efekty to nie siliłbym się na pisanie tego posta

Przy pakowaniu gry Manhunt (ktorą wcześniej ściągnąłem - była zripowana i spakowana właśnie UHARC-em)osiągnąłem kompresje marną - z 970mb do 630mb. Chociaż po ściągnięciu jej( o czym pisałem wyżej)zajmowała tylko 120mb, a więc zapewne są sposoby aby uzyskać taką ko9mpresję - tylko, że ja na razie tego nie potrafię

I po to ten post

Stary 11.08.2004, 10:23   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Troche nei łapie, ale może poprostu nei wybierasz siły kompresji i to dlatego takie marne wyniki...

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2004, 10:30   #5
Yacho
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 16.07.2002
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no tak tak tylko wiesz ze taki manhunt oprocz samego spakowania jest jeszcze skompresowany milionami innych sposobow ? zanim dana grupa zrobi ripa oprocz samego spakowania zamienia wav-> mp3 bmp->jpeg i dopiero to traktuje UHARCem - zreszta kazda grupa ma osobne buildy tego pakera do roznych zastosowan....
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2004, 10:47   #6
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yacho
no tak tak tylko wiesz ze taki manhunt oprocz samego spakowania jest jeszcze skompresowany milionami innych sposobow ? zanim dana grupa zrobi ripa oprocz samego spakowania zamienia wav-> mp3 bmp->jpeg i dopiero to traktuje UHARCem - zreszta kazda grupa ma osobne buildy tego pakera do roznych zastosowan....
Dobra dobra ty mnie tu nie pouczaj, bo bawiłem sie troszke w te klocki, więc troche wiem na ten temat , a Nimal ma racje, bo najlepiej jest stosowac kilka archiwizatorów, bo wtedy osiągniesz najlepszy stopień kompresji, ale musizs wtedy męczyćsię z pisaniem batów

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2004, 11:20   #7
pks
Nowy na forum

dziękuje wszystkim za rady...już wiem dlaczego nie wychodziło

Cytat:
nauka nie boli
Święta prawda

cya

Stary 11.08.2004, 10:36   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
najwyzsze stopnie kompresji osiagaja przez pakowanie prawie ze kazdego rodzaju pliku innym pakerem i wpisanie odpowiednich baczy
potem jeden paker pakuje wsio bglobalnie
przy rozpakowywaniu paker rozpakowuje plik i uruvhamia batcha - wtedy dopiero konkretne pliki pojawiaja siew rozpakowanej wersji
chce Ci sie to kombinuj - nie towybierz jednegopakera i daj se luzu jesli chce ci sie to w necie znajdziesz tabele jaki algorytm do jakiego rodzaju pliku jet najlpeszy
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: