![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#361 |
Banned
Data rejestracji: 15.06.2011
![]() |
Wiesz co Patrix,
przypominasz mi moją byłą narzeczoną*, która gdy powiedziała coś niejasno / przejęzyczyła się / palnęła coś (a zdarza się to każdemu) - - brnęła w długotrwałe udowadnianie, że właśnie ma rację, powiedziała dokładnie to, co chciała powiedzieć, w sposób jedyny możliwy i do bólu precyzyjny ![]() Podobnie jak Ty, nigdy nie chciała skorzystać z propozycji ucięcia jałowej dyskusji "co kto miał na myśli mówiąc to i tamto" i ponownego sformułowania swojego zdania, aby obie strony miały całkowitą jasność o co się kłócą. I również na koniec dodawała drobną złośliwość ![]() * nie traktuj tego śmiertelnie poważnie..... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#362 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobra, teraz wiem jak komentować, czysto i jasno.
Nie warto męczyć się i wypisywać szeroko pojmowanego punktu widzenia i różnych możliwych zakończeń, bo to właśnie zaciemnia tą wyżej wspomnianą prostotę. To jak żeśmy już się wszyscy zrozumieli to temat wyczerpany, a puenta oczywista (w/w). @maskotka, tak, ja gaduła jestem, nie miałbym problemu ze starą maturą z polskiego, drugi akapit rację masz. ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 26.07.2011 o godz. 21:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Co jak co, ale zdania własnego nie umiesz wyrazić; co nie oznacza, że go nie masz. @Krisu cicho. Ja mogę być wyznawcą paliego, Ty nie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Pingwin specjalista.
![]()
Problemu z tym nie mam absolutnie żadnego
![]() Czasem mam tylko wrażenie, że zlatują się zawsze DWA sępy (zwłaszcza ostatnimi czasy), i jak się zostawiło nieszczęśliwie jakieś pole do interpretacji to skubią, dają nura i skubią, rwą mięcho, wyzywają partyjnie oraz prowokują. To tyle w temacie o oszustwach jak narazie, wyłowię nowy temat, znowu sobie porozmawiamy, ptaśki ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 26.07.2011 o godz. 21:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Masz. EOT
|
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Banned
Data rejestracji: 15.06.2011
![]() |
Cóż, nie będę przeczył, jest jak mówisz
![]() ![]() //edit I jeden orzeł ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie o zasady na Allegro.
Kupiłem telefon na aukcji z tytułem: xxxxxxxxx (róźne informacje o modelu) WYS GRATIS! Zakładając, że wysyłka jest darmowa (co zdarzało mi się już w przeszłości i nie jest w sumie niczym nadzwyczajnym), zdecydowałem się. Pewne wątpliwości wzbudziło to, że w opcjach wysyłki nie było napisane darmowa, tylko kilka innych do wyboru, ale dało się wybrać inne i tam wpisać kwotę. Tak więc zrobiłem i wpisałem 0. Otrzymałem dzisiaij maila od sprzedającego, z prośbą o dopłacenie kosztów przesyłki za kupiony przedmiot. Odpisałem, że kupiłem na aukcji z darmową przesyłką. Otrzymałem taką odpowiedź: Cytat:
Teraz pytanie. Właściwie dwa: - po pierwsze co jest ważniejsze - czy tytuł aukcji, czy jej opis (a właściwie opcje wysyłki, bo opis nie był jednoznaczny)? - no i drugie, nad którym zastanawiam się sam - czy kilkanaście złotych jest dla mnie warte potencjalnego negatywa z zemsty. Nad tym jeszcze muszę się zastanowić..
![]() |
![]() |
#369 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zniżanie się do poziomu analfabety, bezcenne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
the one
CDRinfo VIP
Poprzednia odpowiedź była 'normalna', że tak powiem. Teraz pisownia stała się oryginalniejsza.
Żeby nie było - to nie była pojedyncza aukcja i prywatny sprzedający, ale firma wystawiająca 100 takich telefonów i mająca kilka tysięcy komentarzy. Stąd raczej spodziewałbym się uczciwego podejścia do sprawy (i trochę wyższego poziomu wypowiedzi, ale to już inna sprawa..).
![]() |
#371 |
Pingwin specjalista.
Najlepiej (jak nie chcesz) to się wycofaj - umów się z nim, że obejdzie się bez komentarza (negatywa) jeśli nie zgłosi do allegro zwrotu prowizji (bo tak to na Twoje konto idzie, kilka takich reklamacji od sprzedających bez wytłumaczenia się i blokują konto kupca). Taka jego kara za bałagan w opisach.
![]() |
#372 |
the one
CDRinfo VIP
W sumie to i z dodatkową wysyłką cena nie jest zła (chociaż już nie najniższa - ale różnice nie są duże). Natomiast sprawa pokazuje jakość sprzedającego, co mogłoby mieć znaczenie przy ewentualnej reklamacji.
Sam nie wiem.. Napisałem do Allegro z pytaniem, jak to wygląda według ich regulaminu, a sam się zastanawiam, czy może nie czas dostać tego pierwszego negatywa, żeby się już nie zastanawiać przy ewentualnych podobnych sytuacjach ![]()
![]() |
#373 |
Pingwin specjalista.
Jak ostatecznie kupisz, sfinalizujesz, to ja bym mu negatywa nie dawał już na Twoim miejscu, tylko neutralny,
za tą dopłatę oraz za śmietnik w opisie, odwetowca w razie czego skomentujesz rzeczowo i sprawa załatwiona - choć z jego strony to byłby wysoki nieprofesjonalizm - przecież Ty finalizując transakcję wywiązałeś się z umowy, patrząc z jego strony.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 04.08.2011 o godz. 21:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
the one
CDRinfo VIP
Ja już wywiązałem się z umowy i na dobrą sprawę jakiekolwiek dopłaty mnie nie interesują..
Zobaczę jeszcze. Jak będę miał dobry dzień to dopłacę te kilkanaście złotych i machnę ręką na sprawę. No chyba, że będzie się upierał na 29 zł za kuriera, co już mi w pierwszym mailu zacytował ![]()
![]() |
#375 | |
the one
CDRinfo VIP
Napisałem wczoraj do Allegro.. Dostałem dzisiaj odpowiedź.. Chociaż chyba wolałbym nie dostać..
Zastanawiam się, czy może nie pisała tego ta sama osoba... Cytat:
Ja się pytam, które informacje są według zasad regulaminu dla mnie wiążące, a ten mi odpisuje, że biorąc udział w aukcji zgadzam się na jej warunki.. Czy umiejętność myślenia w tym kraju już zupełnie zanika...?
![]() |
![]() |
|
|