Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.06.2005, 10:59   #16
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zapomniałeś o jeszcze jednej możliwości WOJSKO POLSKIE
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.06.2005, 11:55   #17
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W sumie skaldalbym papiery i na uniwerek i na polibude. Jesli dostalbym sie na polibude i na uniwerek to na pewno wybralbym polibude. Po polibudzie tez mozna uczyc w szkole. Mozna tez znalezc dobra prace, a po uniwerku nie jest juz tak wesolo.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2005, 13:33   #18
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
W sumie skaldalbym papiery i na uniwerek i na polibude. Jesli dostalbym sie na polibude i na uniwerek to na pewno wybralbym polibude. Po polibudzie tez mozna uczyc w szkole. Mozna tez znalezc dobra prace, a po uniwerku nie jest juz tak wesolo.
Odradzałbym... Ja złożyłem papiery na Akademię Ekonomiczną i na dwa kierunki na Politechnice. Dostałem się na... wszystko i dodatkowo jeszcze dostałem propozycję przyjęcia na jeden kierunek, razem cztery możliwości. Wierz mi, że za duże pole wyboru też może być problemem... Przez dwa tygodnie chodziłem i zastanawiałem się, co tu do cholery zrobić...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2005, 14:38   #19
malaczarna
Guru

Data rejestracji: 05.06.2005
malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>malaczarna wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
odradzam politechnike.............................
Stary 30.06.2005, 21:47   #20
s_tuden_t
PWr

Data rejestracji: 20.12.2004
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez gribek
musze się zdecydować czy składać papiery na Politechnike Wrocławską czy na Uniwersytet Wrocławski
wybor jest prosty i oczywisty, mianowicie:
jesli jestes umyslem humanistycznym to idz na uniwerek, jesli zas scislowiec to klania sie polibuda!

kozystajac z okazjo pochwale sie iz dzis wlasnie zaliczylem analizke matematyczna (na wlasnie polibudzie) i jestem zaje****** szczesliwy!

pozdraiwam!

Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.
s_tuden_t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2005, 22:36   #21
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez s_tuden_t
wybor jest prosty i oczywisty, mianowicie:
jesli jestes umyslem humanistycznym to idz na uniwerek, jesli zas scislowiec to klania sie polibuda
Z calym szacunkiem, ale tak wlasnie wygladaja opinie ludzi ktorzy o uniwersytecie co najwyzej czytali w gazecie

Rzeczywistosc jest zupelnie inna. Tzn zalezy od kierunku i wydzialu.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2005, 22:50   #22
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja korzystajac z okazji chcialem powiedziec ze oblalem procedure administracyjna i tez jestem zadowolony bo bede miec przygode z moim ulubionym przedmiotem przez cale wakacje
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2005, 22:52   #23
wolfen3
Madafaker

Data rejestracji: 08.08.2004
wolfen3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez gribek
Już wysłałem papiery na politechnike, bo tam trzeba było się szybko decydować a na Uniwerek mam jeszcze czas więc zastanawiam się czy tam także składać. Politechnika ma też tą zaletę, że po niej bedę miał tytuł magistra inżyniera, nie wiem czy to się liczy dzisiaj na rynku pracy ale zawsze coś.

Na jaki wydział złożyłes papiery ? Ile masz pkt ?
wolfen3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2005, 07:11   #24
s_tuden_t
PWr

Data rejestracji: 20.12.2004
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Z calym szacunkiem, ale tak wlasnie wygladaja opinie ludzi ktorzy o uniwersytecie co najwyzej czytali w gazecie

Rzeczywistosc jest zupelnie inna. Tzn zalezy od kierunku i wydzialu.
moze faktycznie nie mam racji, prawde mowiac nikt ze znajomych nie studiuje na uniwerku wiec nie mam porownania a wnioski takie wydedukowalem soebie. slyszalem ze na uniwerku wyklada "Miodek" wiec... stad uczelnia humanistyczna.
jesli urazilem kogos opinia o jego uczelni to wielkie SORKI!

Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.
s_tuden_t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2005, 08:37   #25
gribek
Bywalec

Data rejestracji: 24.08.2002
gribek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na wydział Podstawowych Problemów Techniki i mam 329 na 440 pktów.
gribek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2005, 10:10   #26
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez gribek
Witam, jestem tegorocznym maturzystą
jak jestes dobrym matematykiem i lubisz duzo sie uczyc to tylko polibuda napewno cie tam wykoncza ale papierek bedziesz mial ekstra ale niewiem jak teraz jest jezeli chcesz sie na dzienne studia dostac to musisz miec wysoka ilos punktow ale uczelnia jest w deche mam nadzieje ze nie trafisz na pana Wojcika

Ostatnio zmieniany przez legion : 01.07.2005 o godz. 10:13
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2005, 10:56   #27
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez s_tuden_t
moze faktycznie nie mam racji, prawde mowiac nikt ze znajomych nie studiuje na uniwerku wiec nie mam porownania a wnioski takie wydedukowalem soebie. slyszalem ze na uniwerku wyklada "Miodek" wiec... stad uczelnia humanistyczna.
jesli urazilem kogos opinia o jego uczelni to wielkie SORKI!
W zadnym przypadku mnie nie uraziles, pewnie nikogo innego tez. Po prostu prowadzimy dyskusje, a ja pozwolilem sobie sprostowac co nieco.

Z mojego skromnego doswiadczenia wynika, ze polibuda jest mniej ukierunkowana, poniewaz przez jakis tam okres robi sie inzyniera (na PW chyba 3 semestry sa na wszystkich wydzialach podobne, ale to opinia jedynie zaslyszana, tym bardziej ze jak wiemy WIELE zalezy od prowadzacego przedmiot). Na uniwerku przed mgr mozna robic co najwyzej licencjata, a to w przeciwienstwie do inz jest tytul mniej uniwersalny, za to bardziej specjalistyczny, bo scisle zalezy od kierunku.

Przyklad: Informatyk po PW bedzie przy okazji troche fizykiem, troche elektronikiem i moze jeszcze cos o czym nie mam pojecia. Na uniwerku, fizyke mozesz poznac ale we wlasnym zakresie - nikt tego nie bedzie wymagal. A o elektronice mozesz tu wogole zapomniec.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2005, 11:30   #28
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
na uniwerku sa ladniejsze kobiety w wiekszej ilosci

na polibudzie.. coz.. bez komentarza
Stary 01.07.2005, 11:33   #29
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
jak jestes dobrym matematykiem i lubisz duzo sie uczyc to tylko polibuda napewno cie tam wykoncza ale papierek bedziesz mial ekstra ale niewiem jak teraz jest jezeli chcesz sie na dzienne studia dostac to musisz miec wysoka ilos punktow ale uczelnia jest w deche mam nadzieje ze nie trafisz na pana Wojcika
No z tym ekstra papierkiem to tak optymistycznie bym nie patrzył.. Ja studiuję na Politechnice, na wydziale Informatyki i Zarządzania, który jest tutaj najbardziej elitarnym i z tego, co wiem, to w najnowszym rankingu najwyżej notowanym w Polsce. Do tego mam teraz jedną z najlepszych średnich na roku, oczywiście stypendium itp. Za rok skończę studia, na pewno z oceną bardzo dobrą lub celującą.. I już teraz wiem, że w praktyce papierek, który otrzymam, nie da mi nic.. Bo to, co teraz liczy się w ewentualnej pracy, to doświadczenie, pewne umiejętności. A niestety Politechnika, mimo bardzo dużej liczby różnego rodzaju projektów, które się robi, doświadczenia nie daje żadnego...
\

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.07.2005, 11:36   #30
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
na uniwerku sa ladniejsze kobiety w wiekszej ilosci

na polibudzie.. coz.. bez komentarza
no fakt kobity sa w deche czego nie mozna powiedziec o polibudzie
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No z tym ekstra papierkiem to tak optymistycznie bym nie patrzył.. Ja studiuję na Politechnice, na wydziale Informatyki i Zarządzania, który jest tutaj najbardziej elitarnym i z tego, co wiem, to w najnowszym rankingu najwyżej notowanym w Polsce. Do tego mam teraz jedną z najlepszych średnich na roku, oczywiście stypendium itp. Za rok skończę studia, na pewno z oceną bardzo dobrą lub celującą.. I już teraz wiem, że w praktyce papierek, który otrzymam, nie da mi nic.. Bo to, co teraz liczy się w ewentualnej pracy, to doświadczenie, pewne umiejętności. A niestety Politechnika, mimo bardzo dużej liczby różnego rodzaju projektów, które się robi, doświadczenia nie daje żadnego...
\
No fakt prace dobra znajdziesz tylko zagranica niewiem jak teraz wyglada ten
papiere ale moze lepiej niz kiedys a wszystcy co skonczyli te kierunek zagranica pracuja tam bardziej moga sie wykazac a tu jak bez praktyki jak tylko ogloszenia sa tresci "przyjme inz. ale staz przynajmniej 5 lat na podobnym stanowisku" no to kpina dla studentow ktorzy koncza uczelnie i co najlepsze ze zagranica bardziej ich cenia niz w kraju.

Ostatnio zmieniany przez legion : 01.07.2005 o godz. 11:45
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: