![]() |
tak, tylko jak widze, gdy ktos przychodzi z kompem, mowi, ze mu nagrywarki nie widzi pod XP, a gosc robi reinstalke, to wybaczcie...
albo fdiskiem czestuje dysk, na ktorym utworzono partycje ntfs... lub nie wie tak banalnej rzeczy, jak pozbycie sie dublujacych ikon glosnikow z tray'u windows 98... przyklady mozna mnozyc. a co, gdy taka reinstalka nie przyniesie oczekiwanych efektow?? d...pa zbita. klient traci dane, ustawienia, czas, nerwy i pieniadze. ale po co sie wysilac, kiedy w latwy sposob mozna wyciagnac od niego kase i dalej pierdziec w stolek albo ogladac filmy... niepokoi mnie jeszcze jedno... plombowanie kompow przez niektore sklepy. rozne slysze argumenty, ale prawda jest taka, ze chodzi wylacznie o to, zeby oszukac klienta. gosciu nie pojdzie po zakupy do konkurencji, bo traci gwarancje. nie moze zajrzec do srodka, wiec nie wie, co mu wsadzono do skrzynki. jakiekolwiek problemy - idzie do sklepu, a tam go kasuja (mimo ze sprzet na gwarancji, to wina prawie zawsze jest uzytkownika, powod sie znajdzie). i prosze, nie wciskajcie mi kitu, ze tak nie jest. mimo, ze nie pracuje w tej branzy, mam troche znajomosci i widzialem na wlasne oczy, jak to wyglada od "kuchni". na szczescie nie wszedzie... |
22:00 Usterka - serial fabularno-dokumentalny
KOMPUTERY. Mimo rozmaitych zabiegów z naszej strony komputer nie działa. Zadanie wykrycia usterki zlecamy fachowcom. Czy zauważą, że usterka nie jest skomplikowana? http://www.tvn.pl/program/indexprawa.asp |
program w swoim zalozeniu ma oszukanie czlowieka - i o ile np. przy slusarzu mozna sie bylo czepiac ze nie obejzal klucza tylko od razu rozwalal zamek z drzwiami - to przy komputerze mam mieszane uczucia...
to jest tak niesamowicie skomplikowany system, tak wiele w nim musi dzialac naraz dobrze i tak latwo to popsuc ze wysmiewanie sie z ludzi perfidnie oszukanych jest troche.. hmm.. niesmaczne nie wiem jak uszkodza komputer - ale jesli pokasuja losowe pliki z system32, albo przetna kabel od modemu, albo zrobia cos rownie zadko spotykanego (a latwego do wykonania - a jakze) to niech sie nie dziwia ze 99% nie znajdzie dokladnej przyczyny usterki co innego jak ustawia wszsytkie napedy na master i komp nie ruszy (tylko co jesli koles zapyta czy ktos grzebal w kompie? dziecko grzebalo?) - to powinien znalesc w kazdym razie obejze, moze kolegow zobacze?:) |
Bedzie co poogladac...
:D |
bedzie co ogladac... :chytry:
|
Panowie, pora przygotować magnetowidy, tunery TV, itd, bo za kilka chwil będzie program USTERKA :)
Miłego oglądania :cool: |
bede ogladał bo pracuje w firmie dostarczajacej net i czesto mam okazje naprawiec kompy zaraz po wizycie "informatyków" !!!! istny koszmar ;D
|
Usterką jest wyłączenie w biosie portu drukarki i złe włożenie kabla od portu do płyty głównej, czyli jak można było się spodziewać usterka praktycznie niewystępująca przy normalnym użytkowaniu.
|
widzicie co zrobili?
odwrócili wewnętrzny kabel od portu drukarki (plyta AT) o 180 stopni i wyłączyli port w biosie... ehhhhh... |
Cytat:
|
Cytat:
|
dobrze że jeszcze nikomu z "fachowców" nie przyszło do głowy format c: ^_^
|
taa odwrotnie podpieli kabel i tlumaczenie ze wczesniej drukarka drukowala, a teraz nie drukuje to juz przasada... sam sie kabelek przekrecil i wylanczyl sie tez port w biosie.
|
Na 5 "informatyków" usterkę w całości naprawił tylko jeden, co i tak uważam za dobry wynik bo przy takim uszkodzeniu kompa....
ehh..... |
bzdurny ten program, powinni popsuć coś co naprawdę mogło się popsuć... ale może ta czarownica przekręca telepatycznie kable w kompach, eeeeh sam już nie wiem... sam nieraz trafiam na dziwadła :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34. |