Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 08.06.2013, 21:16   #13
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Patrix używanie nazwy grup które nic nie mówią jest upierdliwe. W momencie kiedy chcesz udostępnić wpis i chcesz go ograniczyć do danych odbiorców to nagle masz taką listę:

Grupa_1
Grupa_2
Grupa_3
[...]

Dla mnie to jest kompletnie bez sensu.

Aż przypomniały mi się czasy kiedy programując używałem jako nazw zmiennych dupa1, dupa2 itd

Jeżeli masz w znajomych powiedzmy 4 osoby i one mają w zatrudnieniu wpisane FIRMA X, to raczej jasne to jest że znajomość rozpoczęła się w tej firmie.

Rozumiem jeszcze obawa przed udostępnieniem statusu osobom, które nie powinni go czytać, jednak zmiana nazw grup tak na prawdę nie ma wpływu...

Jeżeli chodzi o komunikator to nie używam. Używam obecnie dwóch protokołów: XMPP, oraz GG dla zachowania kontaktu z pewnymi osobami.

Jeżeli chodzi o prywatne wiadomości na FB to takie coś NIE ISTNIEJE. Jeżeli ktoś w tow wierzy to jest naiwny. Te niszczące się wiadomości to śmiech na sali. Może i się niszczą na ekranie, ale kto mnie zapewni że się niszczą na serwerze?

Jeżeli chcę z kimś porozmawiać przez komunikator tekstowy to używam OTR, jeżeli przez głosowy/wideo to używam SRTP/ZRTP. Mam wtedy pewność, że rozmowa jest prywatna.

Wracając jednak do pytania z pierwszego postu. Najlepiej to zrobić na grupach, jeżeli miałeś już jakieś posty udostępnione to musisz sprawdzić ich ustawienia prywatności, aby te niepowołane nie były widoczne przez nowych znajomych.

Twoje uprawnienia: