![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wszystko przez formularz kontaktowy i czat z konsultantem .
Z doświadczenia polecam stacjonarne biuro obsługi. Dla klientów biznesowych i indywidualnych są inne adresy bodajże przy rezygnacji, ale one lecą z automatu formularza. Polecam też zakupić jakieś środki uspokajające , lub duża ilość antygrypiny - jak zaleca @grzeniu. @edit Upc ma w niektórych kwestiach bardzo niesprecyzowane umowy, konsultanci też o wszystkim nie mówią , kare można dostać za byle odstępstwo ... Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 21.09.2018 o godz. 22:19 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja czytałem regulamin i cennik, aby potem się nie zdziwić, wygląda na to, że wiem z czego zrezygnować
![]() Jak skończę z BOK to potem przewiduję spokój, analogicznie jak w Vectra. Edit. No to przejdę się do BOKu stacjonarnego, podrukuję w 2 kopiach rezygnację z tego bezpiecznego czegoś tam, drugi egzemplarz odbiorę z parafką z datą przyjęcia. Rozmowa telefoniczna i czaty to sprawy ulotne... wiecie jak to bywa "my nagrywamy ale nagranie się straciło"... ![]() Co papier to papier i jest on mój.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 21.09.2018 o godz. 22:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
UPC - gdzie haczyk? Ano w tym że mogą sami podwyższać abo - nie o dużo o 1,50, lub 3,50 ale kilka razy w roku i robi się znacznie wyższa kwota, a z wi free wydaje mi się że możesz zrezygnować tylko Ty, ja pomimo rezygnacji i wyłączenia opcji w ruterze widze na analizatorze sieci że nośna sygnału wifree i tak mi jakoś pozostała - oczywiście upc twierdzi że to nie moja ale jakoś przenosi się razem z moimi kanałami!?! Więc ewidentnie upc buduje sieć za Twój prąd. Jeszcze jedna sprawa - często pracuję w nocy i notoryczne są przerwy w necie o 1-3 godzinie. Upc potrafiło mi też wgrać inny firmware do rutera bez przekierowania portów itp(za to z ipv6 - brakuje im numerów ip). Po kontakcie z serwisem przeprosili i wgrali stare fw ipv4. UPC twierdzi że klienci mają dynamiczne ip - no tak jest zapominają tylko dodać że przydział numeru ip zmienia się co trzy dni. O ciągłym resetowaniu ich wspaniałej nagrywarki TV (bo znowu się zawiesiła przy zmianie kanału!?! itp) nawet nie wspomnę bo mi sie ciśnienie podnosi... Ech żeby ktoś nie myślał że jade z UPC bo konkurencja to powiem że inni dostawcy nie byli wcale lepsi...
Ostatnio zmieniany przez bzzzzzd : 22.09.2018 o godz. 14:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Na zobowiązaniu nie zmieniają. Natomiast później mogą ponosić do 10% rocznie, z czego skwapliwie korzystają. Jest adnotacja w ogólnych warunkach umowy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]() Teraz się zastanawiam, nie widziałem nigdzie w umowach klauzuli modyfikującej kw. Ba, wyczytałem nawet, że te 8zł to może iść razem z podniesieniem przepustowości, na co nie trzeba się zgadzać i podwyżki kw. nie ma. Samej pisemnej informacji o podwyżce nie widziałem od nich. Link1: https://subiektywnieofinansach.pl/up...kacyjna-uokik/ Link2 (uokik): https://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=12512 Teraz się zastanawiam czy to nie kant jakiś od nich. Najwyżej podpiszę na 24m, ale jak się da nie podpisywać to nie będę podpisywał i pozostanę na um. bezterminowej.
![]() |
![]() |
#38 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zostań na umowie bezterminowej.
Bo promocje są tak naprawdę dla nowych klientów. Więc czasem lepiej wziąć ich na przetrzymanie lub zerwać umowę, pomęczyć się miesiąc a potem podpisać nową na lepszych warunkach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pingwin specjalista.
Zacząłem grzebać po koncie internetowym i widzę podwyżka jest pewna
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
3zł podwyżki ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Pingwin specjalista.
Najpierw 3, potem 5 i finalnie co rok podwyżka o 8.
3 to tam jeszcze obleci, nieprzyzwyczajony jestem, że umowa bezterminowa ma mi drożeć co rok ![]()
![]() |
#42 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
No prosze cie i ty pingwin specjalista sie im tak dajesz
![]()
![]() |
#43 |
Pingwin specjalista.
Jeszcze im się nie dałem
![]() Zastanawiam się bo... i tak nie mam alternatywy zbytniej teraz, a kolejna umowa 24mce byłaby w niezmiennej kw. czyli tyle ile teraz płacę.
![]() |
#44 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dużo - 150 Mb/s za 53 zł. U mnie za 57 zł mam po światłowodzie 500 Mb/s...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() |
Ja tam jestem zadowolony z poziomu świadczenia usług przez upc. Zawsze wszystko działa, a jeśli pojawi się problem, to szybko udaje się znaleźć z niego sensowne wyjście - może po prostu ma farta...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta | Reetou | Telefony (Smartfony) | 831 | 05.03.2025 07:56 |
Instrukcja obsługi... Canon A410... | Mily_ | Fotografia | 0 | 19.01.2006 22:18 |
Niebieska linia - domena neostrada.pl + intaligentni ludzie w biurze obsługi klienta | Patrix | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 02.04.2004 19:28 |