Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Usterka - INFORMATYCY (https://forum.cdrinfo.pl/f5/usterka-informatycy-26241/)

woitas 06.10.2003 00:03

tak, tylko jak widze, gdy ktos przychodzi z kompem, mowi, ze mu nagrywarki nie widzi pod XP, a gosc robi reinstalke, to wybaczcie...

albo fdiskiem czestuje dysk, na ktorym utworzono partycje ntfs...

lub nie wie tak banalnej rzeczy, jak pozbycie sie dublujacych ikon glosnikow z tray'u windows 98...

przyklady mozna mnozyc.

a co, gdy taka reinstalka nie przyniesie oczekiwanych efektow??
d...pa zbita. klient traci dane, ustawienia, czas, nerwy i pieniadze.

ale po co sie wysilac, kiedy w latwy sposob mozna wyciagnac od niego kase i dalej pierdziec w stolek albo ogladac filmy...

niepokoi mnie jeszcze jedno... plombowanie kompow przez niektore sklepy. rozne slysze argumenty, ale prawda jest taka, ze chodzi wylacznie o to, zeby oszukac klienta.
gosciu nie pojdzie po zakupy do konkurencji, bo traci gwarancje. nie moze zajrzec do srodka, wiec nie wie, co mu wsadzono do skrzynki. jakiekolwiek problemy - idzie do sklepu, a tam go kasuja (mimo ze sprzet na gwarancji, to wina prawie zawsze jest uzytkownika, powod sie znajdzie).

i prosze, nie wciskajcie mi kitu, ze tak nie jest.
mimo, ze nie pracuje w tej branzy, mam troche znajomosci i widzialem na wlasne oczy, jak to wyglada od "kuchni".

na szczescie nie wszedzie...

+++LeWaP+++ 06.10.2003 00:46

22:00 Usterka - serial fabularno-dokumentalny
KOMPUTERY. Mimo rozmaitych zabiegów z naszej strony komputer nie działa. Zadanie wykrycia usterki zlecamy fachowcom. Czy zauważą, że usterka nie jest skomplikowana?

http://www.tvn.pl/program/indexprawa.asp

-Sid-The-Rat=> 06.10.2003 08:23

program w swoim zalozeniu ma oszukanie czlowieka - i o ile np. przy slusarzu mozna sie bylo czepiac ze nie obejzal klucza tylko od razu rozwalal zamek z drzwiami - to przy komputerze mam mieszane uczucia...

to jest tak niesamowicie skomplikowany system, tak wiele w nim musi dzialac naraz dobrze i tak latwo to popsuc ze wysmiewanie sie z ludzi perfidnie oszukanych jest troche.. hmm.. niesmaczne

nie wiem jak uszkodza komputer - ale jesli pokasuja losowe pliki z system32, albo przetna kabel od modemu, albo zrobia cos rownie zadko spotykanego (a latwego do wykonania - a jakze) to niech sie nie dziwia ze 99% nie znajdzie dokladnej przyczyny usterki

co innego jak ustawia wszsytkie napedy na master i komp nie ruszy (tylko co jesli koles zapyta czy ktos grzebal w kompie? dziecko grzebalo?) - to powinien znalesc

w kazdym razie obejze, moze kolegow zobacze?:)

kraluk 06.10.2003 08:45

Bedzie co poogladac...
:D

Pawel_k 06.10.2003 09:19

bedzie co ogladac... :chytry:

INCOGNITO 06.10.2003 21:52

Panowie, pora przygotować magnetowidy, tunery TV, itd, bo za kilka chwil będzie program USTERKA :)

Miłego oglądania :cool:

Sniper 06.10.2003 22:00

bede ogladał bo pracuje w firmie dostarczajacej net i czesto mam okazje naprawiec kompy zaraz po wizycie "informatyków" !!!! istny koszmar ;D

_Neoo_ 06.10.2003 22:07

Usterką jest wyłączenie w biosie portu drukarki i złe włożenie kabla od portu do płyty głównej, czyli jak można było się spodziewać usterka praktycznie niewystępująca przy normalnym użytkowaniu.

Macio.Men 06.10.2003 22:08

widzicie co zrobili?

odwrócili wewnętrzny kabel od portu drukarki (plyta AT) o 180 stopni i wyłączyli port w biosie...

ehhhhh...

Macio.Men 06.10.2003 22:11

Cytat:

_Neoo_ napisa***322;(a)
Usterką jest wyłączenie w biosie portu drukarki i złe włożenie kabla od portu do płyty głównej, czyli jak można było się spodziewać usterka praktycznie niewystępująca przy normalnym użytkowaniu.
heh, byłeś szybszy :)

_Neoo_ 06.10.2003 22:13

Cytat:

macio.men napisa***322;(a)
heh, byłeś szybszy :)
ale za to ty dokładniej określiłeś typ usterki ;) :)

ZiP 06.10.2003 22:22

dobrze że jeszcze nikomu z "fachowców" nie przyszło do głowy format c: ^_^

RoKFoR 06.10.2003 22:25

taa odwrotnie podpieli kabel i tlumaczenie ze wczesniej drukarka drukowala, a teraz nie drukuje to juz przasada... sam sie kabelek przekrecil i wylanczyl sie tez port w biosie.

_Neoo_ 06.10.2003 22:29

Na 5 "informatyków" usterkę w całości naprawił tylko jeden, co i tak uważam za dobry wynik bo przy takim uszkodzeniu kompa....
ehh.....

plucien 06.10.2003 22:31

bzdurny ten program, powinni popsuć coś co naprawdę mogło się popsuć... ale może ta czarownica przekręca telepatycznie kable w kompach, eeeeh sam już nie wiem... sam nieraz trafiam na dziwadła :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34.